Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dortovou formu ( pokud máme teflonovou nemusíme vymazávat, jinak vymažeme máslem) vysteleme plátem těsta, kraje necháme cca 2 cm vysoké. Vejce rozšleháme se smetanou, přidáme strouhaný čedar, opepříme a s citem osolíme - pozor, všechny sýry jsou slané. Dno koláče vysypeme pórkem, pak rozdrobíme gorgonzolu či jiný podobný sýr a rovnoměrně nasypeme na pórkovou vrstvu. Zalijeme vaječnou směsí, formou lehce zatřeseme. Představíme si osm porcí koláče a vrch ozdobíme - na každou porci 2 sardelová filátka, osminu nudliček špeku a 2 půlky rajčátka řezem dolů, dílo dovršíme plátečky papriček ( nemusí být). Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů, po asi 30 minutách pečení poházíme hoblinkami parmezánu a dopečeme - koláč je hotov, když je prostředek na pohmat elastický. Necháme alespoň 15 minut v klidu a pak teprve krájíme na porce. Vlažný je ještě lepší než horký. Receptů na slané koláče je tu víc, ale tuto kombinaci jsem nenašla - vymyslela jsem ji minulý víkend.
Recept je z kategorií: Slané koláče
zeleninový salát, bílé víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slaný pikantní koláč