Recept Smažená cibule podle Alis Veg
Alis Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Zkusila jsem všemožné způsoby smažení cibule, podle Glamy, podle Wydry, klasicky jen šoupnout do oleje. Ani jeden nesplnil mé očekávání, totiž, že cibule bude zlatavá, suchá a šustivá. Glama dává cibuli macerovat do oleje, myslím, že je to zbytečné. Voda v cibuli se za olej nevymění, tudíž olej do cibule nenasákne, vzhledem k tomu, že nikdy neudělám absolutně stejně silné plátky, pak i smažení je podle toho rozdílné. Silnější pomaleji (světlejší), tenké rychleji (tmavší). Wydra máčí v horké vodě… mění tak cibulovou šťávu za vodu… pak mne v utěrce. To mi taky nevyhovovalo. Cibule ztrácí chuť a utěrka nabírá pach. Přemýšlela jsem o tom… Co sebere cibuli vodu a pomůže k rovnoměrnému smažení? Sůl!!! Křičí Jan Werich a já s ním. Cibuli nakrájím na tenké plátky a prosolím, nechám odstát, klidně několik hodin, když jdu kolem, zamíchám. Vodu vyleju, cibuli osuším v papírových ubrouscích. Smažím v oleji, sádle… podle toho, co mám. Smažím jen do světle žluta. Pak přijde na řadu nápad Wydry a Esmeraldy: světle žlutou cibuli posypu hrubou moukou, promíchám a dám do mikrovlnky, hodně hlídám. Nejdřív 30 vteřin, zamíchat, pak dalších 30 vteřin, pak dle potřeby, dokud nejsem spokojená. Cibulka je suchá, šustivá a křupe
Recept je z kategorií: Přílohy
- 11.05.14 vloženo
- 4329x zobrazeno
Ingredience
- cibule, oloupaná a nakrájená na půlměsíčky
- sůl
- olej
- hrubá mouka
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Smažená cibule podle Alis
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Smažená cibule podle Alis
@Dadooa Trochu jsem se opozdil s hledanim, ale tady jsou dve ruzne varianty. Jedna je napodobenina z jine restaurace a to druhe je puvodni 'Onion Loaf " Jak jsem hledal ten obrazek na Onion loaf tak jsem zjistil ze desert ktery jsem zacal v Smith & Wolensky steak house se stale podava i po 20 letech
Příspěvek upraven 14.05.14 v 01:30
@babi Ale vubec me to nevadi babi, jsem rad ze jsi to ukazala, take jsem se chystal udelat Web search ale jak vidim tak uz to nejni zapotrebi
@Dadooa ze se exczech zminil o cihle, to proto, ze tak cibuli sam pripravoval. Pro me to byla novinka. U nas se jinak pripravena cibule podava takto
Alis, zajimavy pristup
268 příspěvků 13.5.14 22:11
@babi Jj, diky, uz vim..
http://aht.seriouseats.com/…s-onions.jpg
@exczech netreba slozite popisovat, ukazana plati
Příspěvek upraven 13.05.14 v 22:12
584 příspěvků 13.5.14 21:55
Jasně že je několik způsobů přípravy smažené cibule, ovšem koupit ji a ještě u šikmovokejch…plácat z ni cihlu… den, dva ji loužit v oleji… už chybí jen tajemná noc s úplňkem a přidat testes oběšence.
A co takhle koupit sušenou cibuli za stovku kilo, mírně ji navlhčit a pomalu smažit? Fakt to jde
@Dadooa doufam, ze to exczech nebude vadit… zde jsou ilustracni obrazky podavani vsech casti pokrmu z jedne restaurace v Chicagu. Cibule je na poslednim obrazku http://chicago.seriouseats.com/…cago-il.html Doufam, ze to pomuze.
@Dadooa Abych to tvoreni upresnil kvuly propecenosti. Pripravena cibule se volne nandala do kosiku ktery se pouzival na vsechno co bylo smazene a ta cibule se smazenim uchytila na sousedici cibuly s malymi mezerami mezi jednotlivymi krouzky, takze propecena byla uplne nazkrz. Uz nevim jak jinak to popsat.
268 příspěvků 13.5.14 20:05
@birkana Jedine fotka. Kdyz se cibule uhnaca do cihly a hodi do fritaku, neverim, ze se prosmazi az uvnitr. Mozna ale ma byt na povrchu spalena a uvnitr bila. Prosmazena cibule napresovana do cihly… neverim, dokavad neuvidim! Jinak nez napresovane to prece v cihle tvar neudrzi. A napresovane se neusmazi uvnitr.
Asi nejaky emericky zazrak..
@di Diky za slovnik, urcite se me bude hodit
@ birkana bohuzel je to jiz nejaky ten Patek co
jsem odesel do penze a fotku te cihly me nikdy nenapadlo fotit. Podavala se na
vetsim taliri a kazdy si z ni utrhnul na kolik mel chut a pridal si to na tailr
ke stejku. Ta cihla byla vicemene pro vizualni efekt i kdyz jeddnotlive
cibulove krouzky se take podavali. Holt to byl trik jak nalakat dvojice vice
utratit 
@Dadooa, asi by nám mnohé napovědělo foto stolu s pokrmem. Já si to také neumím představit. Hmmm… příloha ke steakům
; jak se to celé servírovalo
. Možná to bylo jen sformované pro vizuální
efekt, jako když „umělecky“ servírujeme na „pobryndané“
(sofistikovaně připraveným sosíkem) talíře v tvořítku uhňácanou
brkaši 
2453 příspěvků 13.5.14 19:16
Exczech: sice jste to dělali úplně jinak, ale vlastně to bylo ono, že? ;–) :–D Buttermilk = podmáslí. Jinak vřele doporučuju např. tento slovník .
Alis: dík za recept – že bych to ještě zkusila? Na smaženou cibulku jsem po mnoha a mnoha pokusech rezignovala (taková, jakou bych si představovala, se mi prostě ne a ne povést) a kupuju si ji v asijské tržnici, ta je celkem dobrá (ale taky ne úplně podle mých představ). No, uvidím. Hlavně je dobře, že ses zas po čase zjevila, jsem moc ráda.
Příspěvek upraven 13.05.14 v 20:21
@Dadooa Nebylo to tak moc napechovane a smysl to melo ze se to podavalo pro dva lidi jako priloha ku stejkum a prosmazene to bylo dobre.
268 příspěvků 13.5.14 18:10
@exczech Nejak mi unika smysl hnacani cibule do cihly a nasledne smazeni.. Jak se cihla uprostred prosmazila? Jaky to mela smysl??
@exczech, díky za podrobnosti. Je to zajímavé, ale raději zůstanu u klasiky - pořád si představuji na talíři tu fritovanou cibulovou cihlu
. Ale když to host požaduje a zaplatí
.
@birkana Ta cibule se pred smazenim tvarovala do tvaru cihly velke dost pro dva lidi ku stejkum a potom se smazila v tak zvanem fritaku;) V Anglictine je to Deep Fryer. Ale to tvarovani nejni nutne i jednotlive krouzky vyjdou krasne krupave
Příspěvek upraven 13.05.14 v 17:20
@exczech, do tvaru cihly? Jak velké a co se s tím dělalo? Jak a k čemu se ta „cihla“ jedla? Prosím, popiš to podrobně, já si to nedovedu představit
Na jedne moji zastavce v kulinarskem oboru jsem delal ve znamem „steak housu“ kde se cibule delala timto spusobem z s bezvadnym vysledkem.
cibule nakrajena na kolecka sy vymachala v"buttermilk" coz je asi kysele mleko v Cestine a obalila se v mouce. Vysledek byli do zlatova usmazene a krupave cibulove krouzky i kdyz ve steak housu se to lisovalo do tvaru cihly
Příspěvek upraven 13.05.14 v 14:56
Ale kvůli CIBULOVÝM KROUŽKŮM si MV trúbu kupovat fakt nebudu