Recept Slovenské fondue
martinsog Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Z chleba zrežeme vrch, ktorý použijeme nakoniec ako pokrievku. Tí šikovní môžu dokonca pripevniť na pokrievku i reďkvičku. Z chleba vydlabeme striedku, ktorú neskôr takisto spotrebujeme. Na oleji osmažíme na rezančeky pokrájanú oravskú slaninu, výpek zlejeme a vymastíme ním chlieb zvnútra. Mäkký syr vymiešame so smotanou, opraženou oravskou slaninkou, pridáme soľ, čierne korenie, vegetu a kapiu i zelenú papriku. Všetko pokrájané na malé kúsky. Nemalo by to byť veľmi husté. Vymiešanú zmes vložíme do chleba a zakryjeme ju zrezaným vrchnákom. Nakoniec chlieb celý namastíme aj zvonku a položíme na plech. Striedku rozmrvíme okolo chleba, pokvapkáme výpekom zo slaniny a vložíme do rúry. Pečieme približne 15 až 20 minút. ku konzumácii nepotrebujeme lyžičky. Z pokrievky trháme kúsky ktoré použijeme ako lyžičky ktorými vyberáme vnútro a zajedáme upečenou striedkou. Pozor na vec jedlo je veľmi sýte, duša by chcela, ale telo nevládze...
Recept je z kategorií: Fondue
- 20.12.08 vloženo
- 9178x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hod.
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 guľatý malý chlieb
- olej
- oravská slanina
- 8-10 ks syr Lunex
- smotana
- soľ
- čierne korenie
- vegeta
- kapia
- zelená paprika.
Doporučená příloha
zase len to pivo…
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Slovenské fondue
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Slovenské fondue
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Tyto „pseudo - fondue“ jsou bezva zalezitost. Skoda, ze uz tady recept parkrat je, sice pod jinym nazvem, ale je…(((.
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky, já jsem si to myslela, ale to víš, „na Čechoch Lunex nedostať“:)
Ospravedlňujem sa za „syr Lunex“. Presne ako píše Fabujan, akýkoľvek mäkký syr bez príchute. Trojuholníčky, alebo črievka. Karička, Bambino atď…
150 příspěvků 25.1.09 03:43
Môžeš použiť akýkoľvek roztierateľný syr. Ja používam tavený syr v črievku. Tento recept robievam dosť často. Je naozaj výborný. Ešte pred rokmi bol uvedený v kuchárskej knihe P. Novotného pod názvom Sedliacke fondue od slovenského herca Stana Dančiaka. Robievam to aj tak, že použijem dalamánky a tie takto jednotlivo naplním a každý má svoje fondue.
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Martinsog, co za typ sýra je Lunex?