Recept Smažené kedlubny s bylinkovou omáčkou

(Hodnoceno 1x) Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažené kedlubny s bylinkovou omáčkou

Postup

Kedlubny oloupejte, rozpulte je a nakrájejte je na tencí plátky. Vejce rozslehejte s mlékem, solí a peprem. Plátky kedlubnu obalujte tak jako rízky v mouce, vejcích a strouhance. Na pánvi rozehrejte olej a na nem vysmazte kedlubny do zlatova. Dejte je do 70 st. C teplé trouby a pripravte omácku. Obe smetany rozmíchejte s bylinkami na krémovou omácku, ochutte ji prolisovaným cesnekem, solí a peprem. Cesneku by nemelo být mnoho, omácka má chutnat po bylinkách. Smazené kedlubny podávejte s touto omáckou, s varenými bramborami a zeleninovým salátem.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 08.01.10 vloženo
  • 15916x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 stredne velké kedlubny
  • 2 vejce
  • mouka
  • strouhanka
  • sul
  • pepr
  • 5 PL mléka
  • olej na smazení
  • Omácka:
  • 200 ml zakysané smetany
  • nakrájené bylinky jako petrzelka, pazitka, tymián, kopr
  • 1 strouzek cesneku
  • sul
  • pepr
  • 1/8 l smetany ke slehání

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 06.08.12 15:50

Hned, jak jsem tenhle recept našla, nečekala jsem na nic a šla ufiknout na zahradu kedluben (gigant)…
V lednici jsme našla i vše potřebné na omáčku a výsledek byl vynikající :)
Jako příloha: brambory, čerstvá zelenina a omáčka, jež je součástí receptu.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Smažené kedlubny s bylinkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
BastMetztli
4 příspěvky 09.03.10 20:11
Re: Smažené kedlubny s bylinkovou omáčkou.

Smažená kedlubna je prostě mňam bašta!

Ifanka
94 příspěvků 08.01.10 20:12
Re: Smažené kedlubny s bylinkovou omáčkou.

Mňam Spicere, připomněl jste mi jídlo, které dělala moje maminka, když jsem byla malá. Byl to obalovaný celer a já toho dokázala sníst celý talíř s tatarkou a čerstvým chlebem! Zítra tedy budou u nás kedlubnovo-celerové řízky a opravdu všem doporučuji, je to moc dobré, zdravé a levné!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz