Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hovězí a vepřové maso pokrájíme na větší kostky. Na rozehřátém tuku v papiňáku osmažíme dozlatova na kolečka (nebo nadrobno) nakrájenou cibuli, přidáme hovězí maso a po všech stranách osmažíme. Zhruba po 10 minutách přidáme vepřové maso a znovu za častého míchání obě masa smažíme, až je i vepřové téměř měkké. Posypeme hladkou moukou, kterou spolu s masem také trochu za stálého míchání osmahneme. Přidáme kečup, drobně nasekaný česnek (i utřený s minimem soli), kmín, pepř, mletou papriku a osolíme. Po malých částech podléváme vývarem či masoxem až na potřebné množství. Necháme chvíli probublat a přidáme zelenou papriku pokrájenou na kolečka a rajčata nakrájená na malé kousky, přivedeme do varu, papiňák uzavřeme a necháme zhruba 30 minut dělat. Na talíři můžeme přidat na porci masa se zeleninou necelou lžíci zakysané smetany.
Další recepty na Guláš
Recept je z kategorií: Guláše
vařené brambory, rýže, těstoviny, dobré pečivo.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slovenský guláš