Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Omyté droby, špikovou kost, žebro vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, celý pepř. Přivedeme do varu a pomalu vaříme. Vyjmeme špikovou kost, vyklepneme morek a obereme maso z žebra. Dáme stranou. Do polévky přidáme zeleninu. V době, co se vaří droby a spol. si připravíme nádivku: Játra a bůček umeleme, rohlíky pokrájíme na kostky, spaříme vývarem, rozhňácáme a přidáme do nádivky. Přidáme špik z kosti, pomeleme i vařené maso ze žebra. Dále jemně posekanou petržílku, koření, utřený česnek, vejce. Pro vylepšení můžeme přidat i na kostičky pokrájenou šunku. Dobře promícháme. Necháme chvíli odležet. Maminka do nádivky dávala i majoránku. Slepici naplníme nádivkou, co se nevejde pod kůži dáme do otvoru a zašijeme, vložíme do polévky k drobům a zelenině. Vkládáme prsy směrem ke dnu hrnce do vařícího vývaru, děláme slepici v polévce, nikoliv slepičí polévku. Uvařenou slepici vyjmeme z polévky, naporcujeme, podáváme s uvařenou zeleninou a kyselými okurkami. Do polévky zavaříme nudle a maso z drobů.
Recept je z kategorií: Drůbež
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slepice nadívaná v polévce vařená
Milosi, koukej, Francouzi maji neco podobneho. Mockrat jsem podle toho dole uvedeneho receptu nejake starsi kure (slepici) pripravovala http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Příspěvek upraven 16.02.11 v 17:54