Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Těstíčko na obalení smícháme z mouky, vajec, smetany, prášku do pečiva a soli. Oloupané cibule nakrájíme na asi 7 mm silná kolečka, rozebereme je, namáčíme v těstíčku a ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Po usmažení odkládáme na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk a podáváme vzápětí, aby prstýnky zůstaly křupavé.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
bramborová kaše, zeleninový salát…nebo jen tak samotné - k pivu či vínu
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smažené cibulové prstýnky
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Chtěla bych napsat jednu svoji velice nedávnou zkušenost.
Při poslední přípravě tohoto pokrmu mi zbylo těstíčko (už jsem neměla energii na loupání a krájení cibule). Druhý den jsem (z vrozené spořivosti) chtěla těsto nějak uplatnit. Nakrájela jsem slaninu na jemné proužky, přidala sůl, sušený česnek, promíchala a usmažila malé lívance na lívanečníku. Jako přílohu jsem udělala česnekový špenát a bez výjimky jsme si všichni báječně pochutnali…
To jen tak pro inspiraci, jak z jednoho jídla vytvořit dvě - každé jiné, každé chutné.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
to mě těší, že Janka také pozdravuji… Bona
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
môj Janko Ťa za toto necháva pozdravovať…Hneď ako zbadal, čo vystrájam v kuchyni, veľmi, preveľmi ochotne išiel do obchodu pre víno…Teraz sedí pri TV, blažene mlsá…
Urobila som cestíčko s mliekom, nie smotanou.
Pa!
42 příspěvků 25.1.09 03:43
Bono, je to výborné, mám to vyzkoušené, jen recept na těstíčko je malinko jiný, ale je to spuer receptík…
Bona, já bych zkoušela … to už říkám hodně dlouho … až budu v důchodu, no vidíš jsem tam a s časem stále zápasím.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Někdy dělám jako Esmeralda, v trojobalu, ale je to fakt piplačka. Cibuli je dobré nasolit, aby trochu zvlhla a všechno to na ní dobře drželo. V těstíčku určitě také udělám, jen tu smetanu vyměním za bílé víno a prášek za lžičku škrobu, těstíčko je pak pěkně křupavé:-))
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
je to hrozně jednoduché a fajn je i to, že suroviny jsou většinou vždy doma. Vyzkoušej.. B.
Tohleto papáníčko bylo na dovolené v Řecku na talíři denně. Doma všichni milujeme grilovanou. Snad se také někdy odvážu a budu vyrábět podle tohoto receptu. Bona díky.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
…se také dají dělat v trojobalu. Je to piplačka (právě tak jako obalovat kroužky sepií).
V Praze, blízko Ovocného trhu, bývala hospoda (cca před deseti lety) a tak ke každému objednanému pivu nosili malinký talířek s cibuovými kroužky… točili tam Plzeň…

P.
31 příspěvků 25.1.09 03:43
Vynikající pošušňáníčko, ani nevíte, že jíte cibuli.