Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Omyté droby, špikovou kost, žebro vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, celý pepř. Přivedeme do varu a pomalu vaříme. Vyjmeme špikovou kost, vyklepneme morek a obereme maso z žebra. Dáme stranou. Do polévky přidáme zeleninu.
V době, co se vaří droby a spol. si připravíme nádivku:
Játra a bůček umeleme, rohlíky pokrájíme na kostky, spaříme vývarem, rozhňácáme a přidáme do nádivky. Přidáme špik z kosti, pomeleme i vařené maso ze žebra. Dále jemně posekanou petržílku, koření, utřený česnek, vejce. Pro vylepšení můžeme přidat i na kostičky pokrájenou šunku. Dobře promícháme. Necháme chvíli odležet. Maminka do nádivky dávala i majoránku.
Slepici naplníme nádivkou, co se nevejde pod kůži dáme do otvoru a zašijeme, vložíme do polévky k drobům a zelenině. Vkládáme prsy směrem ke dnu hrnce do vařícího vývaru, děláme slepici v polévce, nikoliv slepičí polévku. Uvařenou slepici vyjmeme z polévky, naporcujeme, podáváme s uvařenou zeleninou a kyselými okurkami. Do polévky zavaříme nudle a maso z drobů.
Recept je z kategorií: Drůbež
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Milosi, koukej, Francouzi maji neco podobneho. Mockrat jsem podle toho dole uvedeneho receptu nejake starsi kure (slepici) pripravovala http://www.labuznik.com/recipe.php?…
Příspěvek upraven 16.02.11 v 17:54