Recept Slovenské fondue

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z chleba zrežeme vrch, ktorý použijeme nakoniec ako pokrievku. Tí šikovní môžu dokonca pripevniť na pokrievku i reďkvičku. Z chleba vydlabeme striedku, ktorú neskôr takisto spotrebujeme. Na oleji osmažíme na rezančeky pokrájanú oravskú slaninu, výpek zlejeme a vymastíme ním chlieb zvnútra. Mäkký syr vymiešame so smotanou, opraženou oravskou slaninkou, pridáme soľ, čierne korenie, vegetu a kapiu i zelenú papriku. Všetko pokrájané na malé kúsky. Nemalo by to byť veľmi husté. Vymiešanú zmes vložíme do chleba a zakryjeme ju zrezaným vrchnákom. Nakoniec chlieb celý namastíme aj zvonku a položíme na plech. Striedku rozmrvíme okolo chleba, pokvapkáme výpekom zo slaniny a vložíme do rúry. Pečieme približne 15 až 20 minút. ku konzumácii nepotrebujeme lyžičky. Z pokrievky trháme kúsky ktoré použijeme ako lyžičky ktorými vyberáme vnútro a zajedáme upečenou striedkou. Pozor na vec jedlo je veľmi sýte, duša by chcela, ale telo nevládze…

Recept je z kategorií: Fondue


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.12.08 vloženo
  • 7695x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 guľatý malý chlieb
  • olej
  • oravská slanina
  • 8-10 ks syr Lunex
  • smotana
  • soľ
  • čierne korenie
  • vegeta
  • kapia
  • zelená paprika.

Doporučená příloha

  • zase len to pivo…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slovenské fondue

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské fondue

Tyto „pseudo - fondue“ jsou bezva zalezitost. Skoda, ze uz tady recept parkrat je, sice pod jinym nazvem, ale je…(((.

 
Medjo
145 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské fondue

Díky, já jsem si to myslela, ale to víš, „na Čechoch Lunex nedostať“:)

 
martinsog
103 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské fondue

Ospravedlňujem sa za „syr Lunex“. Presne ako píše Fabujan, akýkoľvek mäkký syr bez príchute. Trojuholníčky, alebo črievka. Karička, Bambino atď…

 
Fabujan
150 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské fondue

Môžeš použiť akýkoľvek roztierateľný syr. Ja používam tavený syr v črievku. Tento recept robievam dosť často. Je naozaj výborný. Ešte pred rokmi bol uvedený v kuchárskej knihe P. Novotného pod názvom Sedliacke fondue od slovenského herca Stana Dančiaka. Robievam to aj tak, že použijem dalamánky a tie takto jednotlivo naplním a každý má svoje fondue.

 
Medjo
145 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slovenské fondue

Martinsog, co za typ sýra je Lunex?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz