Recept Slepice na paprice

(Hodnoceno 6x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slepice na paprice

Postup

Slepici rozčtvrtíme a potřeme solí. V papiňáku osmahneme na oleji nakrájenou cibulku do skelna, zaprášíme sladkou paprikou, necháme lehce zpěnit a zalejeme vodou. Vložíme čtvrtky slepice i s kůží a slepičí bujón. Přikrejeme víkem a vaříme asi 30 minut. Poté slepici vyjmeme, obereme z kostí a zbavíme kůže. Do šťávy vlejeme smetanu a mouku rozkvedlanou buď v té smetaně nebo ve vodě a necháme asi 20 minut povařit. Omáčku můžeme zjemnit kouskem másla, popřípadě dosolíme. Poté vložíme obrané maso. Jak ji dělám já, ani nevím proč - slepičí čtvrtky osmahnu na oleji ze všech stran, vyjmu a poté udělám cibulku s parikou a slepici opět vložím spolu s bujonem atd. Je opravdu nutné ji dělat z kůží, aby měla tu správnou chuť. Po obrání se rozdělím o kůžičky s pejskem a kočičkou.

Recept je z kategorií: Slepice

Nahlásit recept

  • 01.02.06 vloženo
  • 68361x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 slepice nebo 4 slepičí nohy
  • 1/4 l smetany
  • 1 velká cibule
  • olej
  • hl. mouka
  • sladká paprika
  • 1 slepičí bujón
  • sůl

Doporučená příloha

  • knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

bajoo 19.05.17 12:57

klasika, nemá to chybu

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 09.05.16 15:04

Opět k plné spokojenosti a doufám, že i naše slípky „veteránky“ mají ve slepičím nebi radost, že neskončily život jen tak zbůhdarma ;)

Bujon nepoužívám - slepici jsem opět napřed uvařila skoro do měkka, část vývaru a masa použila na toto a zbytek nechala dovařit do měkka. Získala jsem tím nejen zásobu vývaru, ale i maso na „rizoto“ a zbylo i na jednu malou tlačenku, jen jsem přidala ještě maso obrané z drůbežích koster, ze kterých jsem dělala vývar do foroty na druhém hořáku :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Svenja 11.04.13 08:20

Moc dobré.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.09.12 16:05

Slepička byla naše, z domácího chovu… Takže „papiňák“ jsem nepotřebovala, slípku tak „napůl“ předvařila - čímž jsem získala i vývar. Doma vykrmená mladá slípka se s kupovanou srovnat opravdu nedá… Maso jsem rovnou vykostila a zbavila kůže.
Smetanu používám kysanou, takže pak už se nemusí používat mouka a bujon do podobných jídel není potřeba dávat vůbec…
Rodinka si vydupala jako přílohu kolínka… no, já bych raději knedlík, ale co zmůžu proti převaze :) Ale nebylo to špatné ;)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Joris 13.09.12 11:47

V mém případě kuře, bez bujónu a bez mouky, trocha bílého pepře.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

pupi 14.08.11 18:19

Vařila jsem z kuřecích stehenních řízků a k tomu jsem přidala dvě celá stehna i s kůží a výsledek neměl chybu! Chutnalo to jako originál od babičky, jak si ho pamatuju. :-)

Odkaz na uvaření

Terie 13.06.11 11:22

Vařila jsem z kuřecích paliček a prsou a vydařilo se :-)

Diskuse k receptu Slepice na paprice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 23.05.16 14:50

@Admin Labužník.cz :mavam: :potlesk: :palec:
No, ještě jste nesmázla „kejdu“ :poblion:

Příspěvek upraven 23.05.16 v 14:50

Admin Labužník.cz
610 příspěvků 23.05.16 13:27

Dobrý den,

vyvarujte se, prosím, příspěvkům obsahujícím vulgarismy (promazáno) a vzájemnému osočování.

Děkuji za pochopení :kytka:
adminka Eliška

Eja
3857 příspěvků 22.05.16 19:11

Jedna skončí debatu a druhá se zapojí :zed: :zed: :zed:

Jsem prošla ze zvědavosti asi skoro všechny recepty na ptactvo ( kurča a slípka) na paprice a fotek vzbuzujících chuť na tohle skvělé jídlo fakt moc není, možná tak pět šest…Svíčková a rajská na tom nejsou o moc líp :think:

Souhlasím s tím, že jíme i očima - a jídla Lydusky, Birkany, Daduuji, Tlusté báby, dřív Jorise už jen pohledem nutí k uvaření…ale často jsou v „uvaření“ dobré tipy a ne třeba moc dobré fotky :nevim:
Je tady pár lidí, kteří do LABU PŘISPÍVAJÍ AŤ UŽ RECEPTY ČI UVAŘENÍM a nevím, jestli je tak velký tlak to pravé jak je mezi námi udržet :think:

Dadooa
268 příspěvků 22.05.16 18:38

Dobra zabava.
Moje lepci ja ma urcite pravdu. :nevim: Podle jejich fotek bych uvarila klidne vsecko.
Kdyz kouknu na vetsinu fotkek zuzky normalne me prechazi chut a opousti snad i hlad :-( Nemusi se fotit snad vsechno. Hnusne jidlo nikoho neoslovuje spis odrazuje :-( Ty kydance neidentifikovany kejdy na fotkach vyse proste hnusny jsou. To je fakt lepsi nefotit nic :-(
Vsechny fotky nemusi byt luxusni a umelecky jak od moje lepsi ja, ale kdyz uz chci neco zverejnit, dam si s tim aspon minimum prace aby to vypadalo aspon jedle. :zed:
Od Terie je fotka uplne v pohode a taky zadny foodstyling.

Příspěvek upraven 22.05.16 v 18:39

daduuja
1145 příspěvků 22.05.16 11:27

Kecy, kecy, kecy aneb 100+1 způsob, jak vymyslet aby to nešlo, před a důchodovské myšlení se tímto jevem vyznačuje často :-)

Můj poslední příspěvek byl o OMÁČCE!!! a té je jedno jestli kuře nebo slepice :-)

Kuře neřeším!!!, pokud vařím ze slepice, tak ji rozčtvrtím, osmahnu a podusím do skoro měkka.
Maso ze stehen i prsa se oddělí od kosti v KUSECH, které dovařím už v OMÁČCE. Teda vidím, že někomu ne, někdo to rozmrví na prvočinitele, zřejmě z estetického hlediska :nevim:

Doufám, že tato diskuze pomůže, mladým a kreativním, k uvaření lahodné, sametové omáčky a ne k uvaření něčeho připosraženého nebo bezomáčkového blemcu.

@Eja @birkana loučím se a děkuji za diskuzi :-)

birkana
1687 příspěvků 22.05.16 10:09

Opravdu je v prezentaci rozdíl, slepici stoprocentně vykostím (přesně podle pokynů v postupu zde :mavam: ) vč. nohou, vše bez kůže. Kuře ponechám ve čtvrtkách s kůží. Budu-li mít omáčku totožné viskozity, pak přelité stehno kuřecí je jistě vzhlednější, než kousky obrané svaloviny slepičí utopené v téže jíše :D :think:

@casino :kytka: :hug: (jasný vliv včera ve 23:15 proběhnuvšího úplňku)

Eja
3857 příspěvků 22.05.16 09:20

@casino my Casino taky :srdce:

Eja
3857 příspěvků 22.05.16 09:19

@daduuja hezké video, ale je to KUŘE…ano, mluvíš o omáčce, ale prezentace slípky nikdy taková být nemůže, protože slípka má nohu neestetickou a určitě bych jí před podáváním svlékla kabátek, kůže ze slípky nic moc…
Ale kdybych neměla v plánu chřestový den, tak bych šla někde ulovit pipinu, dostala jsem na ptactvo na paprice hroznou chuť :mrgreen:

daduuja
1145 příspěvků 22.05.16 08:50

Krátká ukázka kde je dobře vidět, jak má omáčka vypadat, vaření je snadné :-)https://www.youtube.com/watch?…

casino
4488 příspěvků 21.05.16 21:26
Slepice na paprice mám rád

Ale vás, baby, miluju :mavam: :) :mrgreen:

birkana
1687 příspěvků 21.05.16 20:11

@daduuja, Heston a spol. by to vyřešili :palec:

Sokrates: Vím, že nic nevím.

daduuja
1145 příspěvků 21.05.16 19:27

@birkana nemusíš se sklánět, protože nevím všechno, ani neznám všechno a klíče mám jen jedny. Dokonce si uvědomuju oč víc vím, tím toho vím méně.

Myslím, že moderní kuchyně sem ani nepatří.

birkana
1687 příspěvků 21.05.16 19:17

@daduuja, jsi jasná jednička :mavam:

Upřímně se skláním před každým, kdo všechno ví, všechno zná a od všeho má klíče ;)

BTW, kde je tvoje inspirativní molekulární kuchyně :kytka:

daduuja
1145 příspěvků 21.05.16 18:48

@birkana je vyzkoušené, zažité a hlavně to funguje, takže pro toho, kdo umí vařit nemusí být uvedeno kolik vody ani kolik mouky, stačí počet porcí :-) Obhajuješ neobhajitelné ze všech stran.
Ano, z fotky, kde je příloha a něco, poznám konzistenci omáčky.
Ne, nevařím vše stejně husté ani viskózní :-), myslím, že podle fotek to pozná každý.
Ale nevařím omáčku bez omáčky nebo hustou tak, aby v ní lžíce skoro stála.
Jinak různé kaše vařím normálně, ale neříkám jim omáčky :-)

Pro fotku nemusí být ani slepice na paprice nefotogenická, stačí dát na talíř přílohu, nalít trochu omáčky, navršit maso a lehoučce přelít omáčkou.
Ve všední den doma jím tohle jídlo z hlubokého talíře a lžící, ale na fotku mi to připadá dost nevhodné.

:mavam: :zed: :mavam: :mavam:
birkana
1687 příspěvků 21.05.16 17:56

@Eja, tak to já jsem už udělala obyč. lečo (s tou feferonkou) bez vajec. Do toho dala obrané vařené drůbeží maso. K tomu bílé pečivo a večeře byla na světě ;). To už je ale úplně jiný recept 8o.

Eja
3857 příspěvků 21.05.16 17:48

@birkana souhlasím, je to tuze dobré :mavam:

Slovenská variace se zelenou paprikou a bez smetany je jiná, ale taky moc dobrá, tu nepasíruji, přidávám někdy oloupaná rajčata a kousek feferonky.

birkana
1687 příspěvků 21.05.16 17:42

Moje milá @daduuja, tento autorský recept bude zajisté odpovídat více recepturám vzhledem k tomu, že není jednoznačně určeno množství některých ingrediencí. Namátkou třeba ještě té pro závodní jídelny z roku téhož :think:. Nám (a asi nejen nám) to podle těch „osmdesátek“ prostě chutná :srdce:.

Zalistuji-li ve své sbírce kuchařek, v jedné slovensky psané čtu v receptu Slepice na paprice toto množství ingrediencí: 1 slepice, 50 g sádla, 70 g cibule, 1 lžička mleté červené papriky, sůl, mletý pepř, 10 g hladké mouky, 3 zelené papriky. Dusíme ve vlastní šťávě. Bez smetany!!! Podávané s noky a okurkovým salátem.

A fčíl mudruj … :lol: :mavam:.

Na mých fotkách je konzistence podle tebe O. K.? Ty to poznáš z naaranžované fotky? Takže: ke knédlu je omáčka jiné viskozity, nežli k těstovině nebo naopak k bramborám. Pro doplnění, je-li něco s pečivem, blíží se to přesnídávkové polévce (hustotou). Ty vaříš vše stejně husté (viskózní)? Bylo by to přinejmenším nešikovné :oops:.

P. S. Klidně se ptej, jsem jedno ucho :think:.

@Eja, máš pravdu :palec:. Nefotogenické je to tedy zatraceně, slepici to nepřipomíná ani omylem, spíš nějakou „špecialitu“ ze Star Treku. A však je to krmě tůůůůze dobrá :mavam:

Eja
3857 příspěvků 21.05.16 17:08

Prezentace slepice na paprice má podle mne četná úskalí :think:
Slepičí noha vcelku moc esteticky nepůsobí - navíc já nesnáším na talíři v omáčce obrané kosti, naopak čím menší kousky masa před servírováním po obrání získáme, tím méně to připomíná slepici…
Já pipinu vařím doměkka, základ zalévám silným slepičím vývarem, před dokončením pasíruji a dokončím a teprve do hotové omáčky vkládám co největší kusy obraného masa a nechám jen chvíli prohřát - už tam moc nestrkám vařečku, aby se mi kusy masa nerozpadly ( menší kousky zůstanou v polévce).
Ale stejně je to nefotogenické jídlo, si myslím :mavam:

daduuja
1145 příspěvků 21.05.16 16:32

@birkana proč legračně záludná otázka? jen dotaz na tvé Dnes jsem uvařila přesně podle receptu :nevim:

K tvému rozpisu - tekutina a mouka odpovídá receptuře z roku 82 pro veřejné stravování.
Máš pravdu, od Pohlreicha je často slyšet, že Normy jsou na nic, často s ním i souhlasím, ale některé gramáže jsou neměnné i v tomto století, prostě na objem tekutin odpovídá tolik mouky, jen snad staré kuchařky mouku ubíraly na 3dkg.
Zajímavé, že na fotkách tvoje omáčky konzistencí odpovídají tvému rozpisu, tak mi je divné, že tentokrát vypadala stejně jako ta diskutovaná :-)

Hodně záleží i na tom, jak dlouho a jak intenzivně se omáčka prováří, pokud se bude půl hodiny vařit jak brambory a vyvaří se napůl, bude z toho, ani to nechci napsat.

A hodnota prezentace se rovná estetické hodnotě poživatelnosti, alespoň pro mne.
Uvařit omáčku, která se v půlce jídla dá na talíři krájet? to není omáčka a nemusím se s ní dělat, stačí přikusovat chleba k masu :-)

Birkano, další otázky nemám, protože se bojím zeptat :-)

birkana
1687 příspěvků 21.05.16 14:56

@daduuja, položila jsi mi legračně záludnou otázku, kolik vody že jsem přesně podle receptu dala? Kdybych chtěla být škodolibá, odpovím ti, že přesně tolik, kolik uvádí autor/ka v ingrediencích. A za další – ta hustota není jen o vodě, ale také o množství mouky, že? V ingrediencích též nespecifikováno!

Tak tedy k mému uvaření podrobněji:

Kdybych podávala coby přílohu knedlík (kynutý), jistě bych vařila omáčku obvyklé hospodské hustoty; použila bych přibližně tato množství ingrediencí na 1 slepici o váze asi 1300 g:

  • 200 g (kelímek) smetany (12 – 15%)
  • 80 g cibule
  • 80 g tuku
  • 50(!) g hladké mouky
  • 8 – 10 g mleté papriky
  • 500 – 600 ml vody

Z tohoto množství ingrediencí bych získala 4 obvyklé porce.

Protože jsem podávala jako přílohu těstoviny a k těm máme raději omáčku hustější, zvýšila jsem množství mouky o cca 15 - 20%. Vyvaří-li se vody příliš mnoho, upravuji konečnou konzistenci přídavkem mléka.

Snad jsem vše vysvětlila srozumitelně a zodpověděla tvůj dotaz. Máš-li další otázky či je třeba něco popsat obšírněji, ráda ti vyhovím :lol: :mavam:.

P. S. Pokud si dobře pamatuji, viskozitu omáček jsme zde již probírali. Já zastávám názor, ať si je každý vaří a konzumuje dle svých chutí a zvyklostí. Normy jsou pro veřejné stravování :dance:.

A vůbec, jaká je správná Slepice na paprice hodná prezentace? Možná by to chtělo z tvé strany více osvěty :srdce: :kytka:.

daduuja
1145 příspěvků 21.05.16 13:17

@birkana kolik vody přesně podle receptu jsi dala?

Mám ráda omáčku v které si mohu přílohu omočit, to, co ty popisuješ a to co je na fotce Zuzky, není omáčka a nikdo mi nevymluví, že je to škaredé, nechutné a nemělo by se prezentovat jako Slepice na paprice.
Možná se Zuzkou začínáte novou gastronomickou osvětu, lidi jsou zpitomělí čím dál víc, tak možná vám na to někdo skočí :think:

PS ty negativní reakce byly a jsou :mavam:

birkana
1687 příspěvků 20.05.16 14:50

Dnes jsem uvařila přesně podle receptu. Maso jsem použila zčásti na tento pokrm, zčásti do polévky a také kočky nepřišly zkrátka.

Hotový pokrm vypadal na talíři stejně, jako ten Zuzčin. Omáčku máme rádi řádně hustou, téměř v ní musí stát lžíce. Ta je krajně nefotogenická (s těmi „útržky“ masa). Tak jsem raději hotové jídlo na talíři nefotila, bych zde nezavdala důvod k náhodnému vzplanutí negativních reakcí :think:. Z téhož důvodu vkládám do komentů, nikoli do Uvaření. Podávala jsem s těstovinami.

Masa bylo na slípce (koupené, mražené) překvapivě dost.

daduuja
1145 příspěvků 10.05.16 20:46

@Zuzka1973 moje možnosti chápání jsou normální a mohu říct, že skoro bez hranic, snad jen teorie relativity mi dělá potíže :-)

Každý máme nějaké osobní problémy, zdravotní, finanční, rodinné, to se nevyhýbá nikomu, ale všechny problémy jsou nějakým způsobem řešitelné, takže věřím, že i ty vyřešíš ty svoje.

Rýpám do tebe, protože vidím fotky jako například slepičí nohy, které jsou krásné a tak je to u více receptů, takže finální obrázek jídla není foťákem, ani samotným focením, protože fotit umíš.
A protože jsme lidé myslící a všichni máme touhu se zdokonalovat a být chváleni, tak do tebe rýpám, aby jsi konečně měla trošku snahu vyfotit jídlo na talíři, aby vypadalo lákavě.
A že jsou i horší fotky? jsou, ale proč se držet těch špatných a nebýt lepší, i ten web bude vypadat lépe :-)

A jestli nebudeš přidávat fotky?, to je jen tvé rozhudnutí, ale ruku na srdce, kolikrát by to bylo lepší :-), ale nevěřím, že já tím získám víc prostoru, protože tenhle web je bezedný :-)

Zuzka1973
2315 příspěvků 10.05.16 20:27

@daduuja Nechtěla jsem ti udělat radost… ale nebaví mě se v tom pořád dokola pitvat…
Omáčka byla v pořádku, fotka není jako úvodní, jsou tu i horší na Labu, ale nevšimla jsem si, že by se rylo i do jiných…
No, myslím, že ti tu radost udělám: ode dneška budu ukládat uvaření bez fotek, alespoň tu zbude více místa pro tvé, bezchybné…
Není to uražení se, natolik mě snad znáš, ale nemám momentálně dost psychických sil řešit ani co bude zítra, natož nějakou omáčku, které nic nebylo, jen byla nafocena za studena…

sbohem… vážně nemám sílu… ale to neřeš, to není v tvých možnostech pochopit… :kytka:

daduuja
1145 příspěvků 10.05.16 20:14

@Zuzka1973 nojo, minule jsem rýpala, to mně jde :-), ale hustotu omáčky jsi pochopila úplně obráceně, proto jsi mi zřejmě chtěla udělat radost a vyfotila tuhle ztuhlou neidentifikovatelnou hrůzu :-), se z tebe fakt picnu, protože neznám nikoho, kdo by si slepici na paprice uvařil tímto způsobem, protože se mu líbí tvoje fotka, i když se líbí třem lidem, kteří se hlásí do skupiny Labužníků :nevim:
A proč přidáváš fotky studeného jídla, které se normálně podává teplé, až horké, to ani nechci chápat :-), protože vím, že teplá omáčka se fotí i vypadá lépe, než studená.

@birkana jasně, teď mohla Zuzka přidat jen fotku těch slepičích noh, ty jsou vyvedené :mrgreen: :lol:

birkana
1687 příspěvků 10.05.16 19:45

@daduuja, omáčku máš na fotce v uvaření z 13. 9. 2012 :P. A už mlčím jako hrob :mavam:

Zuzka1973
2315 příspěvků 10.05.16 19:41

@daduuja Foceno studené… po ohřání se omáčka povolila normálně…
Když bych ji fotila teplou, přišla by ti moc řídká - což po ohřání byla…
Alespoň ses mohla zasmát - smích prodlužuje život - tak doufám, že aspoň v tomhle jsem mohla být nápomocná…
a proč foceno studené? Právě kvůli tvému minulému rýpání, že je to moc řídké… to tohle bylo po ohřátí také a možná tě překvapí, že až zbytečně moc…

daduuja
1145 příspěvků 10.05.16 19:07

@Zuzka1973 ty tvoje omáčkové výtvory mě přivedou o pár let dřív do hrobu :-)

Kam se ti poděla ta lahodná smetanovo-papriková omáčka, která dělá slepici na paprice slepicí na paprice? Jestli to vidí Anuše, tak se obrací v hrobě :-) A taková pěkná slepice to byla. :P

A, birkano, nesnaž se mi namluvit, že je to reportážním fotem. :-)

Příspěvek upraven 10.05.16 v 19:09

Zuzka1973
2315 příspěvků 13.09.12 18:12

@Eja Tak to děláme hodně podobně Slípku vařím, až je tak „napůl“ - ne syrová, ale ještě ne úplně rozpadající se, aby „doměkla“ až při přípravě omáčky. Vývaru bývá dost nejen na hlavní chod, ale i na polévku :D
A přesně tak, jak říkáš: když slepice na paprice - tak slepice… Kuře na paprice je zase kuře na paprice a stejně tak dělávám i krůtí maso na paprice (ale letos krůty nechováme, je dost slepic, kachen a hus.)

Eja
3857 příspěvků 13.09.12 17:21

Nějak nastala doba ptactva na paprice :) Technologií je povícero, i já dělám třeba své veg dceři sojové plátky na paprice, ale „klasika“ je pro mne jen jedna. SLEPICE, ne kuře, postupovat stylem „dobrý vývar“ - tedy do studené vody, kořenová zelenina a ostatní náležitosti, ponechat svému osudu na plotně aspoň dvě hodiny dle životní zkušenosti pipiny. Vytáhnout, nechat zredukovat vývar a přecedit. Udělat hojně cibulového základu, kvalitní paprika, trocha mouky, cibulovo/paprikovou jíšku zalít vývarem, provařit, vložit obraného ptáka, přidat kysanou smetanu, přejít varem, dochutit solí a pepřem a je hotovo. V případě extrémně náročných jedlíků vložit maso až nakonec po předchozím protření omáčky přes cedník. :mavam:

Zuzka1973
2315 příspěvků 13.09.12 16:18

Tak jsem teď koukala do nově uvařených a hned třikrát slípka na paprice :mrgreen:
Tak to mi nedá, abych nenapsala, čím mě kdysi šíleně vytáčel můj exmanžel: Vždy, když jsem řekla, že bude slepice na paprice, si neodpustil větu: „To abych honem sehnal aspoň dvacet kilo papriky, aby sis měla na co lehnout…“
Ale tohle jídlo máme rádi všichni: ať už moje nová rodina, nebo „exova“ nová rodina… Je to dobré z jakéhokoli drůbežího masa.

M.Suskova
206 příspěvků 15.08.11 17:41

Já osobně zahustím zakysanou smetanou, nebo sladkou smetanou a okyselím citronem nebo octem.Prostě mám ráda mírně nakyslou chuť omáčky.

pupi
8 příspěvků 14.08.11 18:19

Vařila jsem z kuřecích stehenních řízků a k tomu jsem přidala dvě celá stehna i s kůží a výsledek neměl chybu! Chutnalo to jako originál od babičky, jak si ho pamatuju. :-)

Terie
66 příspěvků 13.06.11 11:22

Vařila jsem z kuřecích paliček a prsou a vydařilo se :-)

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slepice na paprice

chudší verze bez použití papiňáku:
1 slepice, 1/2 l plnotučného mléka, lžíce hladké mouky, sladká paprika, sůl, tymián, 1 cibule, lžíce sádla.
Očištěnou a vykuchanou slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Stáhneme kůži a vykostíme. Maso pokrájíme na větší kousky. Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme sladkou paprikou a přidáme maso. Podlijeme trochou vývaru, přidáme tymián a mléko s rozkvedlanou moukou. Ještě aspoň 10 minut povaříme.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz