Recept Smažená játra jako čína
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Vše spolu v nálevu řádně promícháme. Játra nakrájíme na plátky nejvýše 1 cm silné a dáme je do nálevu. V nálevu musíme plátky dobře promíchat, aby se nálev dostal i mezi plátky. Misku zakryjeme alobalem a dáme v chladnu do druhého dne uležet. Druhý den dáme trochu tuku na pánvičku, vše i s nálevem do rozehřátého tuku vyklopíme a za stálého míchání usmažíme (ne dlouho, játra po delší době tvrdnou). Dáme na talíř a překryjeme na porci 1 volským okem (ale nemusíme). Na talíři obklopíme játra oblohou, která se může skládat ze sterilovaného hrachu, kyselé nakládané zeleniny, naložených hub, cibule nakrájené na plátky, kečupu, hořčice, tatarské omáčky apod. Příloha - uvařené brambory omaštěné máslem, smažené hranolky (což je ale značný nápor na žlučník), chléb, pečivo.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
- 02.02.05 vloženo
- 13924x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500 g vepřových nebo telecích jater
- tuk na smažení (i sádlo)
- vejce na volská oka.
- Nálev:
- nejvýše v 1 dl vody rozpustíme kostku masoxu - masox ve vodě roztíráme, aby se dobře rozpustit
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
- 3 lžičky sójové nebo worchesterové omáčky
- špetička mletého pepře
- 1 vejce, které vidličkou v hrnečku rozšleháme
- 2 polévkové lžíce solamylu.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Smažená játra jako čína
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Smažená játra jako čína
spíš oba ze stejného zdroje ;o)
No, kdo od koho opisoval? Pepíček od Pampelišky nebo naopak?