Recept Slávky ve smetanové omáčce

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slávky ve smetanové omáčce

Postup

1. Mušle pořádně očistíme pod tekoucí studenou vodou a odstraníme z nich vlákna. Poté svaříme na mírném ohni smetanu na poloviční množství. 2. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme olej a cibuli se zeleninou v něm osmahneme. Česnek oloupeme a prolisujeme do zeleniny. 3. Přilijeme anýzový likér a 250 ml vody. Necháme vzkypět a vložime slávky. V uzavře­ném hrnci je 10-IS min. vaříme, až se škeble otevřou. Asi 250 ml vývaru přidáme ke smetaně a krátce povaříme. Osolíme, opepříme a podává­me zvlášť. *Tip:* Mušle, které jsou před tepelnou úpra­vou otevřené a po ní uzavřené, se nesmí konzumovat!

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 23.11.01 vloženo
  • 10438x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2,5 kg mušlí
  • 400 g smetany
  • 1 sva­zek polévkové zeleniny
  • 4 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce anýzového likéru
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slávky ve smetanové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz