Recept Slávky jedlé se zeleninou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Slávky jedlé se zeleninou

Postup

1. Slávky omyjeme pod studenou tekoucí vodou, přitom je důkladně okartáčujeme a podle potřeby zbavíme byssových vláken. 2. Zeleninu omyjeme a očistíme. Pórek a celer nakrájíme na nudličky, mrkev na plátky. Cibule a čes­nek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozčtvrtíme. 3. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Přidáme zele­ninu s cibulí a česnekem a vše osmahneme. Přili­jeme vývar, osolíme, opepříme a 5 min. povaříme. 4. Do hrnce vložíme slávky a pod poklicí je vaříme tak dlouho, až se otevřou. Přitom občas hrncem potřeseme. Mušle podáváme v nádobě, v níž se vařily.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11.10.02 vloženo
  • 11563x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 47 g bílkovin, 14 g tuků, 16 g sacharidů
  • 2 kg slávek jedlých (mušlí)
  • 180 g pórku
  • 180 g řapíkového celeru
  • 140 g mrkve
  • 100 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l čirého vývaru (z kostky)
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slávky jedlé se zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz