Recept Slávky z Agrigente

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Mušle očistíme, vypereme v studené vodě a necháme okapat do dalšího použití. Rajská spaříme, oloupeme, vymačkáme a na kostičky nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, stejně tak i česnek. Na olej dáme spěnit cibulku a následně přidáme česnek, petržel, papričku, bobkové listy, rajský koncentrát, sůl, pepř, kostičky rajská jablíčka, víno a dusíme cca 5 minut. Přidáme creme fraiche, mušle, promícháme, zakryjeme a táhneme cca 5 min. za občasného jemného protřepání. Podáváme s ciabatou nebo bagetou.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 14.04.10 vloženo
  • 5168x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 kg slávek jedlých
  • 3 větší dobře vyzralá rajká jablíčka
  • 3 snítky tymíánu
  • 1 PL nasekané ploché petržele
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 bobkové listy
  • 1 dl bílého vína
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 chilli paprička
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL rajského koncentrátu
  • sůl
  • pepř.

Doporučená příloha

  • Bageta nebo čiabata

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danica1 26.2.13 20:23

Vyskusala som recept slavky som kupila v metre,takmer vsetky sa otvorili,tymian som nepouzila bolo to vyborne chutilo aj manzelovi aj detom…:)))

Diskuse k receptu Slávky z Agrigente

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Slávky z Agrigente

jolana
5068 příspěvků 17.4.10 01:53
Re: Slávky z Agrigente

Sono :D hezkej vecer, u nas dnes teplucko a bude este teplejsie :-)

noskovice
1322 příspěvků 17.4.10 01:07
Re: Slávky z Agrigente

Jolanko, já jsem nikde nenapsala, že se mi tento recept líbí a docela určitě to nenapíši. Svátky nesvátky, lidi by měli být slušní každý den.
Zdraví Tě Soňa

jolana
5068 příspěvků 16.4.10 20:19
Re: Slávky z Agrigente

Kapre, no pockej az prijdou svatky..o) ;-)

Youpi, Svevo, Sono…net jazyk je zaludny a hodne. Nemusi vsetko vyzniet tak ako by sme chceli, lebo protajsok nas nevidi-len cita… .. ked kukame inym do hrncov, tak sa aspon nadychneme tej vone, pochvalime, usmejeme …
Youpi, uznavam, ze damy su nielen vzhladne a ladne ale aj znal, labuzne a to precizne– si vychutnavajeu kazde susto..a to je predsa dobre, lebo keby si nepripravoval take pochutky, tak by ti do tych hrncov neprivonavali a neporovnavali ;-) ;)
Krasny den :)

sveva
751 příspěvků 16.4.10 18:16
Re: Slávky z Agrigente

Omlouvám se, ale došlo mi, že Noskovice vlastně použila správný výraz. Protože v principu se jedná o okyselenou smetanu, včetně průmyslového výrobního procesu za pomoci bakterií.
Zdravím.

kapr
12 příspěvků 16.4.10 18:08
Re: Slávky z Agrigente

Jsem si stoprocentně jistý, že člověk nemůže být hulvát jen v jednom jazyce. Hulvátsví je totiž vada charakteru. A tu youpi má ve všech svých inkarnacích. Asi to dělá ten život na severu, protože jinak se románské národy chovají k ženám dvorně (pro případ, že by nerozuměl: galante, galamment). Jestli ono to ale není tím, že pán není Román, ale křupan?

sveva
751 příspěvků 16.4.10 17:24
Re: Slávky z Agrigente youpi

Trochu jsem se poptala mimo okruh Labužníka a většina nevěděla co to je „creme fraiche“, nejkrásnější odpověď zněla ‚to bude nějaký osvěžující krém‘. Přesto pro mne zůstanou inteligentní přátelé, které jenom nezajímá vaření.
Noskovice určitě mínila kyselou smetanu a omylem použila výraz okyselenou smetanu. Ironie od někoho kdo nedokáže napsat korektně ani jednořádkový komentář je opravdu směšná. Ale vidím, že dokážeš být pěkný hulvát v cizím jazyku.
Zdravím.

youpi
75 příspěvků 16.4.10 10:31
Re: Slávky z Agrigente

Infallibilmente !

Možná s troškou Roma-Duro.

youpi
75 příspěvků 16.4.10 07:02
Re: Slávky z Agrigente

Zatím co každý každý Čech ví co je creme fraiche, pochybuji že je strejně vžitá panna acidulata :-((((

noskovice
1322 příspěvků 15.4.10 06:44
Re: Slávky z Agrigente

Svevo, stává se mi to hlavně v práci, když začnu přemýšlet o tom, že už brzy pojedu do Prahy atd., ale přiznám se Ti, zde to bylo úmyslné. Ach jo! :-)

sveva
751 příspěvků 15.4.10 06:39
Re: Slávky z Agrigente

Noskovice já jsem tušila, že se ozveš. Slávky v Agrigento budou gratinované a tamní kuchařky asi nevědí co „creme fraiche“ vlastně je. No co naděláme.
Také se ti stává, že myslíš česky a píšeš italsky a naopak, nebo to bylo úmyslně?
Zdravím.

noskovice
1322 příspěvků 15.4.10 06:30
Re: Slávky z Agrigente

Siamo sicuri, che in Agrigento usano „creme fraiche“, panna acidulata??
Beh, sarà …

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz