Recept Slepice v bešamelové omáčce Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Slepice je chuťově váraznější než kuře, ale nevýhodou je její tuhé maso. Tomu se odpomůže racionálním způsobem - slepice se povaří a pak dál upraví, čímž chytře získáš dobrou polévku a chutné drůbeží maso v omáčce…
SLepici opláchni, osuš a naporcuj na menší části. Porce slepice dej do vařící osolené vody, přidej celou cibuli, stroužek česneku, kousek celeru, petržele a malý kousek mrkve, 5 kuliček pepře, popřípadě žampion nebo několik plátků sušených nebo čerstvých hříbků. Rychle přiveď k varu a nech vařit odklopené, dokud se polévka nevyčistí - pěna se srazí a klesne ke dnu. Pak zmírni teplotu, přiklop a nech táhnout - pomalu vařit, až bude maso měkké. Polévku pak přeceď do jiného hrnce a část z ní odděl na přípravu omáčky. Kousek masa nakrájej na kostičky, dej ho do vývaru a přidej zvlášť uvařené domácí nudle, špetku kurkumy pro barvu, popřípadě vařenou zeleninku. Polévku dochuť solí, Vegetou, sekanou petrželkou a pažitkou.

Postup

Uvařenou slepici ober s kostí a nakrájej na kousky (bez kůže). Udělej žlutou máslovou jíšku, zalej ji slepičím vývarem, okořeň muškátovým květem nebo muškátovým oříškem a za stálého míchání povař asi 5 minut. Pak odstav, přidej hustou sladkou smetanu se dvěma rozšlehanými žloutky, kousek másla a jemně sekanou zelenou petrželku. Do omáčky vlož nakrájené maso, můžeš přidat zvlášť na másle orestované žampiony, krájené na čtvrtky a podušené. Prohřej, ale nevař.

Recept je z kategorií: Slepice

Nahlásit recept

  • 15.04.14 vloženo
  • 1735x zobrazeno

Ingredience

  • Vařená slepice
  • žlutá máslová jíška
  • slepičí vývar
  • muškátový květ nebo oříšek
  • sladká smetana
  • 2 žloutky
  • kousek másla na dochucení
  • zelená petrželka.
  • Můžeš přidat na másle orestované žampiony nakrájená na čtvrtky.

Doporučená příloha

  • Je doporučována rýže, ale nám nechutnalo, lepší je knedlík.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slepice v bešamelové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Roomanka
205 příspěvků 15.04.14 20:17
vyřídím!

Jé, tak to kamarádce Kamile řeknu, že už je na Labužníku! :-) Je to výtečná kuchařka a výtvarnice, mám ji moc ráda. Dano, díky za zveřejněný recept.:-)

 
Eja
3831 příspěvků 15.04.14 19:59

@DanaJ Lahůdka, už jsem nedělala ani nepamatuji, rychle to napravím. S širokými nudlemi jako přílohou. :mavam:

 
di
2451 příspěvků 15.04.14 16:30

To je v pořádku, každá inspirace se hodí.

 
DanaJ
1136 příspěvků 15.04.14 16:04

@di Tak to se omlouvám, ale ten recept se mi při vyhledávání nezobrazil, tak jsem vložila. :oops:

 
di
2451 příspěvků 15.04.14 15:26

Už tady něco podobného je .
Nicméně, i tak dík za tip, už vím, co budu v dohledné době vařit, v našem řeznictví prodávají moc dobré a veliké slepice.

 
birkana
1674 příspěvků 15.04.14 15:16

Tuto úpravu slepice máme rádi - s rýží. Dík za vložení receptu :kytka:

 
DanaJ
1136 příspěvků 15.04.14 15:07

Čerpáno z knihy Rodinné stříbro aneb Klenoty domácí kuchyně od Kamily Skopové. :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz