Recept Slovácká Metyja
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a dáme do osolené vody uvařit. Uvařené brambory scedíme, zasypeme moukou a ihned zpracujeme (uhněteme) v tužší těsto. Pak těsto natlačíme na sádlem vymazaný plech na 2,5-3 cm silnou vrstvu. Urovnané těsto potřeme rozpuštěným sádlem a dáme do vyhřáté trouby upéci mírně dorůžova. Porce krájíme na čtverce, potřeme vrstvou povidel a posypeme mákem umíchaným s cukrem.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 11.09.04 vloženo
- 9662x zobrazeno
Ingredience
- 3 kg brambor
- 1/2 kg hladké mouky
- 250 g máku
- 300 g povidel
- 100 g sádla
- 300 g mletého cukru (*moučkového*)
- 30 g soli.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Slovácká Metyja
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Slovácká Metyja