Recept Slovenská hriata zo zástery

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Neviem kto je autorom receptu. Je ich tu na túto tému dosť, ale tento je presne opísaný z čerstvo vypratej zástery, ktorej pôvod je niekde pred rokom 1970…

Postup

Upálime na karamel 10dkg cukru, zalejeme vodou, keď to začne vrieť, nasypeme 5dkg cukru a trochu rasce, kúsok škorice, 1/2 vanilky a 5 hrebíčkov. Necháme všetko variť 2 až 3 minúty a odstavíme. Do hotového vývaru nalejeme 2dl liehu 80%. Podávame teplé.

Recept je z kategorií: Teplé alkoholické

Nahlásit recept

  • 01.11.09 vloženo
  • 3238x zobrazeno

Čas přípravy

  • xx

Ingredience

  • 15dkg cukru
  • 2dl liehu 80%
  • 3dl vody
  • 2 kolieska citrónu
  • trochu rasce
  • kúsok škorice
  • 1/2 vanilky
  • 5 hrebíčkov.

Doporučená příloha

  • kartón cigariet a partia kamarátov

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slovenská hriata zo zástery

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Mrkvový salát Mrkvový salát
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz