Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
johnmirow Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup: Kvasnice a cukor vsypte do nádoby so 100 ml vody. Pomiešajte a nechajte 5 minút aby sa kvasnice rozpustili. Zmiešajte múku a soľ. Primiešajte rozpustené kvasnice + vodu, kým nie je cesto pevné ako na chlieb. Jemne vmiešajte čokoádu a slivky. Nechajte odpočinút a kysnúť asi hodinu (malo by zdvojnásobiť svoj objem). Vytvarujte bochník a dajte ho do formy na biskupský chlieb. Pečie sa v už rozohriatej rúre 45 minút dokým nie je upečený (klopkáte na spodok a počujete dutý zvuk :) ). Po upečení vybrať z formy a nechať vychladnúť. Kysnutie: 1 hod Teplota v rúre: 180-200/ stupeň číslo 4 Pečenie: asi 45 minút Podávame teplé. obmena: miesto čokolády a sliviek tam dajte: 250 g horkej čokolády + 125 g tmavej čokolády s vysokým obsahom kakaovej hmoty + 60 g mliecnej čokolády (vsetko nakrájane nahrubo) + 125 g opražených a nahrubo posekaných lieskovcov ... => toto som neskúšal, kedže ja nie som kamarát s orechami:)
Recept je z kategorií: Bezlepkové recepty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slivkovo-čokoládový chlieb
Díky.
)
74 příspěvků 25.9.08 02:35
dakujem
bezlepkovych receptov mam celu hrbu, takze sa pokusim ich sem dat co najviac …
Máš ještě víc bezlepkových receptů? Ony se mi hodí, když tchán přijede, nebo když jedeme my za ním. Na dietě je teprve asi dva roky.
)
Tento recept vypadá taky moc dobře.