Recept Slávky ve smetanové omáčce

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Slávky ve smetanové omáčce

Postup

1. Mušle pořádně očistíme pod tekoucí studenou vodou a odstraníme z nich vlákna. Poté svaříme na mírném ohni smetanu na poloviční množství. 2. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme olej a cibuli se zeleninou v něm osmahneme. Česnek oloupeme a prolisujeme do zeleniny. 3. Přilijeme anýzový likér a 250 ml vody. Necháme vzkypět a vložime slávky. V uzavře­ném hrnci je 10-IS min. vaříme, až se škeble otevřou. Asi 250 ml vývaru přidáme ke smetaně a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a podává­me zvlášť. *Tip:* Mušle, které jsou před tepelnou úpra­vou otevřené a po ní uzavřené, se nesmí konzumovat!

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 23.11.01 vloženo
  • 11080x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2,5 kg mušlí
  • 400 g smetany
  • 1 sva­zek polévkové zeleniny
  • 4 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce anýzového likéru
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slávky ve smetanové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz