Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Chrest rozdelte na balícky asi po peti kusech. Kazdý balícek zabalte do dvou plátku slaniny. Pokud spodní cást chrestu z balícku precnívá, odríznete ji a pouzijte ji jinak. Balícky obalte v rozslehaných vejcích a potom ve strouhance. Na pánvi rozehrejte olej a na nem balícky smazte po obou stranách. Celé smazení jednoho balícku by nemelo trvat víc nez 3 minuty. Pouzijte vyssí vrstvu oleje a balícky opatrne otácejte kuchynskými klestemi. Po usmazení kazdý balícek prekrojte na polovinu. Majonézu rozmíchejte s cili omáckou. Balícky podávejte s ochucenou majonézou bez prílohy jako apetizér nebo pripravte vetsí mnozství a podávejte s novými bramborami.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Uvedena v receptu.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smažené chřestové balíčky
…jak teď tak pasu po chřestu kudy chodím, našla jsem v Globusu zelený baby chřest, 200g za „pouhých“ 60,– ten asi nebude třeba loupati, ale nekoupilka jsem ho
děkuji za informaci, intuice mě nezklamala. Jsem ráda, žes to napsala, aspoň nezkazím balíček chřestu
Alenko, záleží na tom, jak je silný chřest. I zelený chřest je třeba u konce oloupat a odříznout. To bys musela mít velice „mladý“ chřest, což těžko koupíš. Chřest má někdy až 1,5 cm průměr a není vhodný syrový.
Ahoj, Soňa
Díky za informaci, to jsem nevěděla. To nesjpíš znamená, že je zelený chřest křehčí a jemnější než bílý… Ani se část konce neodlamuje? Zatím jsem dělávala jen bílý, letos vyzkouším zelený.
A.
717 příspěvků 19.4.10 22:41
Chrest není treba ani varit, ani naparovat. A zelený chrest se, na rozdíl od bílého, nikdy neloupe!
Až to někdo vyzkoušíte, prosím o zprávu, jak to drželo pohromadě… S mojí šikovností mi to připadá neproveditelné
Taky by mě zajímalo, jestli chřest nepotřebuje oloupat a aspoň na chvíli povařit, napařit.
A.
740 příspěvků 19.4.10 21:33
Spiser, opat krasny a napadity receptik. Konecne aspon vyskusam zelenu sparglu, ja zatial ficim len na bielej
, ale sparglu fakt milujem.
.. to vypadá jako benátské sklo milefiori… krása
už je chřest hodně vidět v obchodě, dokud
bude čerstvý k dostání můžeme zkoušet tyhle krásné recepty, dík a
chřestu zdar