Recept Šlehačková bábovka tety Božy

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Šlehačková bábovka tety Božy

Postup

Dobře utřeme celá vejce s cukrem. Vmícháme šlehačku, polohrubou mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pečeme zvolna cca 3/4 hodiny při 180 °C.

Recept je z kategorií: Bábovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.02.04 vloženo
  • 29063x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 90 minut

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1,5 skleničky krystalového cukru
  • 3 skleničky polohrubé mouky
  • 1/4 l šlehačky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • Pozn.: 1 sklenička = 1 dcl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

moajli 10.03.16 12:21

Doposud jsem vždy dělala jen klasickou třenou ale tento recept je tak výborný, že už se nebudu zbytečně namáhat a hlavně ztrácet čas pracnější přípravou.
Nikdo nepoznal, že se nejedná o třenou bábovku.

Jen jsem opravdu dobrých 5 minut šlehala žloutky s cukrem, nevím zda je to tak podstatné ale kdesi, kdysi jsem četla, že celá vejce se mají šlehat dlouho. Dvě třetiny těsta jsem obarvila kakaem, máme rádi mramorovanou.
Je opravdu výtečná, vláčná (mokrá).

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 06.07.15 17:12

Výborná bábovka :)
Politá glazurou z moučkového cukru a zakysanky, posypaná kokosem…
Těsto je určitě super nejen na bábovku, bude z něj skvělý třeba i beránek nebo jako litý koláč pokladený ovocem.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Šlehačková bábovka tety Božy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
esk
122 příspěvků 15.07.17 11:30

Pro jistotu jsem ještě prolila trochou Carrolans.
Nebylo to zlé, ale původní míry by asi vytvořily lepší bábovku.
No, co už, třeba příště.

 
esk
122 příspěvků 15.07.17 06:45

Eh, teprve po došlehání a nandání do formy a trouby jsem si všimla, že sklenička má 1 dl, ne 2,5 jako ta má. Tak uvidíme, v nejhorším bude náhradní pokus.

 
jau
457 příspěvků 11.03.16 06:15

@moajli :kytka: Aha, tak já příště taky zkusím šlehat celá vejce :mavam:

 
moajli
2 příspěvky 10.03.16 21:29

@jau Špatně jsem to napsala. Doteď jsem dělala bábovky jak píšeš, zvlášť žloutky a nakonec vmíchat sníh. Tentokrát jsem dodržovala recept jak byl zde zadaný. Šlehala jsem celá vejce s cukrem do husté pěny, dlouho. Velice rychlá a jednoduchá vzhledem k vynechání toho sněhu. A jak už jsem psala, opravdu výborná.

 
jau
457 příspěvků 10.03.16 15:32

@moajli Já používám tento postup téměř u všech bábovek - žloutky s cukrem zvlášť do husté světlé pěny a z bílků sníh. Pomáhá to kypřit těsto :mavam: Podobnou šlehačkovou dělám podle tchýně už léta, patří k našim nejoblíbenějším bábovkám :D

 
moajli
2 příspěvky 10.03.16 12:18

Vynikající, nikdo nerozeznal od klasické třené, kterou jindy peču.
Jen jsem dobrých 5 minut prošlehávala žloutky s cukrem, nevím zda je to opravdu podstatné ale kdysi jsem to někde četla, že to má vliv na lehkost těsta. Dvě třetiny těsta obarvuji kakaem…a přidala jsem rum.
Je opravdu výtečná, vláčná (mokrá), děkuji za recept.

Příspěvek upraven 10.03.16 v 12:28

 
Frantiska
925 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šlehačková bábovka tety Božy

jeste misto strouhanky vysypu kokosem :)

 
kveta.liduchova
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Šlehačková bábovka tety Božy

babovku určitě upeču recept se mě líbí a není ani tak náročný

 
Frantiska
925 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šlehačková bábovka tety Božy

Delam stejne, jen bilky sleham, je to pro me nejlepsi babovka na svete :)

 
Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Ahoj Snehurko,

dělám ji i mramorovou. Většinou si těsto rozdělím na čtvrtiny - tři čtvrtiny jsou světlé a jedna čtvrtina kakaová. Zatím jsem s tím neměla problém. Jedinou věc, kterou tato bábovka nemá ráda, je „uspěchané“ pečení. Chce svůj čas. Přeji Ti pěkný den.

 
Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Paraplíčko,

děláš tuhle bábovku i mramorovanou?
Máš zkušenosti s přidáváním kakaa do části těsta?
Díky za odpověď

 
Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

jsem moc ráda, že se Ti recept líbí. Já tuto bábovku dělám moc ráda, protože je jemná a není suchá. Recept jsem zdědila po své tetě, ta ho měla zase od své maminky. Tak přeji dobrou chuť.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Šlehačková bábovka tety Božy

Recept se mně zalíbil pro svoji jednoduchost ;o) Kařdopádně jej upeču a dám vědět jak jsem dopadla.

Díky Paraplíčko!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Květáková polévka Květáková polévka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz