Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
MartinL Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso nakrájíme na kostky, promícháme s nakrájenou cibulí, okořeníme kmínem pepřem a solí vložíme do pekáče a podlijeme trochou vývaru. Pečeme v troubě při 19O stupních nepřikryté!!! Občas promícháme a mírně podlijeme. Odblaníme mozeček a rozetřeme česnek a asi 15 min před dokončením vmícháme do polotovaru. Těsně před dokončením okořeníme majoránkou a podle chuti dosolíme Vejmrda: nastrouháme křen a jablka zakápneme citrónem,osolíme můžeme i trochu přisladit, zředíme trochou vývaru a vše důkladně promícháme.
Recept je z kategorií: Guláše
chléb,knedlík,brambor
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.1.17 16:49
Jeden z mála receptů, kde se guláš peče v troubě.
Ten náš má hodně blízko k receptu Iva v komentech, jen mozečkem
zahušťuji, když není mozeček, tak přidám lžíci dětské krupičky a
vajíčko.
Málokdo dává zázvor, myslím, že chuťově tam patří, ale nedávám
papriku ani majoránku.
Většinou s chlebem, ale i s bramborovým knedlíkem a špenátem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na smažak-zabíjačkový guláš
Takovouto přípravu: maso promíchat s cibulí neznám a co nejdříve vyzkouším, protože gulášek tohoto typu máme rádi. Na naší zabíjačce na sádle nejdříve osmažíme cibuli, pak se přidá pokrájené maso, trocha vnitřností a pokračování je stejné. Příloha také jen a pouze chleba. Vy mně děláte chuti po ránu.
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Jako příloha pouze a jenom CHleba!!
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Už se těším na smažák.Nemá chybu.
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky, zase jsem o něco chytřejší. Já už 10 roků dělám šefkuchaře na zabíjačce u stínových tchánů a jsem vděčen za jakoukoliv novou informaci. To pečené maso taky dělám ale netušil jsem, že se tomu někde říká smažak. Už se těším na začátek prosince, tentokrát budou nachystány dva pěkné 120 - 130 kg kousky. MŇAM!!!!!
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
Iný kraj, iný mrav, u príbuzných pri Poltári sa použilo karé a panenka, smažilo sa to s cibuľou, cesnakom a korením na veľkej panvici (v podstate ako minútka) a nakoniec na pridala pečienka/játra.
Měl jsem tu možnost účastnit se několika zabijaček na Jesenicku a tam je to taková zvyklost (a rovněž se to nazývá „smažák“) - nedávali jsme sice mozeček, ale šly tam navíc různé druhy vnitřností. S gulášem to nemá mnoho společného - pekli jsme to vždy v takovém tom velkém sporákovém plechu s vysokými okraji, maso bylo v jedné vrstvě a ve finále bylo vpodstatě upečené - s jistou mírou tolerance bychom mohli říct, že se to smažilo v troubě…hihi…proto asi smažák…
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Proč tomu v principu klasickému zabíjačkovému guláši říkáš smažak? Ono to nějak souvisí se smažením nebo to nějaký jiný význam?