Recept Slávnostný kávový puding

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Žĺtky, krupicový a vanilkový cukor dôkladne vymiešame do bielej peny.
V teplej prefiltrovanej káve za stáleho miešania rozpustíme listy želatíny a necháme vychladnúť (ak stuhne, rozpustíme ju miernym zohriatím). Vychladnutú kávovú zmes vmiešame do žĺtkovej peny a opatrne premiešavame, kým hmota nezačne hustnúť.
Opatrne vmiešame vyšľahanú šľahačku a nalejeme do studenou vodou vypláchnutej bábovkovej formy (alebo do dezertných pohárov) a necháme v chlade minimálne 24 hod. dobre stuhnúť a odstáť.
Pred podávaním formu na chvíľu ponoríme do teplej vody a puding vyklopíme na podnos. Podávame ozdobené šľahačkou.
Rada: s ohľadom na výbornú chuť pudingu odporúčam zhotoviť ho z dvojnásobného množstva ingrediencií.

Recept je z kategorií: Pěny

Nahlásit recept

  • 13.10.05 vloženo
  • 5825x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 žĺtky, 100 gr krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 1/8 silnej prefiltrovanej tureckej kávy, 3 listy listovej želatíny, 250 ml šľahačkovej smotany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slávnostný kávový puding

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Štika na smetaně

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz