Recept Slovenská hriata zo zástery

martinsog Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Neviem kto je autorom receptu. Je ich tu na túto tému dosť, ale tento je presne opísaný z čerstvo vypratej zástery, ktorej pôvod je niekde pred rokom 1970...

Postup

Upálime na karamel 10dkg cukru, zalejeme vodou, keď to začne vrieť, nasypeme 5dkg cukru a trochu rasce, kúsok škorice, 1/2 vanilky a 5 hrebíčkov. Necháme všetko variť 2 až 3 minúty a odstavíme. Do hotového vývaru nalejeme 2dl liehu 80%. Podávame teplé.

Recept je z kategorií: Teplé alkoholické

Nahlásit recept

  • 01.11.09 vloženo
  • 4498x zobrazeno

Čas přípravy

  • xx

Ingredience

  • 15dkg cukru
  • 2dl liehu 80%
  • 3dl vody
  • 2 kolieska citrónu
  • trochu rasce
  • kúsok škorice
  • 1/2 vanilky
  • 5 hrebíčkov.

Doporučená příloha

  • kartón cigariet a partia kamarátov

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slovenská hriata zo zástery

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Houbová smaženice Houbová smaženice
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz