Recept Smažené brambory

(Hodnoceno 1x) Myšák Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Smažené brambory

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 5 milimetrů. Plátky brambor osušíme a obalíme v trojobalu. To znamená nejdřív je obalíme v mouce, pak vajíčku a pak strouhance. Pozor, nesolit před tepelnou úpravou, brambory by nám pustili vodu a to nechceme. Obalená bramborová kolečka smažíme po obou stranách do zlata. Kolečka necháme okapat od oleje a servírujeme na talíř. Posolíme a dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 28894x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20-30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mouky
  • 1,5 hrnku strouhanky
  • olej
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 23.9.12 19:22

Honila mě mlsná, tak jsem si je také usmažila, je to pochoutka, strouhanku mě Vorwerk udělá z čerstvého pečiva a ta při smažení nenasává tolik tuku . (Toto je z jedné moji brambory.)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Smažené brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Smažené brambory

joice
5 příspěvků 12.2.14 18:58

Takto vyprážanú zvyknem robiť cuketu alebo baklažán, tiež je to výborné a zemiaky si najradšej pripravujem v rúre bez oleja a úplne najviac zbožňujem country potatoes s nejakou štipľavou salsou

gaburiatko
740 příspěvků 26.9.12 09:15
Ačraj

Skus tie zemiaky aj okorenit ciernym korenim. To da uplne iny rozmer tomu jedlu :)

Ačraj
697 příspěvků 24.9.12 17:10

Já jsem osolila vajíčko, mě to tak stačilo, ani černé koření jsem nedávala. ;)

gaburiatko
740 příspěvků 24.9.12 13:44
Vyprazane zemiaky

Ked som bola mala, robievali sme doma nieco podobne (pri kazdom vyplrazanireznov). Som prekvapena, ze v tomto recepte sa zemiaky nesolia, to si ani neviem predstavit, ako to musi chutit. My sme ich robievali tak, ze sme nakrajali poriadne osolili a okorenili mletym ciernym korenim z oboch stran a potom obalili v trojobale a vyprazili. Viem, ze to solenie a korenenie sme robili tesne pred obalovanim, cize nenasalali sme hned vsetko dopredu, len take mnozstvo zemiakov, co sa hned islo obalit. Prave kvoli tomu pustaniu vody.
Vyskusajte to aj v tomto prevedeni, pretoze vela cierneho korenia tam robi neuveritelnu chut :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz