Recept Sleď dušený naostro Linie

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sleď dušený naostro

Úvod

Pikantní úprava sledě,inspirovaná kuchyní Dálného východu.

Postup

Ryby pozvolna rozmrazit - nejlépe přes noc v lednici, vyfiletovat a na masité straně zastříknout ústřicovou omáčkou. Filátka srolovat do závitků a spíchnout párátky. Na pánvi s poklicí, nebo v kastrůlku zesklovatět na oleji jemně pokrájenou cibuli a rozpustit curry pastu, přidat závitky, 3 - 4 PL vody, zastříknout rybí omáčkou a přikryté dusit asi 5 minut. Poté přidat sladkokyselou omáčku a dále dusit asi 10 minut. Na závěr přidat pokrájenou jarní cibulku a nechat jí jen krátce přejít varem. Podle potřeby dosolit rybí omáčkou a přiostřit srirachou.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 09.04.13 vloženo
  • 3066x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 bal. mražených sleďů (500g)
  • 1 ks cibule
  • 1 PL zelené curry pasty
  • 1 ks cibulka jarní
  • 4 PL thajské sladkokyselé omáčky se zeleninou
  • 1 PL ústřicové omáčky
  • 2 PL rybí omáčky světlé
  • 2 PL olivového oleje
  • voda na podlití
  • sriracha

Doporučená příloha

  • brambory, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 09.04.13 14:17

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Sleď dušený naostro

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
parles
302 příspěvků 09.04.13 21:52

Di, to je v pohodě! Já jsem ale normální, obyčejný chlap a tak na stránkách o jídle jsem schopen myslet pouze a jen na jídlo! Ale to, že název jídla, který jsem si vymyslel, může vyvolat i jiné asociace, to mně docela baví! :potlesk:

di
2451 příspěvků 09.04.13 14:55

Název mě nalákal, myslela jsem si, že to „naostro“ bude v tom smyslu, na který zde onehdy upozorňoval gmp, a ono ne: http://nakedvegancooking.com/
P. S. Parlesi, nezlobte se prosím, to není nic proti Vám jako takovému, ani proti Vašemu receptu (mému muži by určitě chutnal, on má ryby v jakékoli úpravě moc rád a den, kdy nejedl něco rybího, považuje za ztracený), holt jsem jen nemohla odolat, no.

Příspěvek upraven 09.04.13 v 14:56

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz