Recept Smažená cibule podle Alis Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zkusila jsem všemožné způsoby smažení cibule, podle Glamy, podle Wydry, klasicky jen šoupnout do oleje. Ani jeden nesplnil mé očekávání, totiž, že cibule bude zlatavá, suchá a šustivá.
Glama dává cibuli macerovat do oleje, myslím, že je to zbytečné. Voda v cibuli se za olej nevymění, tudíž olej do cibule nenasákne, vzhledem k tomu, že nikdy neudělám absolutně stejně silné plátky, pak i smažení je podle toho rozdílné. Silnější pomaleji (světlejší), tenké rychleji (tmavší).

Wydra máčí v horké vodě… mění tak cibulovou šťávu za vodu… pak mne v utěrce. To mi taky nevyhovovalo. Cibule ztrácí chuť a utěrka nabírá pach.

Přemýšlela jsem o tom… Co sebere cibuli vodu a pomůže k rovnoměrnému smažení? Sůl!!! Křičí Jan Werich a já s ním.

Cibuli nakrájím na tenké plátky a prosolím, nechám odstát, klidně několik hodin, když jdu kolem, zamíchám.
Vodu vyleju, cibuli osuším v papírových ubrouscích. Smažím v oleji, sádle… podle toho, co mám. Smažím jen do světle žluta.

Pak přijde na řadu nápad Wydry a Esmeraldy: světle žlutou cibuli posypu hrubou moukou, promíchám a dám do mikrovlnky, hodně hlídám. Nejdřív 30 vteřin, zamíchat, pak dalších 30 vteřin, pak dle potřeby, dokud nejsem spokojená.

Cibulka je suchá, šustivá a křupe

Recept je z kategorií: Přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.05.14 vloženo
  • 2294x zobrazeno

Ingredience

  • cibule, oloupaná a nakrájená na půlměsíčky
  • sůl
  • olej
  • hrubá mouka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažená cibule podle Alis

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
exczech
297 příspěvků 13.05.14 23:50
Alsatian apple tart

@Dadooa Trochu jsem se opozdil s hledanim, ale tady jsou dve ruzne varianty. Jedna je napodobenina z jine restaurace a to druhe je puvodni 'Onion Loaf " Jak jsem hledal ten obrazek na Onion loaf tak jsem zjistil ze desert ktery jsem zacal v Smith & Wolensky steak house se stale podava i po 20 letech :)

Příspěvek upraven 14.05.14 v 01:30

 
exczech
297 příspěvků 13.05.14 23:22

@babi Ale vubec me to nevadi babi, jsem rad ze jsi to ukazala, take jsem se chystal udelat Web search ale jak vidim tak uz to nejni zapotrebi :)

 
babi
6360 příspěvků 13.05.14 23:03

@Dadooa ze se exczech zminil o cihle, to proto, ze tak cibuli sam pripravoval. Pro me to byla novinka. U nas se jinak pripravena cibule podava takto 8)

Alis, zajimavy pristup :palec:

 
Dadooa
268 příspěvků 13.05.14 22:11

@babi Jj, diky, uz vim..
http://aht.seriouseats.com/…s-onions.jpg

@exczech netreba slozite popisovat, ukazana plati ;-)

Příspěvek upraven 13.05.14 v 22:12

 
Wolfg
583 příspěvků 13.05.14 21:55
Nedělá se tady z exkrementu bič?

Jasně že je několik způsobů přípravy smažené cibule, ovšem koupit ji a ještě u šikmovokejch…plá­cat z ni cihlu… den, dva ji loužit v oleji… už chybí jen tajemná noc s úplňkem a přidat testes oběšence.
A co takhle koupit sušenou cibuli za stovku kilo, mírně ji navlhčit a pomalu smažit? Fakt to jde

 
babi
6360 příspěvků 13.05.14 21:44

@Dadooa doufam, ze to exczech nebude vadit… zde jsou ilustracni obrazky podavani vsech casti pokrmu z jedne restaurace v Chicagu. Cibule je na poslednim obrazku http://chicago.seriouseats.com/…cago-il.html Doufam, ze to pomuze.

 
exczech
297 příspěvků 13.05.14 20:11

@Dadooa Abych to tvoreni upresnil kvuly propecenosti. Pripravena cibule se volne nandala do kosiku ktery se pouzival na vsechno co bylo smazene a ta cibule se smazenim uchytila na sousedici cibuly s malymi mezerami mezi jednotlivymi krouzky, takze propecena byla uplne nazkrz. Uz nevim jak jinak to popsat.

 
Dadooa
268 příspěvků 13.05.14 20:05

@birkana Jedine fotka. Kdyz se cibule uhnaca do cihly a hodi do fritaku, neverim, ze se prosmazi az uvnitr. Mozna ale ma byt na povrchu spalena a uvnitr bila. Prosmazena cibule napresovana do cihly… neverim, dokavad neuvidim! Jinak nez napresovane to prece v cihle tvar neudrzi. A napresovane se neusmazi uvnitr. :think:
Asi nejaky emericky zazrak..

 
exczech
297 příspěvků 13.05.14 20:03

@di Diky za slovnik, urcite se me bude hodit :) @ birkana bohuzel je to jiz nejaky ten Patek co jsem odesel do penze a fotku te cihly me nikdy nenapadlo fotit. Podavala se na vetsim taliri a kazdy si z ni utrhnul na kolik mel chut a pridal si to na tailr ke stejku. Ta cihla byla vicemene pro vizualni efekt i kdyz jeddnotlive cibulove krouzky se take podavali. Holt to byl trik jak nalakat dvojice vice utratit ;)

 
birkana
1663 příspěvků 13.05.14 19:24

@Dadooa, asi by nám mnohé napovědělo foto stolu s pokrmem. Já si to také neumím představit. Hmmm… příloha ke steakům :think: ; jak se to celé servírovalo 8o. Možná to bylo jen sformované pro vizuální efekt, jako když „umělecky“ servírujeme na „pobryndané“ (sofistikovaně připraveným sosíkem) talíře v tvořítku uhňácanou brkaši :zed:

 
Uživatel je onlinedi
2451 příspěvků 13.05.14 19:16

Exczech: sice jste to dělali úplně jinak, ale vlastně to bylo ono, že? ;–) :–D Buttermilk = podmáslí. Jinak vřele doporučuju např. tento slovník .
Alis: dík za recept – že bych to ještě zkusila? Na smaženou cibulku jsem po mnoha a mnoha pokusech rezignovala (taková, jakou bych si představovala, se mi prostě ne a ne povést) a kupuju si ji v asijské tržnici, ta je celkem dobrá (ale taky ne úplně podle mých představ). No, uvidím. Hlavně je dobře, že ses zas po čase zjevila, jsem moc ráda.

Příspěvek upraven 13.05.14 v 20:21

 
exczech
297 příspěvků 13.05.14 18:53

@Dadooa Nebylo to tak moc napechovane a smysl to melo ze se to podavalo pro dva lidi jako priloha ku stejkum a prosmazene to bylo dobre.

 
Dadooa
268 příspěvků 13.05.14 18:10

@exczech Nejak mi unika smysl hnacani cibule do cihly a nasledne smazeni.. Jak se cihla uprostred prosmazila? Jaky to mela smysl??

 
birkana
1663 příspěvků 13.05.14 17:37

@exczech, díky za podrobnosti. Je to zajímavé, ale raději zůstanu u klasiky - pořád si představuji na talíři tu fritovanou cibulovou cihlu :think:. Ale když to host požaduje a zaplatí :roll:.

 
exczech
297 příspěvků 13.05.14 17:15

@birkana Ta cibule se pred smazenim tvarovala do tvaru cihly velke dost pro dva lidi ku stejkum a potom se smazila v tak zvanem fritaku;) V Anglictine je to Deep Fryer. Ale to tvarovani nejni nutne i jednotlive krouzky vyjdou krasne krupave :*

Příspěvek upraven 13.05.14 v 17:20

 
birkana
1663 příspěvků 13.05.14 15:28

@exczech, do tvaru cihly? Jak velké a co se s tím dělalo? Jak a k čemu se ta „cihla“ jedla? Prosím, popiš to podrobně, já si to nedovedu představit :nevim:

 
exczech
297 příspěvků 13.05.14 14:56
Cibulove krouzky

Na jedne moji zastavce v kulinarskem oboru jsem delal ve znamem „steak housu“ kde se cibule delala timto spusobem z s bezvadnym vysledkem.
cibule nakrajena na kolecka sy vymachala v"buttermilk" coz je asi kysele mleko v Cestine a obalila se v mouce. Vysledek byli do zlatova usmazene a krupave cibulove krouzky i kdyz ve steak housu se to lisovalo do tvaru cihly :P

Příspěvek upraven 13.05.14 v 14:56

 
Eja
3788 příspěvků 11.05.14 22:04
Asi to funguje

Ale kvůli CIBULOVÝM KROUŽKŮM si MV trúbu kupovat fakt nebudu :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz