Recept Smažené jehněčí po horňácku

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme a vložíme do vřící slané vody a 5 min. povaříme. Necháme ve vodě vychladnout, vyndáme, osušíme, obalíme v hladké mouce a rozšlehaném vejci s mlékem a utřeném česneku. Obalíme ve strouhance a osmažíme na rozpáleném tuku po obou stranách.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 29.07.05 vloženo
  • 4412x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g jehněčího masa z kýty
  • sůl
  • hladká mouka
  • 1 vejce
  • 2 PL mléka
  • 1 stroužek česneku
  • strouhanka
  • tuk na smažení.

Doporučená příloha

  • Šťouchané brambory, bramborová kaše, zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažené jehněčí po horňácku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Smažené jehněčí po horňácku

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.4.09 11:39
Re: Smažené jehněčí po horňácku

Františko i já byla zvědavá, ale tatínek, který by toto dokázal vysvětlit, už není mezi námi. Možná nějaký šikovný kuchtík se ozve.

Frantiska
927 příspěvků 11.4.09 06:17
Re: Smažené jehněčí po horňácku

dekuju :) jen me zaujalo to vareni, zajimalo me proc

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.4.09 02:34
Re: Smažené jehněčí po horňácku

Františko, asi moc neporadím, ale našla jsem další doporučení vaření masa po dobu 10 minut, dále se již nepíše zda nechat vychladnout ve vodě, či na prkénku. Protože jehněčí maso i když je křehčí, než skopové, nese všechny přednosti masa skopového … tak snad k odstranění pachu, ale to je jen můj názor.

Frantiska
927 příspěvků 10.4.09 23:29
Re: Smažené jehněčí po horňácku

chtela bych vyzkouset … jen mam otazku: Proc se maso vari?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz