Recept Smažené brambory
Myák Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 5 milimetrů. Plátky brambor osušíme a obalíme v trojobalu. To znamená nejdřív je obalíme v mouce, pak vajíčku a pak strouhance. Pozor, nesolit před tepelnou úpravou, brambory by nám pustili vodu a to nechceme. Obalená bramborová kolečka smažíme po obou stranách do zlata. Kolečka necháme okapat od oleje a servírujeme na talíř. Posolíme a dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Bramborová jídla
- 28894x zobrazeno
Čas přípravy
- 20-30 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 velké brambory
- 2 vajíčka
- 1 hrnek mouky
- 1,5 hrnku strouhanky
- olej
- sůl
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku23.9.12 19:22
Honila mě mlsná, tak jsem si je také usmažila, je to pochoutka, strouhanku mě Vorwerk udělá z čerstvého pečiva a ta při smažení nenasává tolik tuku . (Toto je z jedné moji brambory.)
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmDiskuse k receptu Smažené brambory
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Smažené brambory
5 příspěvků 12.2.14 18:58
Takto vyprážanú zvyknem robiť cuketu alebo baklažán, tiež je to výborné a zemiaky si najradšej pripravujem v rúre bez oleja a úplne najviac zbožňujem country potatoes s nejakou štipľavou salsou
740 příspěvků 26.9.12 09:15
Skus tie zemiaky aj okorenit ciernym korenim. To da uplne iny rozmer tomu jedlu
Já jsem osolila vajíčko, mě to tak stačilo, ani černé koření jsem nedávala.
740 příspěvků 24.9.12 13:44
Ked som bola mala, robievali sme doma nieco podobne (pri kazdom vyplrazanireznov). Som prekvapena, ze v tomto recepte sa zemiaky nesolia, to si ani neviem predstavit, ako to musi chutit. My sme ich robievali tak, ze sme nakrajali poriadne osolili a okorenili mletym ciernym korenim z oboch stran a potom obalili v trojobale a vyprazili. Viem, ze to solenie a korenenie sme robili tesne pred obalovanim, cize nenasalali sme hned vsetko dopredu, len take mnozstvo zemiakov, co sa hned islo obalit. Prave kvoli tomu pustaniu vody.
Vyskusajte to aj v tomto prevedeni, pretoze vela cierneho korenia tam robi neuveritelnu chut