Recept Slezský oběd - Obiad śląski

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jídlo podávané jako slavnostní oběd na Boží hod vánoční.

Postup

Vlaštovčí hnízda: Vepřové maso pokrájíme na pláty, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na plát masa položíme proužek slaniny, vařené a oloupané vejce, zavineme do rolky a sepneme nebo převážeme režnou nití. Orestujeme ze všech stran a podusíme do měkka. Výpek lehce zaprášíme a uděláme šťávu, kterou přelijeme kluski. Červené zelí 500 g červeného zelí pokrájíme, podusíme do měkka, dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem. Uzený bůček pokrájíme na kostky, na pomalém ohni vyškvaříme a přidáme do zelí. Kluski Vařené brambory ve slupce (v košilce) prolisujeme, nebo nastrouháme, přidáme vejce, sůl a bramborovou moučku. vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme kuličky o průměru cca 3 cm. Dvěma prsty vmáčkneme důlek z obou stran a uvaříme v osolené vodě.

Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso

Nahlásit recept

  • 25.12.09 vloženo
  • 4866x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Vlaštovčí hnízda - Jaskółcze gniazda
  • 500 g vepřové kýty
  • 4 vejce vařená natvrdo
  • 50 g uzeného bůčku - pokrájený na plátky - anglická slanina
  • PL lžíce horčice
  • pepř, sůl
  • Červené zelí - kapusta czerwona
  • 500 g červeného zelí
  • 1 cibule
  • 150 g uzené slaniny
  • 1 bobkový list
  • 1-2 kuličky nového koření
  • 20g kachního sádla
  • sůl,cukr, ocet, pepř
  • Kluski śląskie
  • 1 kg brambor
  • 200 g bramb. moučky
  • 1 vejce
  • sůl

Doporučená příloha

  • Pražákům: Gambrinus, vařený v Polsce. Nám ostatním: pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slezský oběd - Obiad śląski

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Slezský oběd - Obiad śląski

gmp
1603 příspěvků 25.12.09 18:15
Re: Slezský oběd - Obiad śląski

Varianta úpravy červeného zelí: Červené zelí pokrájíme, spaříme a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme tuk, nakrájenou cibuli zpěníme. Přidáme červené zelí a dusíme. Ochutíme solí, octem, cukrem, promícháme a opět dusíme. Jablko oloupeme, pokrájíme na kostičky, přidáme k zelí spolu s bobkovým listem a rybízovou zavařeninou. podlijeme červeným vínem a dodusíme do měkka. Miloš

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz