Recept Slávky jedlé se zeleninou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Slávky jedlé se zeleninou

Postup

1. Slávky omyjeme pod studenou tekoucí vodou, přitom je důkladně okartáčujeme a podle potřeby zbavíme byssových vláken. 2. Zeleninu omyjeme a očistíme. Pórek a celer nakrájíme na nudličky, mrkev na plátky. Cibule a čes­nek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozčtvrtíme. 3. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Přidáme zele­ninu s cibulí a česnekem a vše osmahneme. Přili­jeme vývar, osolíme, opepříme a 5 min. povaříme. 4. Do hrnce vložíme slávky a pod poklicí je vaříme tak dlouho, až se otevřou. Přitom občas hrncem potřeseme. Mušle podáváme v nádobě, v níž se vařily.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 11.10.02 vloženo
  • 11174x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 47 g bílkovin, 14 g tuků, 16 g sacharidů
  • 2 kg slávek jedlých (mušlí)
  • 180 g pórku
  • 180 g řapíkového celeru
  • 140 g mrkve
  • 100 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l čirého vývaru (z kostky)
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slávky jedlé se zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz