Recept Slovenská hriata zo zástery

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Neviem kto je autorom receptu. Je ich tu na túto tému dosť, ale tento je presne opísaný z čerstvo vypratej zástery, ktorej pôvod je niekde pred rokom 1970…

Postup

Upálime na karamel 10dkg cukru, zalejeme vodou, keď to začne vrieť, nasypeme 5dkg cukru a trochu rasce, kúsok škorice, 1/2 vanilky a 5 hrebíčkov. Necháme všetko variť 2 až 3 minúty a odstavíme. Do hotového vývaru nalejeme 2dl liehu 80%. Podávame teplé.

Recept je z kategorií: Teplé alkoholické


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.11.09 vloženo
  • 3158x zobrazeno

Čas přípravy

  • xx

Ingredience

  • 15dkg cukru
  • 2dl liehu 80%
  • 3dl vody
  • 2 kolieska citrónu
  • trochu rasce
  • kúsok škorice
  • 1/2 vanilky
  • 5 hrebíčkov.

Doporučená příloha

  • kartón cigariet a partia kamarátov

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slovenská hriata zo zástery

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Kuře na medu Kuře na medu
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz