Recept Slovenské fondue 2

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z chleba zrežeme vrch, ktorý použijeme nakoniec ako pokrievku. Tí šikovní môžu dokonca pripevniť na pokrievku i reďkvičku. Z chleba vydlabeme striedku, ktorú neskôr takisto spotrebujeme. Na oleji osmažíme na rezančeky pokrájanú oravskú slaninu, výpek zlejeme a vymastíme ním chlieb zvnútra. Mäkký syr vymiešame so smotanou, opraženou oravskou slaninkou, pridáme soľ, čierne korenie, vegetu, kapiu i zelenú papriku. Všetko pokrájané na malé kúsky. Nemalo by to byť veľmi husté. Vymiešanú zmes vložíme do chleba a zakryjeme ju zrezaným vrchnákom. Nakoniec chlieb celý namastíme aj zvonku a položíme na plech. Striedku rozmrvíme okolo chleba, pokvapkáme výpekom zo slaniny a vložíme do rúry. Pečieme približne 15 až 20 minút. Ku konzumácii nepotrebujeme lyžičky. Z pokrievky trháme kúsky, ktoré použijeme ako „lyžičky“, ktorými vyberáme vnútro a zajedáme upečenou striedkou. A bacha na vec, nerobiť zbytočne veľkú porciu, je to veľmi sýte, duša by jedla - telo nevládze…


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.12.08 vloženo
  • 2386x zobrazeno

Čas přípravy

  • tak hodina...

Ingredience

  • 1 guľatý chlieb - menší
  • olej
  • oravská slanina
  • 8-10 ks syru Lunex
  • smotana
  • soľ
  • čierne korenie
  • vegeta
  • kapia
  • zelená paprika
  • ťažko sa píše presný objem surovín, treba odhadnúť podľa veľkosti chleba

Doporučená příloha

  • tak ja znova len to pivo…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slovenské fondue 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Houbová smaženice Houbová smaženice
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz