Recept Slovenské řízky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slovenské řízky

Postup

Řízky naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance a ještě trochu naklepeme. Pak namočíme v rozšlehaných vejcích a po obou stranách smažíme. Smažené řízky uložíme nastojato do pekáče a zalijeme nálevem ze 2-3 dl horké vody, lžíce hořčice, dvou lžic kečupu, lžíce sádla, lžíce másla, lžíce oleje, lžičky koření a lžičky vegety. Vše přikryjeme a dáme na 20 minut zapéct do trouby.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 29.01.02 vloženo
  • 25625x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřových řízků
  • strouhanka
  • vajíčka
  • sůl
  • hořčice
  • kečup
  • sádlo
  • máslo
  • olej
  • koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

diamantt 01.02.12 13:26

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Slovenské řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské řízky,Jolanka,

ja som tento recept objavila pred pár rokmi v nejakom časopise - myslím že v Živote, tiež to robím. Ale nemalo to tento nadpis. Skôr sa mi zdá že vklepané rezne…to že strúhanku vklepeš do mäsa…
Ahojky!
 A.

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Slovenské řízky - z Poľska?

hm, niečo podobné, ale z hovädziny, ako už colonelo spomenul, poznám pod názvom poľské rezne. Holt, EÚ v praxi :o)))

jolana
5066 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské řízky

…som bola prekvapena ake slovenske rizky…doma tomu vravime zapekane, dakedy robievam aj z mleteho maska, ukladam do pekacika na cibulu na rezance, papriku zelenu narezanu na rezance, koecka/osminky paradajok, cvrknem kecup/par.pretlak, fefronku, cierne korenie, paprika mleta, podlejem troskou vody asi do 3/4, pod alobal do pece…alebo na leco…;)..takto jednoduchsie som ich este nerobila..ale dobrota to teda je.. ;)

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské řízky

Je to výborné, rychlé a určitě se bude opakovat.

colonelo
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Slovenské řízky

lepčší je použít hovězí zadní maso, Po osmažení narovnat na pekáč, přidat dost česneku a kečup a nechat dusit do měkka v troubě. Vhodná příloha je rýže.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Slovenské řízky

rasar, řízky jsem dělala, dala jsem i Vegetu (tu do ingrediencí pepino zapomněl napsat a jako koření jsem použila černý pepř, ale ne tolik, myslím že koření si vybere každý podle své chuti). To bych až tak neřešila.

tea63
935 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské řízky

Řízky uložíme nastojato. Jak se to dělá? :-))

rasar
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Slovenské řízky

Mám otázku. Co se míní tím " lžička koření", když vzápětí je použita lžička Vegety? Děkuji.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Slovenské řízky

Děkuji za recept, již je v oblíbených.

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské řízky

bezvadné, dělala jsem zkusmo, ale myslím, že najdou uplatnění, až se sejde celá rodina a já budu vařit pro 10 strávníků. Jde to rychle, a je to skvělé.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz