Recept Smažená játra - Číňani

Osceola Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Játra nakrájíme na tenké proužky, když se dají předtím na chvilku do mrazáku, jde to lépe. Z vody a solamylu uděláme kašičku, přidáme játra a promícháme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme játra a za stálého míchání smažíme na silném ohni. Až se kousky jater od sebe oddělí, přidáme na kolečka nakrájený pórek, česnek, koření a "dotáhneme" tak 5 minut. Komu nechutná kmín a zázvor, může vynechat. Ale o moc přijde.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 27.06.05 vloženo
  • 12968x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20min.

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 300 g jater
  • 2 pórky nebo cibule
  • 3 stroužky nakrájeného česneku
  • mletý kmín
  • troška zázvoru a cukru
  • 6 lžíc pravé sojové omáčky
  • 2 lžíce solamylu
  • 1/2 lžičky vegety
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • čerstvý chléb, případně i rýže nebo pečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažená játra - Číňani

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Smažená játra - Číňani

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Čau lidi, jsem tady načerno, protože jsem zvědavá, komu budete víc držet palec. Tak už konečně dovařte a pište. Pupek zrovna vaří a už to voní. To bude bašta. Nazdárek.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Pupek is back

zá:,–(a číslo 2 – neopouštět manželku na dobu delší než 24 hodin – a když už to musí být, schováme síťový kabel od PC (nebo něco podobného).
V opačném případě budeme mít nejenom parohy, ale i ostudu na celém serveru! Osceolu mám zapsanou v občance jako manželku, ale s vařením ji opravdu neberte vůbec vážně!

:o(

PS: Ode dneška jí musím omezit přístup k počítači, protože mně dnes uvařila k večeři psí kusy (chudák sousedovic labrador), k tomu 4 gambáče – ale hlavně, udělala ze mně na těchto stránkách pěknou kýtu.
Přesto ji mám rád jak sviňa.....

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Esmeraldo

až nás tady v Evropě pohltěj, tak se ti žluťoši chleba jíst naučej, a budou za něj i vděčný, rejži tady u nás na Vysočině nevypěstujou, a nakonec budou žrát i ty brambory.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

nojo (nevšimla jsem si toho příčestí minulého končícího pouze na -el, tak to je postel vyloučena..hahaha…ale co ty víš…ale na tutáč mají tentýž PC

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Osceola není ona…ale on

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

A jen tak pro zajímavost, možná Vás bude zajímat, že Osceola má něco společného s Pupkem, když už ne postel, tak PC určitě…hahahaha

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Možná že Číňani vaří na sádle v US, v Austrálii používají olej z burských oříšků. Ale přikusovat k čemukoliv chleba jsem je ještě neviděla.

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Scarlet,

máš pravdu, v původním receptu bylo „Ale o nic nepřijde“. Osceola si to asi opravila a teď machruje.
Pepíčku, můžeš to zas vymazat.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Jo Osceolko, pěkně jsi mi to dala, ale patří mi to, mám pořádně číst. A játrový jatka z toho nemám, fakt. Měj se fajn

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Teda Osceolo,

když habanovi píšeš, že vaříš se sádlem tam, kde se to hodí (tedy obecně, a ne jen výlučně tobě!), tak se opravdu divím. Číňanům se to hodí právě vždy na sádle, ať už vepřovém, nebo kachním, či husím. A jen oni vědí, které sádlo je pro jaký pokrm to nejvhodnější.
Nakonec, zeptej se Mika Aftica, to je náš největší expert na čínskou kuchyni.

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Habano, stejně i Číňani olej používají. Akorát mateš ostatní. Ještě jsem neslyšel, že by ta jejich největší lahůdka-krmení psi, měli vepřové sádlo? A co jich v kantonské kuchyni spořádají.

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Habano, já ale nejsem Číňan. Jestli ty jsi, dej si k tomu třeba ten čerstvý chléb se sádlem. Nic ve zlým, ale se sádlem vařím tam, kde se to hodí. Jak je známo, třeba 8× do hněda tažený guláš.

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Jo a Scarleto, asi neumíš moc číst, vlastně nevím kolik je ti let a případně, do kolikáté třídy chodíš a jestli za tebe píše recepty maminka nebo kdo. Píšu, komu nechutná kmín a zázvor, o moc přijde. Tak pro příště.

Osceola
217 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Čau Bedlo, já to dělám z vepřových. A Scarleto, když to děláš z kuřecích, to z toho máš určitě játrový jatka.

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

bacha, číňani nepoužívaj v kuchyni olej, čistě pouze vepřový sádlo ;-)

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Až teď jsem si všimla… Píšeš, že při vynechání zázvoru a kmínu o nic labužníci nepříjdou. U mého receptu je to právě naopak, je to dominantní surovina.

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Já mám podobný recept zde a mám tam kuřecí játra.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Smažená játra - Číňani

Prosím o jaká játra běží?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kuře na medu Kuře na medu
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz