Recept Slimáčci kynutí s hořičicovo sýrovou plnkou Linie

(Hodnoceno 1x) Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slimáčci kynutí s hořičicovo sýrovou plnkou

Úvod

Recesspis jsem dostal od kamarádky Polky, toho času dislokované v Británii, tak nevim pod jakou krajinu to dát. Když jsme skypovali, tak u toho Andrzej mohutně mlaskal. Vyzkoušel jsem. Jak to dopadlo, dovíte se na konci.

Postup

Nejprve si udělám kvásek. Vypracuji hladké těsto, nechám vykynout. Než mi těsto vykyne, tak si v misce rozmíchám kečup s hořčicí, přidám nastrouhaný sýr – na hrubých očkách a na plátky pokrájené olivy.

Vzešlé těsto rozválím na plát 3 – 4 mm. Za nedostatečnou výbavu na určení výšky těsta se omlouvám. K dispozici byl jen krejčovský metr. K válení jsem nejprve použil kombinovanou metodu pánů Jorise a Casina, dal jsem těsto mezi dva pečící papíry a směřoval jsem je očima – neb vše je v hlavě. Když jsem před tím propočetl vektorový součet sil působících na váleček. Při čemž síla dopředná byla o chloupek větší než síla působící na váleček vertikálně. Bohužel, touto jistě skvělou vědeckou metodou jsem si jen zopakoval slovní zásobu nepoužitelných výrazů. Leč byl jsem osvícen, dospod jsem dal pečící papír přes kraj stolu. Tento jsem si přidržel, lety vypracovanou břišní krajinou a váleček jsem oblékl do slušivé dámské punčochy. Asi si to dám patentovat.

Tak těsto jsem vyválel na elegantní placku, nyní nastal čas plnky. Potřu, pokladu šunkou, posypu krájenou olivou. Za vydatné pomoci podloženého pečícího papíru stočím do rolády. Roládu krájím na plátky 0,009 m. Širokým nožem, tak aby plátek zůstal na noži ležet a já ho mohl snadno a lehce přenést na papírem vystlaný plech. Na plechu je nechám ještě vykynout a upeču 25-30 minut v troubě na stoosmdesáti stupních Celsiových. Vychladlé přizdobím zakysanou smetanou smíchanou s trochou soli a ostrou paprikou. Dorazím to osminkou rajčátka a petruškou.

Pokud to ovšem nespálím na uhel, jak se mi to stalo dneska…

Recept je z kategorií: Chuťovky Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 31.01.13 vloženo
  • 1686x zobrazeno

Ingredience

Těsto:

  • 25 g kvasnic
  • 1 KL cukru
  • 150 ml vlažného mléka
  • 125 g žitné mouky
  • 150 g pšeničné mouky polohrubé
  • ½ KL soli
  • 1 KL sušeného organa
  • 2 PL oleje dal jsem bulharský slunečnicový

Plnka:

  • 1 PL hořčice, dal jsem Sarepskou, ta je nejvyváženější, dostane se i u nás v obchodech
  • 2 PL kečupu (nemůžu si pomoct, já mám dobrej kečup rád, furt lepší než špenát)
  • 150 žlutého sýra dal jsem Krolewski – někdo by řekl, že je hořký, ale já ho mám rád
  • 150 g schwarzwaldské šunky (byla ve slevě za 19,-, původně bylo 200 g, ale nějak sublimovala nebo co)
  • 30 ks cca zelených a černých oliv, pokrájených na plátky.

Přizdobení:

  • ½ KL ostré mleté papriky
  • 2 – 3 PL zakysané smetany 18%
  • sůl
  • zelenou Petrušku
  • rajčátka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 02.02.13 19:27

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Slimáčci kynutí s hořičicovo sýrovou plnkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
tlustá bába
1211 příspěvků 15.03.13 16:51

Jestli jsi pekl dle svého návodu 25 - 30 minut… tam by, myslím, mohl být zakopaný ten pes. Osobně bych vytočila troubu do ruda, možná bych tam dala i ten hrnek s vodou, zašoupla šneky a po minutě trestu třeba teplotu trochu stáhla, nebo také ne, podle toho, jak by se ti zarolovanci tvářili. A dala bych jim tak pět minut maximálně. Droždí bylo naživu, když jsi je vmíchával? To jsem blázen!

 
gmp
1603 příspěvků 15.03.13 15:50
,

Po prvním neúspěšném pokusu o realisaci, jsem přistoupil dnes k následné. Přiznávám a kaji se, že to stojí za… Obdivuji delikátnost obywatela C, že mi nevynadal jak malému čoklovi. Velice mi to připomnělo precliky, zakoupené od pouličního prodavače v Krakowě. Dá se s tím zabít bližního svého, ořechy tlouct, ale jíst je to poslední k čemu se to dá použít… Trhám roucho své a sypu hlavu popelem.

 
casino
4479 příspěvků 02.02.13 22:02
Připravil jsem dvě těsta...

…a s jejich vyvalováním jsem neměl nejmenší problémy (deska jen nepatrně pomoučená a váleček-exhibicionista na sobě neměl ani punčocháče) :)
a) z kvásku (dle receptu), ale místo 25g jsem použil pouze 21g droždí
b) druhou polovinu droždí z kostky jsem rozdrobil s 1PL hrubé mouky, vypracoval těsto a bez jakéhokoli kynutí hned vyválel těsto, vytvořil šneky a hned dal péci.
Jedno těsto jsem naplnil podle předpisu, druhé jsem popaplal kečupem s hořčicí a pokladl PLÁTKY sýra (dělá se to lépe než s náplní podle předpisu).
Závin jsem „utahoval“ pomocí bambusové rohože (jako suši), konec těsta nechal bez náplně a slepil vodou.
Mně se po upečení zdála obě těsta stejná…, MANČAFTU CHUTNALO VÍCE TĚSTO KYNUTÉ!
Napřed jsem si říkal, že ta smetana je „rozežranost“ tvůrců receptu, ale vzhledem k použitému chlebánkovému těstu JE SMETANA NUTNOST! 8) :)

 
gaburiatko
739 příspěvků 01.02.13 20:02
kvasnice v recepte

Gmp, tych 250 g kvasnic bolo asi myslenych 25 g nie?
Inak mily a usmevny recept :)

 
birkana
1674 příspěvků 01.02.13 15:12

Tedy gmp, tak parádně napsaný recept jsem už dlouho nečetla :palec: :palec: :palec: A ještě k tomu na krmi zajisté chutnou :mavam: Z tvého popisu mi okamžitě bylo zřejmé, kterak těsto váleti ku prospěchu věci. Na vysvětlenou - vzděláním jsem chemik s láskou k matematice a fyzice ;)

Teď jen zbývá pořídit potřebné ingrediece a vzhůru do díla :D

P. S. A nevadí, že na punčošce bude očko? ;)

 
Zuzka1973
2236 příspěvků 31.01.13 20:28

To vypadá moc dobře, ukládám a díky za inspiraci :kytka:
Skvěle podaný recept, radost číst a doufám, že bude radost i při konzumaci, ještě jednou dík…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz