Recept Slavnostní kotleta

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Slavnostní kotleta

Postup

Vepřovou kotletu na okraji 3-4krát nařízneme, osolíme, na jedné straně poprášíme slabě mou­kou. Pomoučněnou stranou kotletu vložíme do rozpáleného oleje (sádla) a prudce pečeme na každé straně 3-4 minuty. Upečenou kotletu přen­dáme na plech, obložíme ji kolečky salámu, vše překryjeme plátkem sýra, kerý posypeme papri­kou, vložíme do horké trouby na tak dlouho, až se sýr roztaví (hlídáme, netrvá dlouho). Ze šťávy z upečené kotlety (na pánvi) sebereme tuk (zvrchu - lžící, přilijeme vývar (i z masoxu), osolíme, povaříme, přiškrábneme přípeky, aby se ve šťávě rozpustily, zjemníme kouskem másla. Šťávu můžeme podávat (či měla by se podávat) zvlášť v omáčníku.

Recept je z kategorií: Kotlety

Nahlásit recept

  • 12629x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 150-200 g vepřová kotleta
  • sůl
  • hladká mouka
  • 3 kolečka oloupaného uherského salámu (či podobného, může být i paprikáč)
  • plátek emen­tálského sýra
  • špetička sladké papriky
  • 1-2 lží­ce hovězího vývaru
  • necelé půl lžičky másla (vše uvedeno na 1 porci).

Doporučená příloha

  • osmažené brambory, zeleninový salát (nejlépe ze syrové zeleniny), pivo i bílé víno.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slavnostní kotleta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz