Recept Slovácká Metyja

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme do osolené vody uvařit. Uvařené brambory scedíme, zasypeme moukou a ihned zpracujeme (uhněteme) v tužší těsto. Pak těsto natlačíme na sádlem vymazaný plech na 2,5-3 cm silnou vrstvu. Urovnané těsto potřeme rozpuštěným sádlem a dáme do vyhřáté trouby upéci mírně dorůžova. Porce krájíme na čtverce, potřeme vrstvou povidel a posypeme mákem umíchaným s cukrem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 11.09.04 vloženo
  • 9662x zobrazeno

Ingredience

  • 3 kg brambor
  • 1/2 kg hladké mouky
  • 250 g máku
  • 300 g povidel
  • 100 g sádla
  • 300 g mletého cukru (*moučkového*)
  • 30 g soli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slovácká Metyja

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Reveňový koláč Reveňový koláč
Chilli con carne Chilli con carne
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz