Recept Slovenská hriata zo zástery

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Neviem kto je autorom receptu. Je ich tu na túto tému dosť, ale tento je presne opísaný z čerstvo vypratej zástery, ktorej pôvod je niekde pred rokom 1970…

Postup

Upálime na karamel 10dkg cukru, zalejeme vodou, keď to začne vrieť, nasypeme 5dkg cukru a trochu rasce, kúsok škorice, 1/2 vanilky a 5 hrebíčkov. Necháme všetko variť 2 až 3 minúty a odstavíme. Do hotového vývaru nalejeme 2dl liehu 80%. Podávame teplé.

Recept je z kategorií: Teplé alkoholické

Nahlásit recept

  • 01.11.09 vloženo
  • 3569x zobrazeno

Čas přípravy

  • xx

Ingredience

  • 15dkg cukru
  • 2dl liehu 80%
  • 3dl vody
  • 2 kolieska citrónu
  • trochu rasce
  • kúsok škorice
  • 1/2 vanilky
  • 5 hrebíčkov.

Doporučená příloha

  • kartón cigariet a partia kamarátov

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slovenská hriata zo zástery

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz