Recept Slavnostní krémová polévka z hlívy ústřičné a s vlašskými ořechy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Vařím tuhle polévku při slavnostnějších příležitostech. Je jednoduchá přípravou, úžasná neotřelou chutí.

Odkud recept pochází nevím, ale bude už také pár desítek let na světě…

Postup

Nakrájenou cibuli spolu s pokrájenou hlívou pomalu osmažit na másle, až je cibulka voňavá a sklovitá (20 min přibližně). Nepodlévat!
Zalít smetanou, přidat lžíci sherry (to je zásadní!) a trochu vývaru.
Vše dobře rozmixovat, přidat zbylý vývar, promíchat, dosolit, opepřit.
Na talíři posypat mletými ořechy a ozdobit (kousky osmažené hlívy, půlky ořechů, drcený, růžový pepř).

Používám sojovou, vynikající smetanu italskou (Makro, Tesco) Gran Cucinu (viz foto).
Je hustá a přitom lehká, chuti ušlehané, tučné šlehačky.

Recept je z kategorií: Krémové polévky

Nahlásit recept

  • 05.05.11 vloženo
  • 10216x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 1 malá cibule
  • 30 dkg hlívy ústřičné
  • 2 lžíce másla
  • 2 dcl smetany na vaření
  • 1 lžíce sherry
  • 3/4 l drůbežího vývaru
  • 2 lžíce drcených vlašských ořechů
  • sůl
  • bílý pepř

Doporučená příloha

  • Bagetky lehce osmažit na másle do růžové barvy a podávat v košíčku vedle polévky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 22.09.11 11:10

Diskuse k receptu Slavnostní krémová polévka z hlívy ústřičné a s vlašskými ořechy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
di
2451 příspěvků 05.05.11 19:18

Polévka vypadá pěkně, i ty talířky.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.05.11 18:51

Casino, jedlo se to docela v pohode, ale hur se nalejvalo ! Ale rozhodne to posililo dobrou naladu :lol:

casino
4482 příspěvků 05.05.11 11:34

:-) wydra,
asi si u slavnostní tabule s těmi perforovanými talíři užijete i spoustu slavnostní legrace… :mrgreen:
Trošku to připomíná žertovné číše, co si jimi pánové zavlažuji červeným to, co mají uvázáno pod krkem a dámy to, co je v dekoltu :oops:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.05.11 11:07

glama, polevka tohoto druhu je neco jako predkrm, a tak si muzeme dovolit dirkovany talire, vis? :-P

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.05.11 10:55

Wydro..proč je té polévky tak málo…? Nemohla bys do talíře přilít ještě tak 2-3 naběračky…? ;-) :-P

Bento
794 příspěvků 05.05.11 00:38

:potlesk: To vyzera a isto chuti naozaj slavnostne.Vyskusam , odlozim

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz