Recept Slovenské fondue

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z chleba zrežeme vrch, ktorý použijeme nakoniec ako pokrievku. Tí šikovní môžu dokonca pripevniť na pokrievku i reďkvičku. Z chleba vydlabeme striedku, ktorú neskôr takisto spotrebujeme. Na oleji osmažíme na rezančeky pokrájanú oravskú slaninu, výpek zlejeme a vymastíme ním chlieb zvnútra. Mäkký syr vymiešame so smotanou, opraženou oravskou slaninkou, pridáme soľ, čierne korenie, vegetu a kapiu i zelenú papriku. Všetko pokrájané na malé kúsky. Nemalo by to byť veľmi husté. Vymiešanú zmes vložíme do chleba a zakryjeme ju zrezaným vrchnákom. Nakoniec chlieb celý namastíme aj zvonku a položíme na plech. Striedku rozmrvíme okolo chleba, pokvapkáme výpekom zo slaniny a vložíme do rúry. Pečieme približne 15 až 20 minút. ku konzumácii nepotrebujeme lyžičky. Z pokrievky trháme kúsky ktoré použijeme ako lyžičky ktorými vyberáme vnútro a zajedáme upečenou striedkou. Pozor na vec jedlo je veľmi sýte, duša by chcela, ale telo nevládze...

Recept je z kategorií: Fondue

Nahlásit recept

  • 20.12.08 vloženo
  • 8039x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 guľatý malý chlieb
  • olej
  • oravská slanina
  • 8-10 ks syr Lunex
  • smotana
  • soľ
  • čierne korenie
  • vegeta
  • kapia
  • zelená paprika.

Doporučená příloha

  • zase len to pivo…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slovenské fondue

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské fondue

Tyto „pseudo - fondue“ jsou bezva zalezitost. Skoda, ze uz tady recept parkrat je, sice pod jinym nazvem, ale je…(((.

Medjo
145 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské fondue

Díky, já jsem si to myslela, ale to víš, „na Čechoch Lunex nedostať“:)

martinsog
103 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské fondue

Ospravedlňujem sa za „syr Lunex“. Presne ako píše Fabujan, akýkoľvek mäkký syr bez príchute. Trojuholníčky, alebo črievka. Karička, Bambino atď…

Fabujan
150 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské fondue

Môžeš použiť akýkoľvek roztierateľný syr. Ja používam tavený syr v črievku. Tento recept robievam dosť často. Je naozaj výborný. Ešte pred rokmi bol uvedený v kuchárskej knihe P. Novotného pod názvom Sedliacke fondue od slovenského herca Stana Dančiaka. Robievam to aj tak, že použijem dalamánky a tie takto jednotlivo naplním a každý má svoje fondue.

Medjo
145 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské fondue

Martinsog, co za typ sýra je Lunex?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz