Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejdříve si připravíme náplň: Kopřivy - mladé - opereme, dáme okapat, nasekáme na drobno. V kastrolu rozehřejeme husí sádlo a husí škvarky, přidáme cibuli, česnek, zasypeme moukou a osmahnem. Přidáme kopřivy, vejce, sůl, dobromysl, pepř. Vše za stálého míchání podusíme a dáme vychladnout, čímž vznikne tuhá hmota. Lístkové těsto vyválíme na tenkou placku, kterou vložíme na vymaštěný pekáč. Na těsto pak urovnáme náplň, posypeme drcenými macesy a pokapeme husím sádlem. Dáme péct do velmi vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Nejprve pečeme zprudka a pak dopékáme zvolna. Je to velmi staré jídlo, které se v židovských rodinách v krkonošské oblasti peklo od nepaměti
Recept je z kategorií: Slané pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slaný žahavkový barches
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Miloši, tak tenhle tvůj poklad určitě vyzkouším, mám ráda škvarky a je období, kdy jsem na nich skoro závislá (bohudík na to žádná léčebna není)! Tudíž klik a je v oblíbených. Měj se hezky i na horách!
Podle toho, co praví Wikipedie, svátky Pesach začínají letos soumrakem 19. dubna.
Autor Janalík,Marhold: Tajemství židovské kuchyně. Když už jsou ty svátky Pesach