Recept Slávky jedlé se zeleninou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slávky jedlé se zeleninou

Postup

1. Slávky omyjeme pod studenou tekoucí vodou, přitom je důkladně okartáčujeme a podle potřeby zbavíme byssových vláken. 2. Zeleninu omyjeme a očistíme. Pórek a celer nakrájíme na nudličky, mrkev na plátky. Cibule a čes­nek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozčtvrtíme. 3. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Přidáme zele­ninu s cibulí a česnekem a vše osmahneme. Přili­jeme vývar, osolíme, opepříme a 5 min. povaříme. 4. Do hrnce vložíme slávky a pod poklicí je vaříme tak dlouho, až se otevřou. Přitom občas hrncem potřeseme. Mušle podáváme v nádobě, v níž se vařily.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11.10.02 vloženo
  • 10676x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 47 g bílkovin, 14 g tuků, 16 g sacharidů
  • 2 kg slávek jedlých (mušlí)
  • 180 g pórku
  • 180 g řapíkového celeru
  • 140 g mrkve
  • 100 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l čirého vývaru (z kostky)
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slávky jedlé se zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz