Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vařím tuhle polévku při slavnostnějších příležitostech. Je jednoduchá přípravou, úžasná neotřelou chutí. Odkud recept pochází nevím, ale bude už také pár desítek let na světě...
Nakrájenou cibuli spolu s pokrájenou hlívou pomalu osmažit na másle, až je cibulka voňavá a sklovitá (20 min přibližně). Nepodlévat! Zalít smetanou, přidat lžíci sherry (to je zásadní!) a trochu vývaru. Vše dobře rozmixovat, přidat zbylý vývar, promíchat, dosolit, opepřit. Na talíři posypat mletými ořechy a ozdobit (kousky osmažené hlívy, půlky ořechů, drcený, růžový pepř). Používám sojovou, vynikající smetanu italskou (Makro, Tesco) Gran Cucinu (viz foto). Je hustá a přitom lehká, chuti ušlehané, tučné šlehačky.
Recept je z kategorií: Krémové polévky
Bagetky lehce osmažit na másle do růžové barvy a podávat v košíčku vedle polévky.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slavnostní krémová polévka z hlívy ústřičné a s vlašskými ořechy
2452 příspěvků 5.5.11 19:18
Polévka vypadá pěkně, i ty talířky.
Casino, jedlo se to docela v pohode, ale hur se nalejvalo ! Ale rozhodne to posililo dobrou naladu
asi si u slavnostní tabule s těmi perforovanými talíři užijete i spoustu slavnostní legrace…
Trošku to připomíná žertovné číše, co si jimi pánové zavlažuji červeným to, co mají uvázáno pod krkem a dámy to, co je v dekoltu
glama, polevka tohoto druhu je neco jako predkrm, a tak si muzeme dovolit dirkovany talire, vis?
Wydro..proč je té polévky tak málo…? Nemohla bys do talíře přilít ještě tak 2-3 naběračky…?
