Recept smažak-zabíjačkový guláš

(Hodnoceno 1x) MartinL Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

smažak-zabíjačkový guláš

Postup

Maso nakrájíme na kostky, promícháme s nakrájenou cibulí, okořeníme kmínem pepřem a solí vložíme do pekáče a podlijeme trochou vývaru. Pečeme v troubě při 19O stupních nepřikryté!!! Občas promícháme a mírně podlijeme. Odblaníme mozeček a rozetřeme česnek a asi 15 min před dokončením vmícháme do polotovaru. Těsně před dokončením okořeníme majoránkou a podle chuti dosolíme Vejmrda: nastrouháme křen a jablka zakápneme citrónem,osolíme můžeme i trochu přisladit, zředíme trochou vývaru a vše důkladně promícháme.

Recept je z kategorií: Guláše

Nahlásit recept

  • 03.10.07 vloženo
  • 19326x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 2 hod.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kg vepřového masa-krkovice,plecko,bůček,ořez.
  • 1/2 kg cibule
  • 10 dkg mozečku
  • 5 stroužků česneku
  • majoránka
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • zázvor
  • 1/2l vývaru
  • křen, jablka,citronová šťáva- vejmrda.

Doporučená příloha

  • chléb,knedlík,brambor

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 28.1.17 16:49

Jeden z mála receptů, kde se guláš peče v troubě.
Ten náš má hodně blízko k receptu Iva v komentech, jen mozečkem zahušťuji, když není mozeček, tak přidám lžíci dětské krupičky a vajíčko.
Málokdo dává zázvor, myslím, že chuťově tam patří, ale nedávám papriku ani majoránku.
Většinou s chlebem, ale i s bramborovým knedlíkem a špenátem :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu smažak-zabíjačkový guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na smažak-zabíjačkový guláš

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: smažak-zabíjačkový guláš

Takovouto přípravu: maso promíchat s cibulí neznám a co nejdříve vyzkouším, protože gulášek tohoto typu máme rádi. Na naší zabíjačce na sádle nejdříve osmažíme cibuli, pak se přidá pokrájené maso, trocha vnitřností a pokračování je stejné. Příloha také jen a pouze chleba. Vy mně děláte chuti po ránu.

ben
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: smažak-zabíjačkový guláš

Jako příloha pouze a jenom CHleba!!

ben
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: smažak-zabíjačkový guláš

Už se těším na smažák.Nemá chybu.

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: smažak-zabíjačkový guláš - Ivo

Díky, zase jsem o něco chytřejší. Já už 10 roků dělám šefkuchaře na zabíjačce u stínových tchánů a jsem vděčen za jakoukoliv novou informaci. To pečené maso taky dělám ale netušil jsem, že se tomu někde říká smažak. Už se těším na začátek prosince, tentokrát budou nachystány dva pěkné 120 - 130 kg kousky. MŇAM!!!!!

svato
1437 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: smažak-zabíjačkový guláš

Iný kraj, iný mrav, u príbuzných pri Poltári sa použilo karé a panenka, smažilo sa to s cibuľou, cesnakom a korením na veľkej panvici (v podstate ako minútka) a nakoniec na pridala pečienka/játra.

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: smažak-zabíjačkový guláš - Kamilio

Měl jsem tu možnost účastnit se několika zabijaček na Jesenicku a tam je to taková zvyklost (a rovněž se to nazývá „smažák“) - nedávali jsme sice mozeček, ale šly tam navíc různé druhy vnitřností. S gulášem to nemá mnoho společného - pekli jsme to vždy v takovém tom velkém sporákovém plechu s vysokými okraji, maso bylo v jedné vrstvě a ve finále bylo vpodstatě upečené - s jistou mírou tolerance bychom mohli říct, že se to smažilo v troubě…hihi…proto asi smažák…

kamilio
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: smažak-zabíjačkový guláš

Proč tomu v principu klasickému zabíjačkovému guláši říkáš smažak? Ono to nějak souvisí se smažením nebo to nějaký jiný význam?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz