Recept Slavnostní čokoládový krém se šlehačkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Slavnostní čokoládový krém se šlehačkou

Postup

Čokoládu rozlámeme na men­ší kousky do plechové nádoby, ponoříme do teplé vodní lázně (zhruba 60 stupňů teplá voda ve větší nádobě) a za stálého mí­chání dřevěnou vařečkou roz­pustíme. Cukr a žloutek řádně rozmí­cháme se studenou kávou. Tro­chu zvýšíme teplotu vodní lázně a vše vmícháme do rozpuštěné čokolády. Šleháme drátěnou metličkou tak dlouho, dokud krém nezhoustne. Hustý krém dáme do studené vody a za občasného míchání necháme co nejrychleji zchladit. Když je čokoláda (krém) už chladná, ale ještě je vláčná, vmí­cháme ji do ušlehané a vychla­zené šlehačky, takto připraveným krémem naplníme nádobky, ve ktery"ch ho budeme podávat, a dáme do ledničky vychladit. Podáváme s tabulkovou čo­koládou, zdobíme šlehačkou, můžeme posypat kupovanými čokoládovými válečky (viz obrázek).

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 11565x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100 g čokolády na vaření
  • 2 lžíce vařené silnější kávy
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 krabička (250 cl) šlehačky
  • na ozdobu malé čo­koládičky nebo proužky tenčí běžné čokolády (i plněné).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slavnostní čokoládový krém se šlehačkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz