Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pečeni vykostíme tak, abychom ji mohli paličkou rozklepat na veliký plát. Kraje na stranách seřízneme na úhledný obdélník. Maso z vykostěné krkovice i odříznuté okraje s česnekem a cibulí umeleme. Přidáme sůl, koření, vejce , mouku a vše smícháme, připravený plát naplníme směsí, pevně stočíme, okraje zašijeme, roládu dobře převážeme režnou nití a osolíme. Kosti nasekáme, urovnáme na pekáč, na ně vložíme roládu, přelijeme ji sádlem / bez vody / a mírně asi 1 a půl hodiny pečeme. Hotovou roládu zbavíme nití a sádlo přelijeme na pánev. Kosti zalijeme asi 1/4 l studené vody a povaříme. Půl lžičky solamylu rozmícháme v trošce vody, šťávu z kostí zahustíme, povaříme a přecedíme. Během pečení uvaříme brambory ve slupce, oloupáme je, osolíme a na pánvi na sádle dozlatova opečeme. Roláda je výborná i studená.
Recept je z kategorií: Plněné vepřové maso
dobré červené víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slavnostní vepřová roláda