Recept Slaný koláč mňam-mňam
Bali Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Listové těsto vyválíme na tenkou placku, nebo zakoupíme těsto již vyválené (což ušetří čas i místo). Těsto položíme do vymazané pečící formy. Opečeme anglickou slaninu s nakrájenou cibulí a houbami. Smícháme smetanu s vejci. Vmícháme hořčici, sůl, pepř, muškátový oříšek. Masovou směs rozdělíme na těsto, posypeme sýrem a zalijeme smetanovou směsí. Pečeme při teplotě 180°C asi 45min. Do koláče se dá přidat cokoliv. Je to dobré a žravé! Proto je těžké určit počet porcí. Jíst se dá teplý i studený. DOBROU CHUŤ, BON APPETIT!
Recept je z kategorií: Slané koláče
- 20.01.04 vloženo
- 26870x zobrazeno
Čas přípravy
- 60 min
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- Listové těsto
- 200 g anglické slaniny
- 250 ml kysané smetany nebo šlehačky
- 100-150 g strouhaného sýru (Eidam, Čedar)
- 2 lžíce hořčice (nejlepe ostre Dijonské)
- 3 vejce
- 1 cibule
- česnek podle chuti
- žampiony nebo lišky
- sůl
- pepř
- muškát. oříšek
Doporučená příloha
Hlávkový salát, víno, pivo
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku18.2.17 18:49
Malé jednoporcovky naplněné +- podle receptu, jen místo zakysané smetany lučina s troškou smetany a místo hub jarní cibulka.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmDiskuse k receptu Slaný koláč mňam-mňam
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Slaný koláč mňam-mňam
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
urcite vyzkousej, je to rychle a velmi jedle
a navic muzes dat opravdu cokoliv!
Díky za vysvětlení, listové těsto používám ráda, vyzkouším další druhy náplní z odkazů
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
s listovym testem je ten modry odkaz o neco nize
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
pouzivam oboji.Co zrovna najdu v mrazaku. Kupuji uz hotove, vyvalene testo. Manzel si dela krehke vlastni
jaké těsto používáš ty? Tady se píše, že listové a na tvých stránkách křehké. Je mezi tím velký rozdíl? B.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
dnešní quiche máte ZDE
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Borievka: nikdy jsem s testem problem nemela. Nektere quiche pecu i jen 30 minut!
Bona:dej to teto smesi par hribku nebo lisek, muzes je i predem trochu projet na masle s cibulkou.
Urcite nezklame
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Tento koláč som už tiež robila,len som mala problém so spodným cestom nebolo dobre prepečené a pritom som ho piekla skoro hodinu.Nemá sa lístkové cesto najprv dať sprudka zapiecť na maximum a potom znížiť teplotu?
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Mám teď spoustu hub (asi jako každý z ČR), tak použiji místo žampiónů či lišek hříbky. To bude dobrota!!! Zkrátka mňam-mňam:-)) Díky za recept i modrý odkaz, Bali. Inspirativní!
Já tyhle koláče taky miluju, nejraději s kozím sýrem, zeleninou nebo houbičkami!
P.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
slané koláče jsou opravdu dobrota. Dělám je často a různé

Mají jednu chybu. Nikdy tu nevydrží dlouho!
Můžete KOUKNOUT SEM na další receptík a fotky
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Vypadá to jako kalorická bomba.....lístkové těsto, anglická a smetana.......a co žlučníky?
, ale vypadá to sqěle, i ta višňová
varianta! dík baby 
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Moc dobrý koláč, ještě vyzkouším podle Jenofefy sladký. Děkuji za receptíky
Bali děkuji! Včera jsem měla vařivou náladu a tak jsem vedle dvou druhů polévek udělala i Tvůj koláč. Tak-tak že z něho zůstal kousek na snídani:))
Začnu ze široka: někdy před měsícem jsem koupila takové to vyválené lístkové těsto. Neměla jsem čas ho upéci a putovalo do mrazáku. Včera jsem hrabala v mrazáku a těsto vyndaĺa. Večer byl na spadnutí a začala jsem uvažovat, co s tím. A výsledek byl ovlivněn diskusí nad višňovým závinem, nakládanými višněmi a tímto receptem: na těsto v kulaté formě jsem nasypala mleté ořechy, na ně rozložila naložené višně a zalila krémem ze zakysané smetany, 3 vajec, vanilkového cukru a 3 lžic cukru písku a dala upéci. Div jsem si večer nemusela svázat ruce, abych to s prominutím „nesežrala“ a jen ochutnala.
je opravdu mňam-mňam, dnes byl k večeři, zítra mám ještě obídek do práce - ale po tom určitě nezhubnu. I můj muž se nechá děkovat, bude zařazeno do repertoáru.
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
díky Snehurko
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušejte, je to moc dobré. Vhodné jako večeře pro 8 osob, protože koláč je velmi výživný. Přidejte třeba chřest nebo artyčoky. Určitě si pochutnáte tak jako já. Dobrý je i studený, třeba k snídani.