Recept Slepice v hrnci

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do hrnce dáme svázanou slepici, kosti, drůbky, zalijeme studenou vodou a přivedeme do varu, sbíráme pěnu. Mezitím do velmi horké trouby dáme na pekáček cibule se zapíchanými hřebíčky a necháme je v troubě doukud nezhnědnou. Pórky a srdíčka celeru nakrájíme na čvrtiny a svážeme k sobě , mrkve necháme vcelku. Když se přestane na polévce tvořit pěna, vložíme veškerou zeleninu včetěn cibulí, bouqet garni, sůl, pepř a na mírném ohni necháme bublat nejméně 1,5 hodiny. Slepici naporcujeme/ já sundávám kůži/, na servírovací míse obložíme zeleninami. Do mističek připravíme dle chuti okurčičky, různé hořčice. Vývar přecedíme, sebereme tuk. Každý dostane šálek výborného vývaru , na talíř si dá kousky slepice a přidá, na co má chuť.

Recept je z kategorií: Slepice

Nahlásit recept

  • 12.08.03 vloženo
  • 5323x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • slepice cca 2 kg / pokud možno i s drůbky/
  • kosti na polévku / telecí, ev. hovězí, lze nahradit i skeletem z kuřete/
  • 2 řapíkaté celery
  • 4 pórky
  • 4 mrkve
  • 2 cibule, 4 hřebíčky / zapícháme do oloupaných cibulí/
  • sůl, pepř
  • bouquet garni

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slepice v hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Cibulačka Cibulačka
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz