Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme a přidáme na drobné kostičky pokrájenou slaninu. Po osmažení vyjmeme a na vypraženém tuku zaděláme jíšku, kterou důkladně rozmícháme vývarem. Přidáme koření a slaninu s cibulí. Přivedeme k varu a dochutíme octem a solí. Před podáváním vyjmeme hřebíčky a bobkový list. *Tip:* Podáváme k zeleným fazolkám, bramborovým knedlíkům nebo k bramborám vařeným ve slupce. Čerpáno z časopisu Ano.
Recept je z kategorií: Omáčky k zelenině
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
30.1.14 15:33
Inu… bez mučení přiznám, že slaninky bylo o „trošku“ více, než
se píše v seznamu ingrediencí… Ale vůbec to nebylo na škodu
Vývar použit z uzených žebírek a koření jsem přidala již v době, kdy
jsem slaninu a cibuli proháněla ještě pospolu měchačkou… (nááádherně
to vonělo).
A octa jen decentně, vážně jen kapička na chuť…
Jednoduché, ale vynikající…
K omáčce tyto výborné knedlíky: http://www.labuznik.cz/…knedliky-ii/
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Slaninová omáčka