Recept Sleď dušený naostro Linie

parles Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Sleď dušený naostro

Úvod

Pikantní úprava sledě,inspirovaná kuchyní Dálného východu.

Postup

Ryby pozvolna rozmrazit - nejlépe přes noc v lednici, vyfiletovat a na masité straně zastříknout ústřicovou omáčkou. Filátka srolovat do závitků a spíchnout párátky. Na pánvi s poklicí, nebo v kastrůlku zesklovatět na oleji jemně pokrájenou cibuli a rozpustit curry pastu, přidat závitky, 3 - 4 PL vody, zastříknout rybí omáčkou a přikryté dusit asi 5 minut. Poté přidat sladkokyselou omáčku a dále dusit asi 10 minut. Na závěr přidat pokrájenou jarní cibulku a nechat jí jen krátce přejít varem. Podle potřeby dosolit rybí omáčkou a přiostřit srirachou.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 09.04.13 vloženo
  • 3631x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 bal. mražených sleďů (500g)
  • 1 ks cibule
  • 1 PL zelené curry pasty
  • 1 ks cibulka jarní
  • 4 PL thajské sladkokyselé omáčky se zeleninou
  • 1 PL ústřicové omáčky
  • 2 PL rybí omáčky světlé
  • 2 PL olivového oleje
  • voda na podlití
  • sriracha

Doporučená příloha

  • brambory, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

parles 9.4.13 14:17

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Sleď dušený naostro

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Sleď dušený naostro

parles
303 příspěvků 9.4.13 21:52

Di, to je v pohodě! Já jsem ale normální, obyčejný chlap a tak na stránkách o jídle jsem schopen myslet pouze a jen na jídlo! Ale to, že název jídla, který jsem si vymyslel, může vyvolat i jiné asociace, to mně docela baví! :potlesk:

di
2452 příspěvků 9.4.13 14:55

Název mě nalákal, myslela jsem si, že to „naostro“ bude v tom smyslu, na který zde onehdy upozorňoval gmp, a ono ne: http://nakedvegancooking.com/
P. S. Parlesi, nezlobte se prosím, to není nic proti Vám jako takovému, ani proti Vašemu receptu (mému muži by určitě chutnal, on má ryby v jakékoli úpravě moc rád a den, kdy nejedl něco rybího, považuje za ztracený), holt jsem jen nemohla odolat, no.

Příspěvek upraven 09.04.13 v 14:56

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz