Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Kotlety naklepeme a po obvodu na 3 místech nařízneme. Opepříme je po obou stranách, hodně potřeme olejem, složíme na sebe do užší (porcelánové či z varného skla) misky a necháme dole v ledničce pod alobalem raději přes noc uležet (zkřehnout). Druhý den kotlety vyndáme, osolíme a pečeme na horkém oleji na každé straně asi 3-4 minuty. Příprava omáčky: Na rozehřátém másle osmahneme dozlatova mouku, zalijeme smetanou (šlehačkou), rozšleháme, podle potřeby přidáme 0,5-1 dl vody a povaříme - a pozor! hustotu by měla mít tato omáčka jen o málo nižší, než třeba tatarka. Přidáme kari, zamícháme, vložíme šunku nakrájenou na malé kostičky nebo na proužky a podle chuti přisolíme. Necháme jen chvíli prohřát šunku a podáváme. Jídlo je natolik chutné, že zejména omáčky uděláme raději více, strávníci si přidávají. Na talíř klademe kotletu (zpestříme 1-2 kolečky natvrdo uvařeného vejce, případně plátkem debrecínky či podobného masa - viz foto), vedle přílohu a na zbývající místo vlijeme omáčku. Příloha - menši dílky brambor pečených nasucho v troubě na plechu, hranolky, studené vařené brambory osmažené na másle, salát podle chuti.
Recept je z kategorií: Kotlety
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
27.10.07 00:00
Pepíčkův skvělý a neodolatelný, jednoduchý recept. Ostatně jako jeho
všechny
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slavnostní kotleta se šunkovou omáčkou
609 příspěvků 25.4.10 01:14
Inspirována fotem Dandy jsem ukuchtila toto výborné a jednoduché jídlo a musím souhlasit s tím, že je třeba udělat více omáčky. Mě chutnala i samotná studená s pečivem…
foto
Na omáčku jsem udělala jíšku cibulovou a k sušenému kari přidala půl lžičky zelené curry pasty. Pepíčku, omáčky bylo skoro málo
foto jsem přidala do deníčku 