Recept Slezský řízek Ondráš
Vasili Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Podle Euroregionu je to původní recept ze Slezska.
Postup
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, lehce obalíme v hladké mouce, ponoříme do bramborového těstíčka, vyjmeme a smažíme dozlatova v rozpáleném oleji. Těstíčko: Brambory nastrouháme, necháme ustát, slijeme vodu, přidáme mléko, vejce, mouku, utřený česnek, majoránku a promícháme. Pozn: Protože těsto na mase špatně drží a vrstva bramboráku by byla slabá, tak mně se osvědčil způsob smažení po více vrstvách. Napřed jedna z obou stran, pak druhá z obou stran. A pánev zvolit těsnou na 4 řízky aby se dostatečně osmažily i boky řízků. Ušetříme tím také tuk a jeho hladina je vyšší.
Recept je z kategorií: Minutky
- 26.02.17 vloženo
- 7773x zobrazeno
Čas přípravy
- 50 min
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 600 g vepřového masa
- 5-6 ks větších loupaných brambor
- 4 cl mléka
- 80 g hladké mouky
- česnek
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- olej ke smažení
- 1 ks vejce
Doporučená příloha
Pečený lilek, cuketa, brambor a ovocný kompot nebo taky okurkový salát na sladkokyselo. A samozřejmě pivo nebo dobré vínečko.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku26.2.17 21:24
Fotky jsou trochu rozostřené a než jsem na to přišel řízky už byly v bříšku…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmDiskuse k receptu Slezský řízek Ondráš
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Slezský řízek Ondráš
… a tenhle je z Vizovic - www.labuznik.cz/…provy-rizek/
