Recept Slepá kura Pra

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

prepis receptu z knihy Jedlá a nápoje našich predkov, autorka R. Stoličná. Autorka vychádza z receptov siahajúcich od novších prameňov cez recepty zozbierané v etnografických výskumoch až ku Prvej kuchárskej knihe v slovenskej reči od Jána Babilona z roku 1870. Tento recept je uvádzaný ako dolnoliptovský.

Postup

Do krupicovej múky pridáme soľ , vajíčka, trochu minerálnej vody (mädokýšu ako sa vraví na Liptove), vyškvarenú slaninu s opraženou nadrobno posekanou cibuľou a posekanú zelenú petržlenovú vňať. Po vychladnutí z masy urobíme dve knedle, ktoré dáme do polievky (väčšinou hydinový/drůbeží vývar) na 15 - 20 minút uvariť. Uvarené sa krájajú na plátky a jedia samostatne, alebo ako príloha k mäsu. poznámka: dodnes sa používa slepé kura napríklad ako príloha ku kapustnici (zelňačce)

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 08.01.10 vloženo
  • 8494x zobrazeno

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 500 g krupicovej múky
  • 2-4 vajíčka
  • minerálna voda (sódovka)
  • 1-2 cibule
  • cca 100 g slaniny
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • hydinový bujón (alebo iná polievka)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slepá kura

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Houbová smaženice Houbová smaženice
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz