Recept Slepice po selsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Slepici uvaříme v mírně osolené vodě a pak ji rozporcujeme. Česnek utřeme se solí, pepřem a porce potřeme. Na oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, podusíme na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme porce slepice, podlijeme a pod poklicí dusíme doměkka. Potom maso vyjmeme, vzniklou šťávu zalijeme vínem, přidáme na plátky nakrájené žampiony a koření. Po povaření zahustíme smetanou, ve které rozmícháme mouku. Vložíme slepici a v omáčce ji dodusíme. Zdroj: Vinařská kuchařka

Recept je z kategorií: Slepice

Nahlásit recept

  • 25.04.05 vloženo
  • 6868x zobrazeno

Ingredience

  • 1 slepice
  • 5 stroužků česneku
  • cibule
  • 100 g oleje
  • 50 g slaniny
  • bobkový list
  • špetka tymiánu
  • 2 dl červeného vína
  • 100 g žampionů
  • 1/8 l kyselé smetany
  • lžíce hladké mouky
  • sůl.

Doporučená příloha

  • rýže nebo těstoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slepice po selsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz