Recept Smažená tlačenka TAKE5

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Smažená tlačenka TAKE5

Úvod

Do smrti bych si vyčítal takovou libovou tlačenku neudělat jako řízek… :)

Postup

Vychlazené plátky tlačenky 2× obalit v trojobalu a usmažit spíše prudce než pomalu.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Speciality Zabijačkové speciality


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.06.13 vloženo
  • 9001x zobrazeno

Čas přípravy

  • metelesku blesku

Ingredience

  • Tlačenka
  • Mouka
  • Vejce
  • Strouhanka
  • Tuk na smažení

Doporučená příloha

  • brambory ve všech formách

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 26.06.13 14:19

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Smažená tlačenka TAKE5

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1204 příspěvků 01.07.13 06:59

@gmp @esmeralda
Dycinky z bejka, kterým byl i vůl. Jako prodejní artikl odebírané post mortem, jestli ses, jurodivý, hrůzou otřásl.
Krmě, ovšem, podivná. Jednou a nikdy více. Všechny city, pocity a soucity se ve mě vzbouřily!
Je to jako zmařit Velký třesk, kde bychom byli?!

 
esmeralda
4813 příspěvků 30.06.13 04:49

Milošku, máš pravdu. Tu Nobelovu cenu by chtěli i Indové a vůbec polovička Asie. A těch je tolik, že by nás umlátili čepicema.

Dilema bejka a vola? To je skoro tak filozofické, jako co bylo dříve, zda vejce nebo slepice.

 
gmp
1603 příspěvků 29.06.13 23:20
-

Tp mě přivedlo na hlubokou myšlénku a z ní pramenící problém. Smažené býčí žlázy - sou z bejka nebo z vola?

 
Dadooa
268 příspěvků 29.06.13 21:17

No podle toho, jestli se rika vul nebo ul :-D

 
gmp
1603 příspěvků 29.06.13 20:21
-

Jo a Slezáci, všem na truc dávaj na řízek volí oko. Nýčko jsem na rozpacích - je správně volí voko nebo olí oko! :D

 
gmp
1603 příspěvků 29.06.13 20:18
+

Esme toť zhola nemožné. Nikdo není sto se dohodnout zda by trojobal měl dostat nobelovku za mír mezi národy, nebo za spory mezi národy. Trojobal je přeci náš ĆESKEJ! Maďar se zapřisáhne, že Maďarskej, vo Austrijácích nemluvim a nýčko se k tomu hlásí i Taliáni! Válka národů Domu Habsburského na spadnutí. A pak někomu dávej Nobelovku.

 
esmeralda
4813 příspěvků 29.06.13 03:07

V trojobalu je dobré (snad kromě kuřecí sekané) skoro všechno.
Tlačenku si nedovedu představit. Budu muset vyzkoušet.
Vždy tvrdím, že by si vynálezce trojobalu zasloužil Nobelovu cenu.

 
gmp
1603 příspěvků 29.06.13 00:26
+

No konečně, proč ne… řiká jedna moje kamarádka. Smažený kosmatice sou taky pěknej fujtajblik, ale vážou se mi k tomu vzpomínky na dětství. Přoč by se k jurodivým letům vystaršeného pána nemohla kojařit smažená tlačenka…

 
casino
4463 příspěvků 27.06.13 21:45
jolana, prosbě se nedá nevyhovět...

… protože kdyby se nevyhovělo, tak bych bylo nuceno publikovat nepublikovatelné ;) :) :mrgreen:

 
casino
4463 příspěvků 27.06.13 21:40
No jo, no... Máte mě přečtenýho!

Když narazím na nějakou „hovadinu či přímo prasárnu“ :) tak si to poznačím a časem se k tomu na Labu vyžvejknu.
Teď bylo na řadě Carpaccio z prasete, ale když jsem v krámu potkal tu fajnovou tlačenku, tak jsem změnil pořadí svého pokusnictví…

 
birkana
1663 příspěvků 27.06.13 14:01

@Eja, to bude asi upozornění pro mě, když jsem se zajímala v Diskusích o výrobu domácí zmrzliny. Tenkrát mi @jolana doporučila nechat zmrazit šlehačku. :kytka:

@jolana, když já raději „kopečkovou“ :mavam: :mavam: :mavam: I tak díky :kytka:

Reaguji pomalu, píšu ze smartphonu na displejové klávesnici během přestávky při okopávání brambor na našem políčku. Jo, kdo jste mě nyní odsoudili jako úchyla, máte pravdu :mavam: :mavam: :mavam:

 
Eja
3805 příspěvků 27.06.13 13:19

:mrgreen: Jol, to bude asi pro Casino námět k zamyšlení - mražený dezert z tlačenky :lol: :lol: :mavam:

 
jolana
5064 příspěvků 27.06.13 12:54
Casino promine prosim,,

Pro Birkana a vsetkych zmrzlina..
http://varecha.pravda.sk/…-recept.html ..inac dat troochu zatuhnut nanesene na papier a skladat do vln by asi tiez islo alebo nastriekat cukraskym sackom vlnito :mavam:

 
Zuzka1973
2110 příspěvků 27.06.13 10:03

Náš děda by měl radost… tohle miloval, ale babička mu to odmítala dělat, musel sám…
Odmítala tu práci se slovy: „Dědku, že se ti chce zmrvit ten flák tlačenky…“
Ona si svoje plátky zalila octem, opepřila a posypala cibulí.
Děda si ty svoje obalil…
Mně chutnalo obojí :D
Sama jsem to ještě nedělala, bo bych to jedla asi jen sama, ale proč ne? 8)

 
parles
299 příspěvků 27.06.13 09:08

Jedl jsem to kdysi v jakémsi bufíku v Německu. A když jsem to vyprávěl v Česku, tak mi nevěřili. Podávalo se to s tím jejich jednoduchým bramborovým salátem ( brambory, hořčice, cibule, olej, vývar ). A mně to moc chutnalo!

 
birkana
1663 příspěvků 27.06.13 09:00

@Eja, já používám výraz „brkaše“, bršťouch je tak zvukomalebné a pro cizince asi nevyslovitelné české hezké slovo :potlesk:

 
Eja
3805 příspěvků 27.06.13 08:50

V diskusi k Řízkům z uzené krkovice Padro pýše o tlačence v trojobalu - hned mne napadlo, že Casino tuto hozenou rukavici rozhodně nenechá ležet :mrgreen: :P
Birkano, bršťouch, brknedlík…brsa­lát…hrumouka, hlamouka…u nás v rodině běžné výrazy :D

 
casino
4463 příspěvků 27.06.13 00:19
"Já jsem věděla, že to Casino vyzkouší"

Věděla??? Jak mohla?? Labužnice jsou spíše bosorky, čarodějnice a jedubaby, ale vy patrně (i) vědma :nevim: :) :mrgreen:
Má hlava totiž ještě okamžik před tím než oko spatřilo tu nádheru nevěděla jak s tlačenkou naloží…

A že chybí ref… ref… reference?
Zde jsou:
Potřebovalo vyfotit tlačenku před smažením…
Pozvalo tedy MAKRONKY už před vařením, což dělá zřídka…
Čučely, že takovou tlačenku ještě neviděly…
Čučely tím tuplem, když pochopily, že hodlám tlačenku obalovat a smažit…
Ta držkatá, prý že to nemá zapotřebí „cpat se tepló tlačenkó“, схватила jeden plátek a prý ho slupne s „voctem a cibuló“…
Ty druhé vydržely a nelitovaly…
Byla to špica!
Něco jako počesnekovaný řízeček, navíc vonící majoránkou. Obal krásně křupkal a uvnitř bylo šťavnaté masíííčko (zdrobnělinky nesnáším, ale tady sedí jako prdýlky na hrníčcích) :)

 
birkana
1663 příspěvků 26.06.13 19:58

Ten tác už vidím podruhé, na socialistické mňamky jako dělaný :palec: :palec: :palec:

@Eja, bršťouch mě dostal, mám záchvat veselí až z toho smíchy pláču :lol: :lol: :lol:

 
Eja
3805 příspěvků 26.06.13 15:09

Já jsem věděla, že to Casino vyzkouší :mavam: Ale chybí mi reference - ano či ne? Tlačenka předpokládám klasická světlá - n jo, už ji vidím. Bych si k tomu ze všech bramborových příloh asi představila lepenici rychlovku - bršťouch s neprohřátým kyselým zelím.

Příspěvek upraven 26.06.13 v 15:11

 
jolana
5064 příspěvků 26.06.13 15:04

..dedku nestydata :cert:… ukazovattake krasne hole tlacenky je hamba! a smazit taky! :pocitac: :cert:
PS: a ten servirovaci podnos si si v akej kantine poridil, ha?! :mrgreen:..doma mame jeden nerezovy (darecek ale :P ), najprv som chcela vyhodit..ale nechavam na duchod a parkinsons :mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz