Recept Slaný nákyp s kysaným zelím

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Slaný nákyp s kysaným zelím

Postup

1. Oddělíme žloutky od bílků. Ze žloutků, tvaro­hu, mouky, zakysané smetany a sýra vypracuje­me těsto. Ochutíme sójovou omáčkou a brandy. 2. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, dobře omyjeme a dáme okapat. Uzené maso nakrájíme na kostičky a opečeme na tefalové pánvi. 3. Nákypovou formu vymastíme máslem. Formu naplníme 2/3 připraveného těsta. Navrch lehce rozložíme kysané zelí. Osolíme, opepříme a ochutíme estragonem a majoránkou. Jako dal­ší vrstvu rozložíme uzené maso a pórek. 4. Z bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do zbylého tvarohového těsta a rozdělíme na ná­kyp. Posypeme piniovými semínky a pečeme asi 45 min. v troubě předehřáté na 200 °C.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 06.01.02 vloženo
  • 5507x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vejce
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 50 g polohrubé mouky
  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g strouhaného ementálu
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 20 ml brandy
  • 1 pórek
  • 200 g uzeného masa
  • máslo na vymaštění
  • 500 g kysaného zelí
  • estragon
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce piniových semínek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slaný nákyp s kysaným zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz