Recept Slupka pomela jako kuře à la čína Veg
casino Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
A tady je podobný recept "Pomelo - Brzlík po amirstarsku":https://www.labuznik.cz/recept/pomelo-brzlik-po-amirstarsku-veg/
Postup
Škrabkou na brambory pomelo zbavíme zelenooranžové vrstvy. Pak sloupneme bílý zbytek slupky (já tomu říkám "vata"), lépe se to dělá po nakrojení křížem. "Vatu" nakrájíme nebo natrháme na kousky velikosti medajlonků, vložíme do hrnce s vodou a pomalu ji asi půl hodiny povaříme ve vodě. Po slití vody "vatu" opatrně vymačkáme a zalejeme dostatečným množstvím studené vody. Vodu po ždímání "vaty" měníme tolikrát, až po ochutnání "vata" není hořká. V misce smícháme ingredience a v této marinádě opatrně rukama promísíme dobře vyždímanou surovinu. Pár minut necháme odležet a pak jednotlivé medajlonky, teď už "kuřecí", smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova, když jsme napřed otřeli přebytečnou marinádu. "TADY JSOU PĚKNÉ OBRÁZKY":http://dolcevita.blog.cz/0903/rizek-z-pomela Pokud někomu bytostně vadí zatřídění (Veg) - masox, navrhněte kam s ním :-) Zdroj: S laskavým souhlasem Dadalovy kuchařky, upraveno.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 04.02.09 vloženo
- 11616x zobrazeno
Ingredience
- pomelo 1 až 2 ks
- sójová omáčka 1 až 2 PL
- rozdrcená kostka slepičího vývaru
- směs drceného koření: např. sečuánský nebo černý pepř případně
- koření pěti vůní nebo podobnou kombinaci dle chuti a nápadu
- vejce 2 ks
- škrob 3 až 4 PL
- chilli papričky dle odvahy
- sůl
- olej na smažení.
Doporučená příloha
rýže, nebo i samotné, poteplu i postudenu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Slupka pomela jako kuře à la čína
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Slupka pomela jako kuře à la čína
aničkav, je to asi jako sojové plátky: do jaké marinády je naložíte, takovou chuť jim dáte. Příklad z praxe: na rodinnou oslavu jsem připravil jako jeden z předkrmů TOTO V jídelníčku jsem to nazval SMAŽENÝ BRZLÍK PO AMIRSTARSKU Z POMELO. Kulantně mi bylo naznačováno, že tam mám pravopisnou chybu; já na to, že však jsem to tiskárně nezaplatil. Podával jsem to s rýží a měsíčkem pomela. Všichni, od pěti do pětaosmdesáti pochrochtávali blahem, ale nedal jsem jim možnost si přidat. Chvíli jsem čekal na otázku, která musela zákonitě padnout: „A kde´s sehnal telecí brzlík?“ Pár vteřin jsem si je vychutnal… „Jaký tele? Dyť tam píšu že je to "Z“ pomelo!" Napřed mě chtěli lynčovat, posléze bahořečit…
)
(omlouvám se, pokud se mi nepodařil odkaz)
Edit:
Upraven odkaz
Příspěvek upraven 05.12.11 v 18:46
2904 příspěvků 22.2.09 01:58
prosím Ťa, chutí to ako? Fakt pripomína mäso? Je to dosť dlhotrvajúca príprava, tak stále váham, či je tá „námaha“ adekvátna chuti.
Absolut nemám v úmysle Ťa napádať, ani vyrývať, iba sa neviem odhodlať. Kúpila som veľký pekný kus, pretože dužina je super.
Uvítala by som aj skúsenosti ďalších labužníkov…
Pekný večer!
Moc se mi to nelíbí, ale že každý kdo sem něco napíše je automaticky prezentován jako „autor“ byť by 100× uváděl zdroj, s tím nic nenadělám. Toto jídlo je dost těžko stravitelné; pokud Vám tento recept leží v žaludku, vložte sem, prosím, svou verzi a já potom tento zde přepíší. Třeba na „Benátské překvapení“, to zde zatím ještě není
) Byl bych ale rád, kdyby zde POMELO
bylo zachováno, protože si to pro svou neobvyklost ta obyčejná slupka
(běžně kanalizovaná) zaslouží.
4812 příspěvků 6.2.09 06:14
tak teď už konečně vím proč to tenkrát nefungovalo.
Ale na druhou stranu to možná po těch letech přeci jen zabralo.
Taky mi někdy už pohybování moc nejde - zrovna tak jako tomu přežranýmu žralokovi.
Hello, vyloučeno. Na Top recepty tady nikdo nechodí. My jsme totiž labužníci
.
10 příspěvků 6.2.09 02:52
No, casino opisoval nejen u Dadaly, ale také trochu u mě na Topreceptech. Na dotaz jak to chutná, bych mohla říct, že někomu jako kuře, někomu jako ryba. Kdosi mi napsal, že nejlepší je to smažené jako řízek. To určitě vyzkouším.
esmeraldo, nevím . Pomelo jako surovina tryptophanu, pro tvorbu serotoninu? No nevím, nevím. Ale Donovan se dušoval, že je to prachsprostá pomluva
))
I když kdo ví? Žraloci prý když se tím přežerou, zapomenou se pohybovat a utopí se…
126 příspěvků 5.2.09 20:39
Electrical pomelo is bound to be the very next phase…
551 příspěvků 5.2.09 19:46
naozaj neuveritelne…urcite to ma vysoku nutricmu hodnotu…
4812 příspěvků 5.2.09 18:45
Škoda že Donovan nepoužil slupky pomela místo banánových?
588 příspěvků 4.2.09 21:05
tak ďakujem za vysvetlenie, ešte nabrať odvahu to vyskúšať. Pomelo som kúpila len raz, ale mi to nechutilo a tej šupy tam bolo veru požehnane. Keďže je to bez chuti, tak to môže byť lepšie ako sójové mäso.
No, nerozumím … „Jaké si to uděláš, takové to máš“
Pokud jde o tu vařenou vatu, tak ta je po
vyluhování bez vůně, chuti a zápachu. Zkrátka vata! Na rozdíl od té
buničité klouže do krku sama
) Příště chci zkusit nechat tam trošku
citrusové hořčiny… No, položte se na otázku: Proč to nezkusit? Pokud si
nebudete připadat jako bezdomovec, tak základní surovina je vlastně odpad,
tedy zadarmo, že? Říká se, že banán je nejekologičtěji balený produkt!
Vidíte, z pomela slupnete i slupku 
588 příspěvků 4.2.09 17:35
zvláštna surovina, ale napíš, na čo sa tá chuť podobá po uvarení, prosím.