Recept Slepice nebo kuře po arménsku

renard Arménská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Slepici nebo kuře uvaříme s kořenovou zeleninou v osolené vodě. Maso vyjmeme, vykostíme a pokrájíme na menší kousky. Vývar scedíme a vlijeme do pekáče nebo litinového kastrolu. Přidáme pokrájené maso, předem namočené kroupy, mírně přisolíme, opepříme, promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme v troubě do měkka. Množství vývaru redukujeme tak, aby se kroupy uvařily a pokrm měl konzistenci rizota. Proto dáme vývaru raději méně a v průběhu dušení dle potřeby přidáme. K hotovému pokrmu, který posypeme cibulí osmaženou na oleji do zlatova a ozdobíme petrželkou, podáváme zvlášť rozpuštěné máslo, ve kterém jsme rozmíchali skořici. Rozpuštěným máslem se porce polévají.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 07.02.06 vloženo
  • 9027x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • - slepice nebo kuře o váze cca 1 kg
  • - 250 g krup
  • - 250 g cibule
  • - kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
  • - 150 g másla
  • - sůl, pepř
  • - olivový olej
  • - mletá skořice
  • - snítky zelené petrželky na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slepice nebo kuře po arménsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Slepice nebo kuře po arménsku

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Slepice nebo kuře po arménsku

Nebojím, vyzkoušeno a je to skutečně dobrota…

Manana
1514 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Slepice nebo kuře po arménsku - skořice

Skořice se nebojte, v Barmě (Myanmar) připravují dušené hovězí s lososem a zahušťují to skořicí. Čím se jí dá víc, tím méně to po ní chutná!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Slepice nebo kuře po arménsku

Máte pravdu oba- já opatrně. Díky.

renard
20 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Slepice nebo kuře po arménsku

To je Bedlo otázka chuti :-))). Jenofefa má pravdu, přidat se dá vždy. Výhodou je, že se máslo se skořicí podává zvlášť.

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Slepice nebo kuře po arménsku

No, neznám to, ale v Řecku také dávají do hodně jídel skořici, tak to zkus podle chuti, přidat můžeš vždycky.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Slepice nebo kuře po arménsku

Díky, asi to vyzkouším, s tou skořicí asi opatrně, že?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz