Recept Smažená játra - Číňani

Osceola Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Játra nakrájíme na tenké proužky, když se dají předtím na chvilku do mrazáku, jde to lépe. Z vody a solamylu uděláme kašičku, přidáme játra a promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme játra a za stálého míchání smažíme na silném ohni. Až se kousky jater od sebe oddělí, přidáme na kolečka nakrájený pórek, česnek, koření a "dotáhneme" tak 5 minut. Komu nechutná kmín a zázvor, může vynechat. Ale o moc přijde.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 27.06.05 vloženo
  • 13213x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20min.

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 300 g jater
  • 2 pórky nebo cibule
  • 3 stroužky nakrájeného česneku
  • mletý kmín
  • troška zázvoru a cukru
  • 6 lžíc pravé sojové omáčky
  • 2 lžíce solamylu
  • 1/2 lžičky vegety
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • čerstvý chléb, případně i rýže nebo pečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažená játra - Číňani

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Smažená játra - Číňani

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Čau lidi, jsem tady načerno, protože jsem zvědavá, komu budete víc držet palec. Tak už konečně dovařte a pište. Pupek zrovna vaří a už to voní. To bude bašta. Nazdárek.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Pupek is back

zá:,–(a číslo 2 – neopouštět manželku na dobu delší než 24 hodin – a když už to musí být, schováme síťový kabel od PC (nebo něco podobného).
V opačném případě budeme mít nejenom parohy, ale i ostudu na celém serveru! Osceolu mám zapsanou v občance jako manželku, ale s vařením ji opravdu neberte vůbec vážně!

:o(

PS: Ode dneška jí musím omezit přístup k počítači, protože mně dnes uvařila k večeři psí kusy (chudák sousedovic labrador), k tomu 4 gambáče – ale hlavně, udělala ze mně na těchto stránkách pěknou kýtu.
Přesto ji mám rád jak sviňa.....

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Esmeraldo

až nás tady v Evropě pohltěj, tak se ti žluťoši chleba jíst naučej, a budou za něj i vděčný, rejži tady u nás na Vysočině nevypěstujou, a nakonec budou žrát i ty brambory.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

nojo (nevšimla jsem si toho příčestí minulého končícího pouze na -el, tak to je postel vyloučena..hahaha…ale co ty víš…ale na tutáč mají tentýž PC

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Osceola není ona…ale on

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

A jen tak pro zajímavost, možná Vás bude zajímat, že Osceola má něco společného s Pupkem, když už ne postel, tak PC určitě…hahahaha

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Možná že Číňani vaří na sádle v US, v Austrálii používají olej z burských oříšků. Ale přikusovat k čemukoliv chleba jsem je ještě neviděla.

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Scarlet,

máš pravdu, v původním receptu bylo „Ale o nic nepřijde“. Osceola si to asi opravila a teď machruje.
Pepíčku, můžeš to zas vymazat.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Jo Osceolko, pěkně jsi mi to dala, ale patří mi to, mám pořádně číst. A játrový jatka z toho nemám, fakt. Měj se fajn

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Teda Osceolo,

když habanovi píšeš, že vaříš se sádlem tam, kde se to hodí (tedy obecně, a ne jen výlučně tobě!), tak se opravdu divím. Číňanům se to hodí právě vždy na sádle, ať už vepřovém, nebo kachním, či husím. A jen oni vědí, které sádlo je pro jaký pokrm to nejvhodnější.
Nakonec, zeptej se Mika Aftica, to je náš největší expert na čínskou kuchyni.

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Habano, stejně i Číňani olej používají. Akorát mateš ostatní. Ještě jsem neslyšel, že by ta jejich největší lahůdka-krmení psi, měli vepřové sádlo? A co jich v kantonské kuchyni spořádají.

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Habano, já ale nejsem Číňan. Jestli ty jsi, dej si k tomu třeba ten čerstvý chléb se sádlem. Nic ve zlým, ale se sádlem vařím tam, kde se to hodí. Jak je známo, třeba 8× do hněda tažený guláš.

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Jo a Scarleto, asi neumíš moc číst, vlastně nevím kolik je ti let a případně, do kolikáté třídy chodíš a jestli za tebe píše recepty maminka nebo kdo. Píšu, komu nechutná kmín a zázvor, o moc přijde. Tak pro příště.

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Čau Bedlo, já to dělám z vepřových. A Scarleto, když to děláš z kuřecích, to z toho máš určitě játrový jatka.

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

bacha, číňani nepoužívaj v kuchyni olej, čistě pouze vepřový sádlo ;-)

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Až teď jsem si všimla… Píšeš, že při vynechání zázvoru a kmínu o nic labužníci nepříjdou. U mého receptu je to právě naopak, je to dominantní surovina.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Já mám podobný recept zde a mám tam kuřecí játra.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Prosím o jaká játra běží?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz