Recept Smažené kedlubny s bylinkovou omáčkou

(Hodnoceno 1x) spiser Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Smažené kedlubny s bylinkovou omáčkou

Postup

Kedlubny oloupejte, rozpulte je a nakrájejte je na tencí plátky. Vejce rozslehejte s mlékem, solí a peprem. Plátky kedlubnu obalujte tak jako rízky v mouce, vejcích a strouhance. Na pánvi rozehrejte olej a na nem vysmazte kedlubny do zlatova. Dejte je do 70 st. C teplé trouby a pripravte omácku. Obe smetany rozmíchejte s bylinkami na krémovou omácku, ochutte ji prolisovaným cesnekem, solí a peprem. Cesneku by nemelo být mnoho, omácka má chutnat po bylinkách. Smazené kedlubny podávejte s touto omáckou, s varenými bramborami a zeleninovým salátem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 08.01.10 vloženo
  • 18400x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 stredne velké kedlubny
  • 2 vejce
  • mouka
  • strouhanka
  • sul
  • pepr
  • 5 PL mléka
  • olej na smazení
  • Omácka:
  • 200 ml zakysané smetany
  • nakrájené bylinky jako petrzelka, pazitka, tymián, kopr
  • 1 strouzek cesneku
  • sul
  • pepr
  • 1/8 l smetany ke slehání

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 6.8.12 15:50

Hned, jak jsem tenhle recept našla, nečekala jsem na nic a šla ufiknout na zahradu kedluben (gigant)…
V lednici jsme našla i vše potřebné na omáčku a výsledek byl vynikající :)
Jako příloha: brambory, čerstvá zelenina a omáčka, jež je součástí receptu.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Smažené kedlubny s bylinkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Smažené kedlubny s bylinkovou omáčkou

BastMetztli
4 příspěvky 9.3.10 20:11
Re: Smažené kedlubny s bylinkovou omáčkou.

Smažená kedlubna je prostě mňam bašta!

Ifanka
94 příspěvků 8.1.10 20:12
Re: Smažené kedlubny s bylinkovou omáčkou.

Mňam Spicere, připomněl jste mi jídlo, které dělala moje maminka, když jsem byla malá. Byl to obalovaný celer a já toho dokázala sníst celý talíř s tatarkou a čerstvým chlebem! Zítra tedy budou u nás kedlubnovo-celerové řízky a opravdu všem doporučuji, je to moc dobré, zdravé a levné!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz