Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuřata oškubáme a vykucháme, ponoříme je na 1 minutu do vařící vody, potom do studené, rozřízneme je po délce na dvě půle, vyřízneme páteř a každou půli přeřízneme na dva díly, takže jsou kuřata rozkrájena na čtvrtky. Čtvrtky znovu omyjeme a osušíme, posypeme jemnou solí a obalíme v mouce, špetkou pepře, pak ve vejci a v strouhané žemli a usmažíme je na rozpáleném tuku po obou stranách do světlehněda. To trvá 5 - 7 minut, až dostane maso zlatožlutou barvu a je prosmaženo. Smažená kuřata podáváme s bramborovým salátem nebo s mladou zeleninou. Na tento recept mám moc pěkné vzpomínky z mládí, kdy jsem jej poprvé jedla v Gbelcích na Slovensku s bílým chlebem a čerstvě utrženou ještě od sluníčka vyhřátou, jemně štiplavou zelenou paprikou. Protože doma u rodičů bylo i malé hospodářství, měla jsem ještě nějaké ty roky možnost si tento pokrm připravovat. Nechte si chutnat. Zdroj: Kuchařka z počátku minulého století.
Recept je z kategorií: Historické recepty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Smažená kuřata