Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Tulinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lodičky: Máslo utřeme se solí a pepřem do pěny, po jednom vmícháme vejce a znovu dobře vymícháme. Postupně vmícháme obě krupice a petrželku. Těsto necháme asi 30 minut odpočívat. Potom přidáme anglickou slaninu, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky a nechali dozlatova opéct. Větší množství osolené vody uvedeme do varu. Lžicí vykrajujeme z těsta noky a vkládáme do vařící vody. Vaříme je asi 15 minut. Noky vyndáme a necháme okapat. Potom je rozložíme na plech s pečícím papírem a na každý nok položíme plátek blaťáckého zlata. Strčíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a zapékáme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí a mírně nezezlátne. Omáčka: Na másle osmahneme cibuli, přidáme předem namočené houby, mouku, petrželku a vše lehce opečeme. Zalijeme šlehačkou, provaříme a dochutíme solí a worcestrem. Zapečené lodičky dáme na talíř a podlijeme houbovou omáčkou. Zdroj: sešitek (nebo šešitek - že, Bono :-)) ) po babičce. Letošní úroda sušených hub je veliká a tak hledám nové recepty. Proto jsem vyzkoušela tento neznámý a moc dobrý recept k dnešní večeři. Můžu jen doporučit!
Recept je z kategorií: Uzené maso
zeleninová ozdoba
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slaninové lodičky s houbovou omáčkou
353 příspěvků 25.1.09 03:43
já právě nevím, jaká by byla lepší kategorie, jestli mi něco poradíš, tak budu jen ráda a přesunu to.
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Tulinko, je to opravdu bezmasé? Není nějaká lepší kategorie? ***
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
koukám, že i „šešitek“ po Tvojí babičce ukrývá poklady…
Tvůj recept mně inspiruje k znovu-vyzkoušení noků, je to dobře popsané. Dnes jsem totiž totálně zkazila krupicové noky do uzené polévky podle Alenky, byly téměř k nerozkousání…
Polévka výborná, to zvládám, noky jsme odstranili…
Tyhle zkusím, stejně jako Bedliny včera vložené. Pa B.