Recept Slávky jedlé se zeleninou
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Slávky omyjeme pod studenou tekoucí vodou, přitom je důkladně okartáčujeme a podle potřeby zbavíme byssových vláken. 2. Zeleninu omyjeme a očistíme. Pórek a celer nakrájíme na nudličky, mrkev na plátky. Cibule a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozčtvrtíme. 3. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Přidáme zeleninu s cibulí a česnekem a vše osmahneme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a 5 min. povaříme. 4. Do hrnce vložíme slávky a pod poklicí je vaříme tak dlouho, až se otevřou. Přitom občas hrncem potřeseme. Mušle podáváme v nádobě, v níž se vařily.
Recept je z kategorií: Ryby
- 11.10.02 vloženo
- 11563x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 390 kcal, 47 g bílkovin, 14 g tuků, 16 g sacharidů
- 2 kg slávek jedlých (mušlí)
- 180 g pórku
- 180 g řapíkového celeru
- 140 g mrkve
- 100 g cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 l čirého vývaru (z kostky)
- sůl
- pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Slávky jedlé se zeleninou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Slávky jedlé se zeleninou