Recept Sleď dušený naostro Linie

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sleď dušený naostro

Úvod

Pikantní úprava sledě,inspirovaná kuchyní Dálného východu.

Postup

Ryby pozvolna rozmrazit - nejlépe přes noc v lednici, vyfiletovat a na masité straně zastříknout ústřicovou omáčkou. Filátka srolovat do závitků a spíchnout párátky.
Na pánvi s poklicí, nebo v kastrůlku zesklovatět na oleji jemně pokrájenou cibuli a rozpustit curry pastu, přidat závitky, 3 - 4 PL vody, zastříknout rybí omáčkou a přikryté dusit asi 5 minut. Poté přidat sladkokyselou omáčku a dále dusit asi 10 minut. Na závěr přidat pokrájenou jarní cibulku a nechat jí jen krátce přejít varem. Podle potřeby dosolit rybí omáčkou a přiostřit srirachou.

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.04.13 vloženo
  • 2762x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 bal. mražených sleďů (500g)
  • 1 ks cibule
  • 1 PL zelené curry pasty
  • 1 ks cibulka jarní
  • 4 PL thajské sladkokyselé omáčky se zeleninou
  • 1 PL ústřicové omáčky
  • 2 PL rybí omáčky světlé
  • 2 PL olivového oleje
  • voda na podlití
  • sriracha

Doporučená příloha

  • brambory, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 09.04.13 14:17

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Sleď dušený naostro

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
parles
301 příspěvků 09.04.13 21:52

Di, to je v pohodě! Já jsem ale normální, obyčejný chlap a tak na stránkách o jídle jsem schopen myslet pouze a jen na jídlo! Ale to, že název jídla, který jsem si vymyslel, může vyvolat i jiné asociace, to mně docela baví! :potlesk:

 
di
2451 příspěvků 09.04.13 14:55

Název mě nalákal, myslela jsem si, že to „naostro“ bude v tom smyslu, na který zde onehdy upozorňoval gmp, a ono ne: http://nakedvegancooking.com/
P. S. Parlesi, nezlobte se prosím, to není nic proti Vám jako takovému, ani proti Vašemu receptu (mému muži by určitě chutnal, on má ryby v jakékoli úpravě moc rád a den, kdy nejedl něco rybího, považuje za ztracený), holt jsem jen nemohla odolat, no.

Příspěvek upraven 09.04.13 v 14:56

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz