Recept Slávky v bílém víně

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slávky v bílém víně

Postup

1. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na osminky. Mrkev, celer a pórek omyjeme, očistíme a na­drobno pokrájíme. Petrželku opereme a osušíme, otrháme a posekáme lístky. 2. Víno dáme spolu s jalovčinkami, celým pepřem, bobkovým listem, solí a připrave­nou zeleninou do velkého hrnce a vaříme asi 5 min. 3. Mušle očistíme a důkladně omyjeme. Ty, které se přitom otevřely, vytřídíme. Os­tatní vložíme do vinného vývaru a vaříme asi 7 min. Hrnec stáhneme z plotny a necháme ještě asi 5 min. stát. Mušle rozdělíme do talířů s vin­ným vývarem a podáváme sypané petrželkou. Tip: Při konzumaci slávek používáme prázdnou mušli jako kleštičky.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 11.11.02 vloženo
  • 25504x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 360 kcal, 38 g bílkovin, 3 g tuků, 23 g sacharidů
  • 4 cibule
  • 3 mrkve
  • 1/2 celeru
  • 1 pórek
  • 1 svazek petrželky
  • 750 ml bílého vína
  • 10 jalovčinek
  • 20 zmek pepře
  • 3 bobkové listy
  • sůl
  • 2 kg slávek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ala_V 11.10.15 10:39

Zase po letech, zase mimořádný zážitek. Ze zbytku jsem připravila polévku, ta musí být. Je prostě potřeba včas utrhnout mušle strávníkům „od huby“…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Slávky v bílém víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Slávky v bílém víně

Ala_V
100 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Slávky v bílém víně

Chválím tento recept už potřetí a blahořečím jeho autorovi. V létě jsem si dala závazek a vyzkoušela ve Francii a v Belgii 5 různých úprav slávek, ale ani jeden nebyl tak výborný, jako tento, který dělám doma, hlavně návštěvám, a sklízím pokaždé jenom chválu. Jídlo nerozděluji na talíře, jíme z jednoho velkého hrnce. Dělám toho hodně, aby mi něco zbylo, protože ze zbytku uvařím polévku. Zbylé slávky vyloupu, vše zahřeju, přidám smetanu ke šlehání rozmíchanou s trochou hladké mouky, zavařím a nakonec dochutím kostičkami orestované anglické slaniny. Na druhý den (po rozležení) je lepší.

Ala_V
100 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Slávky v bílém víně

Zkusila jsem pozměnit zeleninu: přidat řapíkatý celer (už jsem nedala klasický) a fenykl a opět to mělo úžasný úspěch.

Ala_V
100 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Slávky v bílém víně

Zkusila jsem pozměnit zeleninu: přidat řapíkatý celer (už jsem nedala klasický) a fenykl a opět to mělo úžasný úspěch.

Ala_V
100 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Slávky v bílém víně

Výborný recept. Jalovec a bobkový list dodává nový rozměr. Doporučuji nepodceňovat kvalitu vína, dobré podtrhne skvělou chuť.

Martini.Dry
22 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Slávky v bílém víně

Pepíčku, Váš recept jsme vyzkoušeli letos o dovolené na lodi. Na poslední chvíli před odjezdem mne osvítil nápad: ačkoliv rodinou označen za blázna, proběhl jsem Labužníka a vytahal recepty na mořské potvory. Osvědčilo se. Slávky na víně byly skvělé!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz