Recept Slaninové lodičky s houbovou omáčkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lodičky:
Máslo utřeme se solí a pepřem do pěny, po jednom vmícháme vejce a znovu dobře vymícháme.

Postupně vmícháme obě krupice a petrželku.

Těsto necháme asi 30 minut odpočívat.

Potom přidáme anglickou slaninu, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky a nechali dozlatova opéct.

Větší množství osolené vody uvedeme do varu. Lžicí vykrajujeme z těsta noky a vkládáme do vařící vody. Vaříme je asi 15 minut.

Noky vyndáme a necháme okapat. Potom je rozložíme na plech s pečícím papírem a na každý nok položíme plátek blaťáckého zlata.

Strčíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a zapékáme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí a mírně nezezlátne.

Omáčka:
Na másle osmahneme cibuli, přidáme předem namočené houby, mouku, petrželku a vše lehce opečeme.

Zalijeme šlehačkou, provaříme a dochutíme solí a worcestrem.

Zapečené lodičky dáme na talíř a podlijeme houbovou omáčkou.

Zdroj: sešitek (nebo šešitek - že, Bono :-)) ) po babičce. Letošní úroda sušených hub je veliká a tak hledám nové recepty. Proto jsem vyzkoušela tento neznámý a moc dobrý recept k dnešní večeři. Můžu jen doporučit!

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 08.12.07 vloženo
  • 3036x zobrazeno

Ingredience

  • 80 g másla
  • 150 g pšeničné krupice
  • 150 g kukuřičné krupice
  • 3 vejce
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • sůl
  • pepř
  • 100 g sýra blaťácké zlato
  • Omáčka:
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • hrst sušených hub
  • 1 cibule
  • 1/4 l šlehačky
  • sůl
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 1 lžička worcestrové omáčky

Doporučená příloha

  • zeleninová ozdoba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slaninové lodičky s houbovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slaninové lodičky s houbovou omáčkou- Lucianko,

já právě nevím, jaká by byla lepší kategorie, jestli mi něco poradíš, tak budu jen ráda a přesunu to.

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slaninové lodičky s houbovou omáčkou

Tulinko, je to opravdu bezmasé? Není nějaká lepší kategorie? ***

 
bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Slaninové lodičky s houbovou omáčkou- Tulinko,

koukám, že i „šešitek“ po Tvojí babičce ukrývá poklady…

Tvůj recept mně inspiruje k znovu-vyzkoušení noků, je to dobře popsané. Dnes jsem totiž totálně zkazila krupicové noky do uzené polévky podle Alenky, byly téměř k nerozkousání… :-(
Polévka výborná, to zvládám, noky jsme odstranili…
Tyhle zkusím, stejně jako Bedliny včera vložené. Pa B.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz