Recept Smažená cibule podle Alis Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Zkusila jsem všemožné způsoby smažení cibule, podle Glamy, podle Wydry, klasicky jen šoupnout do oleje. Ani jeden nesplnil mé očekávání, totiž, že cibule bude zlatavá, suchá a šustivá.
Glama dává cibuli macerovat do oleje, myslím, že je to zbytečné. Voda v cibuli se za olej nevymění, tudíž olej do cibule nenasákne, vzhledem k tomu, že nikdy neudělám absolutně stejně silné plátky, pak i smažení je podle toho rozdílné. Silnější pomaleji (světlejší), tenké rychleji (tmavší).

Wydra máčí v horké vodě… mění tak cibulovou šťávu za vodu… pak mne v utěrce. To mi taky nevyhovovalo. Cibule ztrácí chuť a utěrka nabírá pach.

Přemýšlela jsem o tom… Co sebere cibuli vodu a pomůže k rovnoměrnému smažení? Sůl!!! Křičí Jan Werich a já s ním.

Cibuli nakrájím na tenké plátky a prosolím, nechám odstát, klidně několik hodin, když jdu kolem, zamíchám.
Vodu vyleju, cibuli osuším v papírových ubrouscích. Smažím v oleji, sádle… podle toho, co mám. Smažím jen do světle žluta.

Pak přijde na řadu nápad Wydry a Esmeraldy: světle žlutou cibuli posypu hrubou moukou, promíchám a dám do mikrovlnky, hodně hlídám. Nejdřív 30 vteřin, zamíchat, pak dalších 30 vteřin, pak dle potřeby, dokud nejsem spokojená.

Cibulka je suchá, šustivá a křupe

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 11.05.14 vloženo
  • 2420x zobrazeno

Ingredience

  • cibule, oloupaná a nakrájená na půlměsíčky
  • sůl
  • olej
  • hrubá mouka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Smažená cibule podle Alis

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
exczech
297 příspěvků 13.05.14 23:50
Alsatian apple tart

@Dadooa Trochu jsem se opozdil s hledanim, ale tady jsou dve ruzne varianty. Jedna je napodobenina z jine restaurace a to druhe je puvodni 'Onion Loaf " Jak jsem hledal ten obrazek na Onion loaf tak jsem zjistil ze desert ktery jsem zacal v Smith & Wolensky steak house se stale podava i po 20 letech :)

Příspěvek upraven 14.05.14 v 01:30

 
exczech
297 příspěvků 13.05.14 23:22

@babi Ale vubec me to nevadi babi, jsem rad ze jsi to ukazala, take jsem se chystal udelat Web search ale jak vidim tak uz to nejni zapotrebi :)

 
babi
6360 příspěvků 13.05.14 23:03

@Dadooa ze se exczech zminil o cihle, to proto, ze tak cibuli sam pripravoval. Pro me to byla novinka. U nas se jinak pripravena cibule podava takto 8)

Alis, zajimavy pristup :palec:

 
Dadooa
268 příspěvků 13.05.14 22:11

@babi Jj, diky, uz vim..
http://aht.seriouseats.com/…s-onions.jpg

@exczech netreba slozite popisovat, ukazana plati ;-)

Příspěvek upraven 13.05.14 v 22:12

 
Wolfg
583 příspěvků 13.05.14 21:55
Nedělá se tady z exkrementu bič?

Jasně že je několik způsobů přípravy smažené cibule, ovšem koupit ji a ještě u šikmovokejch…plá­cat z ni cihlu… den, dva ji loužit v oleji… už chybí jen tajemná noc s úplňkem a přidat testes oběšence.
A co takhle koupit sušenou cibuli za stovku kilo, mírně ji navlhčit a pomalu smažit? Fakt to jde

 
babi
6360 příspěvků 13.05.14 21:44

@Dadooa doufam, ze to exczech nebude vadit… zde jsou ilustracni obrazky podavani vsech casti pokrmu z jedne restaurace v Chicagu. Cibule je na poslednim obrazku http://chicago.seriouseats.com/…cago-il.html Doufam, ze to pomuze.

 
exczech
297 příspěvků 13.05.14 20:11

@Dadooa Abych to tvoreni upresnil kvuly propecenosti. Pripravena cibule se volne nandala do kosiku ktery se pouzival na vsechno co bylo smazene a ta cibule se smazenim uchytila na sousedici cibuly s malymi mezerami mezi jednotlivymi krouzky, takze propecena byla uplne nazkrz. Uz nevim jak jinak to popsat.

 
Dadooa
268 příspěvků 13.05.14 20:05

@birkana Jedine fotka. Kdyz se cibule uhnaca do cihly a hodi do fritaku, neverim, ze se prosmazi az uvnitr. Mozna ale ma byt na povrchu spalena a uvnitr bila. Prosmazena cibule napresovana do cihly… neverim, dokavad neuvidim! Jinak nez napresovane to prece v cihle tvar neudrzi. A napresovane se neusmazi uvnitr. :think:
Asi nejaky emericky zazrak..

 
exczech
297 příspěvků 13.05.14 20:03

@di Diky za slovnik, urcite se me bude hodit :) @ birkana bohuzel je to jiz nejaky ten Patek co jsem odesel do penze a fotku te cihly me nikdy nenapadlo fotit. Podavala se na vetsim taliri a kazdy si z ni utrhnul na kolik mel chut a pridal si to na tailr ke stejku. Ta cihla byla vicemene pro vizualni efekt i kdyz jeddnotlive cibulove krouzky se take podavali. Holt to byl trik jak nalakat dvojice vice utratit ;)

 
birkana
1674 příspěvků 13.05.14 19:24

@Dadooa, asi by nám mnohé napovědělo foto stolu s pokrmem. Já si to také neumím představit. Hmmm… příloha ke steakům :think: ; jak se to celé servírovalo 8o. Možná to bylo jen sformované pro vizuální efekt, jako když „umělecky“ servírujeme na „pobryndané“ (sofistikovaně připraveným sosíkem) talíře v tvořítku uhňácanou brkaši :zed:

 
di
2451 příspěvků 13.05.14 19:16

Exczech: sice jste to dělali úplně jinak, ale vlastně to bylo ono, že? ;–) :–D Buttermilk = podmáslí. Jinak vřele doporučuju např. tento slovník .
Alis: dík za recept – že bych to ještě zkusila? Na smaženou cibulku jsem po mnoha a mnoha pokusech rezignovala (taková, jakou bych si představovala, se mi prostě ne a ne povést) a kupuju si ji v asijské tržnici, ta je celkem dobrá (ale taky ne úplně podle mých představ). No, uvidím. Hlavně je dobře, že ses zas po čase zjevila, jsem moc ráda.

Příspěvek upraven 13.05.14 v 20:21

 
exczech
297 příspěvků 13.05.14 18:53

@Dadooa Nebylo to tak moc napechovane a smysl to melo ze se to podavalo pro dva lidi jako priloha ku stejkum a prosmazene to bylo dobre.

 
Dadooa
268 příspěvků 13.05.14 18:10

@exczech Nejak mi unika smysl hnacani cibule do cihly a nasledne smazeni.. Jak se cihla uprostred prosmazila? Jaky to mela smysl??

 
birkana
1674 příspěvků 13.05.14 17:37

@exczech, díky za podrobnosti. Je to zajímavé, ale raději zůstanu u klasiky - pořád si představuji na talíři tu fritovanou cibulovou cihlu :think:. Ale když to host požaduje a zaplatí :roll:.

 
exczech
297 příspěvků 13.05.14 17:15

@birkana Ta cibule se pred smazenim tvarovala do tvaru cihly velke dost pro dva lidi ku stejkum a potom se smazila v tak zvanem fritaku;) V Anglictine je to Deep Fryer. Ale to tvarovani nejni nutne i jednotlive krouzky vyjdou krasne krupave :*

Příspěvek upraven 13.05.14 v 17:20

 
birkana
1674 příspěvků 13.05.14 15:28

@exczech, do tvaru cihly? Jak velké a co se s tím dělalo? Jak a k čemu se ta „cihla“ jedla? Prosím, popiš to podrobně, já si to nedovedu představit :nevim:

 
exczech
297 příspěvků 13.05.14 14:56
Cibulove krouzky

Na jedne moji zastavce v kulinarskem oboru jsem delal ve znamem „steak housu“ kde se cibule delala timto spusobem z s bezvadnym vysledkem.
cibule nakrajena na kolecka sy vymachala v"buttermilk" coz je asi kysele mleko v Cestine a obalila se v mouce. Vysledek byli do zlatova usmazene a krupave cibulove krouzky i kdyz ve steak housu se to lisovalo do tvaru cihly :P

Příspěvek upraven 13.05.14 v 14:56

 
Eja
3831 příspěvků 11.05.14 22:04
Asi to funguje

Ale kvůli CIBULOVÝM KROUŽKŮM si MV trúbu kupovat fakt nebudu :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz