Recept Slávky jedlé se zeleninou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Slávky jedlé se zeleninou

Postup

1. Slávky omyjeme pod studenou tekoucí vodou, přitom je důkladně okartáčujeme a podle potřeby zbavíme byssových vláken. 2. Zeleninu omyjeme a očistíme. Pórek a celer nakrájíme na nudličky, mrkev na plátky. Cibule a čes­nek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozčtvrtíme. 3. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Přidáme zele­ninu s cibulí a česnekem a vše osmahneme. Přili­jeme vývar, osolíme, opepříme a 5 min. povaříme. 4. Do hrnce vložíme slávky a pod poklicí je vaříme tak dlouho, až se otevřou. Přitom občas hrncem potřeseme. Mušle podáváme v nádobě, v níž se vařily.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11.10.02 vloženo
  • 10928x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 47 g bílkovin, 14 g tuků, 16 g sacharidů
  • 2 kg slávek jedlých (mušlí)
  • 180 g pórku
  • 180 g řapíkového celeru
  • 140 g mrkve
  • 100 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l čirého vývaru (z kostky)
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slávky jedlé se zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz