Recept Slaný sýrový mazanec

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Slaný sýrový mazanec

Postup

Prosátou mouku dáme do mísy a smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, nasypeme do něj droždí, trošku ho pocukrujeme a zalijeme troškou vlahé vody, necháme 5 minut. Pak přidáme ostatní přísady a propracujeme těsto. Necháme hodinu kynout, pak vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na dva díly. Uděláme dva bochánky a dáme na plech s pečícím papírem, nebo dáme do dvou dortových forem o průměru 17 cm. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, na bocháncích vystřihneme kříž a posypeme mandlemi. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 190 st. asi 40 minut. Raději vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí. Sýrové bochánky výborně chutnají s pomazánkou nebo uzeným masem, ale také výborně chutnají samotné.

Nahlásit recept

  • 18.03.19 vloženo
  • 1374x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • lžička soli
  • 1 sáček sušeného droždí+špetka cukru
  • pepř
  • nasekané bylinky ( pažitka, petrželka, jarní cibulka)
  • 120 g strouhaného parmazánu
  • 120 g strouhaného čedaru nebo jiného sýra
  • 1 vejce
  • 200 vlažné vody
  • 60 g olivového oleje
  • 100 g kysané smetany nebo bílého jogurtu
  • vejce na potření
  • sekané mandle na posyp

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Romana Rubášová 18.3.19 15:36

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Slaný sýrový mazanec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Slaný sýrový mazanec

Romana Rubášová
2 příspěvky 27.3.19 18:07

Dobrý den, tak já si myslím, že se recept nezhroutí, když ho upravíte podle sebe. rozhodně je to zajímavá připomínka. Já jsem tento recept dělala i s uzeným masem a bylo to dobré. Sýry mi v tomto těstě chutnají výraznější a bylinky jsem tam dala, ale klidně jich mohlo být více. Takže vyzkoušejte a budu ráda, když napíšete jak se Vám to povedlo a jak chutnalo. Děkuji Romana

Eja
3862 příspěvků 27.3.19 08:12

@dag Já si myslím, že by se nezhroutil - pokud by se to s vejci a uzeným nepřehnalo…rozhodně dobrá inspirace :kytka:
Ubrala bych možná parmazán na půlku množství…a pokud bys chtěla méně výraznou sýrovou chuť tak možná místo čedaru goudu…
Ale rozhodně to upeču…s těmi vejci a uzeným… :hug:

dag
543 příspěvků 26.3.19 14:36
prosím poraďte

několik let hledám recept na slaný vysoký koláč, který na Velikonoce pravidelně pekla maminka mého kolegy, stařičká profesorka, původem Ruska
Tento recept, tedy lépe řečeno, těsto tohoto receptu mně ho připomíná, ale je tam příliš mnoho sýra a nejsou v těstě zamicháná vajíčka vařená na tvrdo, kousky uzeného, nebo šunky a něco prvních jarních zelených bylinek.
Myslíte, že přidáním velikonočních ingrediencí a ubrání sýra, by se recept nezhroutil,

Eja
3862 příspěvků 18.3.19 20:46

To se mi moc líbí, Zkusila bych možná i minimazanečky ve formách na muffiny… :kytka:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz