Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vepřovou kotletu na okraji 3-4krát nařízneme, osolíme, na jedné straně poprášíme slabě moukou. Pomoučněnou stranou kotletu vložíme do rozpáleného oleje (sádla) a prudce pečeme na každé straně 3-4 minuty. Upečenou kotletu přendáme na plech, obložíme ji kolečky salámu, vše překryjeme plátkem sýra, kerý posypeme paprikou, vložíme do horké trouby na tak dlouho, až se sýr roztaví (hlídáme, netrvá dlouho). Ze šťávy z upečené kotlety (na pánvi) sebereme tuk (zvrchu - lžící, přilijeme vývar (i z masoxu), osolíme, povaříme, přiškrábneme přípeky, aby se ve šťávě rozpustily, zjemníme kouskem másla. Šťávu můžeme podávat (či měla by se podávat) zvlášť v omáčníku.
Recept je z kategorií: Kotlety
osmažené brambory, zeleninový salát (nejlépe ze syrové zeleniny), pivo i bílé víno.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slavnostní kotleta