Recept Slaný koláč s bylinkovým tvarohem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z mouky, vejce, másla, soli a dvou lžic vody zpracujeme hladké těsto, které necháme aspoň hodinu odpočinout. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a dusíme doměkka. Přidáme opraný čerstvý špenát a za stálého míchání dusíme dvě minuty. Podušený špenát nahrubo nasekáme. Tvaroh a vejce dáme do mísy, přidáme špenát a nasekané bylinky, silně ochutíme solí, pepřem a muškátem a dobře promícháme. Těsto rozválíme a vyložíme jim formu o průměru asi 26 cm, přitom necháme kolem dokola asi 3-centimetrový okraj. Těsto potřeme tvarohovou náplní, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů asi 45 minut. Koláč rozkrájíme na porce a podáváme teplý nebo studený.

Recept je z kategorií: Slané koláče

Nahlásit recept

  • 6638x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • sůl
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 250 g špenátu
  • po dvou lžících sekané bazalky
  • petrželky a pažitky
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 4 vejce
  • pepř
  • 100 g strouhaného ementálu
  • tuk na vymaštění formy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slaný koláč s bylinkovým tvarohem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz