Recept Slaninové brambory s matjesem a lusky

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Slaninové brambory s matjesem a lusky

Postup

1. Brambory omyjeme, ve slupce vaříme asi 20 min, a scedíme. 2. Lusky omyjeme, očistíme, přelomíme napůl a vložíme do hrnce. Přidáme sůl, saturejku, vodu a vaříme asi 20 min. 3. Z petrželky otrháme lístky a posekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Lusky scedíme. V pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme polovinu petrželky a lusky, zamícháme a udr­žujeme v teple. 4. Brambory oloupeme. Na pánvi rozehřejeme nakrájenou sla­ninu a opečeme ji dokřupava. Přidáme uvařené brambory a promícháme. 5. Matjesy rozkrájíme vždy na čtyři kousky a rozdělíme na talí­ře. Pak na ně upravíme brambory, lusky a trochu zakysané sme­tany. Posypeme zbylou petrželkou.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 28.07.04 vloženo
  • 3196x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 620 kcal, 2590 kJ, 29 g bílkovin, 33 g tuků, 47 g sacharidů
  • 750 g nových brambor
  • 750 g zelených fazolových lusků
  • sůl
  • 2 snítky saturejky
  • 1 svazek petrželky
  • 100 g anglické slaniny
  • 40 g másla
  • 8 matjesových filetů
  • 100 g zakysané krémové smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Slaninové brambory s matjesem a lusky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Cuketové placky Cuketové placky
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz